Vidi neznam dali si INF ili inseminacija, no mislam deka nema nekoja razlika, ako ima nekoj neka me popravi. Jas koga pravev INF imav samo 7 koi bea golemi i kvalitetni, doduse imase i nekoi mali no neli so niv nisto, od tie 7, 5 se oplodija od koi na 2 imase transver i ete se sluci bremenost. Taka da ubavo ti kazal doktorot nemoj da se grizis, bitno e tie 5 da ti se so ubav kvalitet. I nemoj sega da si pravis stresovi koga treba da bides najopustena
Jas pak nitu prasav nitu mi kazuvaa kolku folikuli imam. Uste na pocetok doktorot mi rece da go ostavam da si ja vrsi rabotata, pa taka i napraviv. Ako samiot kazese nesto, ok..ako ne, si rekov, sekako vo negovi race sum. Moze samo da go iznerviram ili dekoncentriram, i uste tolku nesto da se zamrsi rabotata. Voopsto da ne se sekiras, ne se zamaraj so brojot na folikulite, vazno da izvadat i edna zrela jajce kletka koja uspesno ke bide oplodena... znaes mila, site nie sme nastanale samo od edna jajce kletka Da te nasmeam malku... Se ke bide vo red, si stignala do krajot. Sega samo opusti se, toa e najdobroto sto mozes da go storis vo momentot.
Наташка, видов дел од интервјуата и прилозите од болницава. Не можам никако да отворам еден линк до 24 вести. Е сега малку ме буни што главен гледам им е ембриолог (Бар така сфатив). Не дека не е битен, ама мислам мора да има и некој гинеколог така во преден план. Можно е и да сум испуштила нешто. Вака фино ми делуваат. Има логика и тоа Кате што го кажува, на почеток се и би требало повеќе да се покажат за да може да привлечат пациенти. Не ми се почнува од почеток и смачено ми е од гинеколошки прегледи, инаку би отишла чисто за консултација.
I jas taka svativ, mislam deka toj e gazdata na klinikata. A za ostanatiot tim procitav nesto na nivniot sajt, no planiram da otidam cisto na razgovor, pa posle sekako ke spodelam impresii i vpecatoci ovde so vas...a i ke odlucime so soprugot sto ponatamu.
devojki mi treba brz odgovor dokolku nekoj znae da mi pomogne- ovie pregnil sto se udarat mi dade doktorot 2x 5000, e sega kako da gi rastvoram-???dali prvin vodickite gi stavam vo spricot 2te pa posle 2ta prasoka ili kako? jas deneska od vozbuda ne go ni razbrav doktorot kako treba
da da za bockajne gi primav prvo 15 i rezultatot bese samo 39 i sega mi gi prodolzi uste 15 ineksii i bas i doktorot se zacudi i me uplasi malku. So e vika ova ti ne reagiras voopsto, i sega aj da vidime so ke bidi so uste ovie 15 uste utre treba da primam po 5 ampuli pa cetvrtok da vidime. Mislis deka ke ima podobruvajne?
jas 3 dena primiv 4ampuli,i ostanatite po 3 ampuli,ima rezultat ke ti zakaze doktorot za 2dena i ke se uveris samata
znaci vaka prvin kako sto kaza stavi si ja vodickata vo spricot, a potoa vbrizgaj ja vo prasokot, ubavo protresi nekolku pati za da seto ubavo se promesa i potoa vrati se vo spricot, smeni ja iglata i bockaj se a i sekako pred da se bockas istisni go vozduhot od spricot i iglata, znaci napravi aspiracija
e sega imam i eden problem,deneska aptekarkata mi dala dve igli za insulin,ne edna golema-i js duri sega vidov a vo ova vreme nema otvorena apteka,stop inekcijata treba da ja primam sabajle vo 5h i sega neznam kolku ke moze so takva igla da se izmesa prasokot bidejki e pokratka od obicnata igla-kako sto vidov mislam nema da imam problem so toa -mislenje i za ova?
a togas zosto so prvite 15 nemase nakacuvajne na hormonot znaci bese 39,8 a do 800 ili kolku treba tamu ....
Aman bre, daj ne kompliciraj....... I so malata igla napravi sve kako sto bi trebalo so golemata i so istata bocni se u gz.... Nisto ne te frka .... Ili pa ako ti e tolku shube, vidi rasprasaj se koja vi e vecerva dezurna apteka vo gradot i neka ti kupi soprugot 2 golemi igli...
Ajde jas ovde da spodelam edno pozitivno iskustvo.Vo temata podrska spodeliv deka moja drugarka posle sedum godini ostana bremena.Znaci pred tri godini pravese in vitro za zal neuspesno i trebase vreme povtorno da da odi na vtoro,taka i bidna na pocetok imase sedum ubavi folekuli,za nejziniot slucaj mnogu posto ima problem so rezerva na jajce kletki,punkcijata koga ja pravese od tie sedum edvaj edna zrela izvadija koja za zal i taa ne se razvivase kako sto treba,zatoa ne i napravija nitu transfer,vednas sledniot mesec se obide so in vitro na priroden ciklus,znaci bukvalno bez nikakvi stimulacii samo so sopstvenata jajce kletka,sve ispadna super i sega e bremena. Znaci suma sumarum kaj i da se odi,napomenuvam mnogu e bitno i koj te vodi i embriologot koj go pravi oploduvanjeto,no na kraj se ostanuva na Boga,kako saka taka ke bide,koj odi po poteskiot koj po polesniot pat.Jas se pomiriv i ke pravam se do posledni sili dodeka ne dobijam bebce.
Vidi jas sum i medicinsko lice i ne ednas nego mnogu pati sum mesala so mala ili muskulna igla, samo sto znaela nekogas da mi se zapusi, ako si od Skopje imas 24h otvoreni apteki, a ako ne si vidi na net mora da ima nekoja, ili moli se da ne se zapusi A so istata nemoj jas sum bockala i znam kako da napravam ic da ne ja ni dopram, a vsusnost ti treba i medicinski alhohol za toa sto ti sigurno nemas, ti sepak si neiskusna i ne bi te sovetuvala vo nikoj slucaj da go pravis toa, nedaj boze i najmala greska moze da dovede do infekcija.
@mdenkov Cekaj cekaj stop inekcijata ja primas sega pred punkcijata????? Ako e taa, taa ne se prima SC ili vo gaz???????? Znaci so golema inekcija, mene mi stavaa takva i jas odev na hitna vo domasni uslovi mi rekoa nikako, aj ako imas upatstvo procitaj ili imas na samiot prasok, pa kazi ako neznaes ke ti prevedeme ili eve ako nekoj ima iskustvo neka me popravi ali ne sum zbunka nikako posto znam deka mi zedoa 300den
Ufffff daj Boze.... Cul te gospod ... i site sto pisuvaat tuka sto pobrzo da si stignat do svojata cel