Devojki, denes pominaa 7 dena od mojot prv et, no jas do sega ne pocuvstvuvav nisto na mojot organizam. Nitu bolki vo jajnici, nitu vo gradi, apsolutno nisto. Dali nekoj od vas se soocil so nesto vakvo po transfer, gledam site ste osetile nekoi simptomi kaj sebe. Ovaa neizvesnost e stvarno poteska i od bockanjeto i trcanjeto i od se drugo sto sme pravele do sega.
И едно да е, само да издржи до крај, и живо здраво да се роди Јас секој ден тестови правам, да видам дали држи жар втората линија
Се што би осетила би било од хормоните кои се примаат. Не е реално толку рано било што да се чѕвствува. Олабави се и уживај
Како јас да го пишував ова истооо Вчера со загриженост баш на форумов прашував за симптомите, зошто мислев дека само јас немам, но не сме сами верувај На 12ти ден имав позитивен тест, утре ќе ми биде 16ти ден по трансфер, сеуште немам никаков ни најмал симптом, не се секирај воопшто и не барај симптоми, рано е веројатно.
Со лесно и со насмевка да си ја износиш цела бременост и да си ја дочекате најголемата радост за 9 месеци Ќе продолжам јас да ги бројам деновиве до тест
Засега мислам дека ги има само во систина околу 950,00 и се прилично нови кај нас. А и на нет нема баш нешто за нив како историјат. Ако имала некоја искуство со нив нека каже
Samo eden den sum pred tebe.Go brois li ti denot na transfer?Jas ne.Utre tocno 5 nedeli,vo trudnicki mi kazaa deka se smeta od posledna menstruacija,a jas mislev od oploduvanje
Ти благодарам и ти го посакувам истото и тебе Мене воопшто не ми беше напорна терапијата, ни одењето секој ден на инекции, но кога дојдоа двете недели чекање, е тука веќе третиот ден почнав да полудувам, сакав да ги преспијам двете недели, а да не збориме дека мислам дека 10 инфаркти доживеав сабајлето кога го правев првиот тест на 12тиот ден. Па после бетата кога ми рекоа дури за 14 дена на прво ехо.... мислам ќе полудам од чекање
Preeska se javiv vo alfa ordinacija gostinka bese Adamovska.Mi kaza eho posle 5 do 7 dena od pozitiven test,a jas deka so blastocisti mozelo bez problem.Jas planiram eho vo petok
Од денот после трансфер се брои, да И да тоа за неделите знам дека од последна менс. се смета, ама јас на некој онлајн калкулатор за ивф сметав од ден на транфер (така бараше апликацијата) и ми излезе 4 недели и 4 дена.
Па што знам, мене докторот што ми го направи ивф-то ми рече за 14 дена, а мојот гинеколог сабајле по телефон ми рече па можеш и во понеделник на ехо да дојдеш, па ќе видам, пошто ми рекоа дека за 14 дена повеќе ќе се гледало, е сега што се ќе гледаат, не знам
Не се баш ефтини. Една кутија е за 2 недели. Да не знае човек дали слепо да верува на препораките за витаминска терапија или да си тера по свое.
Еве некој друг калкулатор, тој не можам да го најдам, овде па ми вика 4 недели и 3 дена, изгледа не се баш точни, ама знимација ми се https://www.princetonivf.com/due-date-calculator/
Јас си реков ај место 2, ќе пијам 1 апче, може и финансиски повеќе ќе ми се исплати. Ама изгледа не е така. Го видов и составот. Јас сега тоа што го пијам е "појако" од овие овунорм.
Овој калкулатоr е појак, има многу информации, па дури и колку проценти од бременоста имаш поминато http://www.yourduedate.com/report/ivf/2017/02/07/3/ @stevemila
Да така е. Во право си и јас го увидов тоа. Кога ќе видиш бројот на апчиња е ист. Дозата од овие е 2×2. Демек биле добри за циклусот.