Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Abe jas kolku sto se sekjavam stop inekcija se bocnav sama vo gaz pozadi, muskulno znaci i toa bese pred punkcija...

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.948
    Допаѓања:
    112.063
    Da de pred samo sto mene me bockaa i sekako vo GAZ.:P Alal da ti e kako toa sama (y)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  3. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Haha... Profesionalno be :D

На meckicka, Стефани_5 и emkaemka им се допаѓа ова.
  4. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    devojki da ve prasam nesto da mi kazete ako moze kolku dena pred punkcija treba mazot da ima apstinencija znaci kolku dena za da spermata bide ok 3 ,4,5 kolku e najdobra neli?????;)

5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    podravka jas mislam deka najdobro e 3-4 dena apstinecija pred punkcija :)

На only44you и podravka им се допаѓа ова.
  6. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    mene na 2 den od menstruacija mi bese 20, deneska
    mila najdovme golema igla i kako sto mi pisa ti -ja otvorivme pravta voda ja pomesavme so prasokot,pa vtorata voda so prasokot i sega zaedno ja udarivme inekcijata

7. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    mila ne se nerviraj tolku,jas NAPISAV KOJ IMAL ISKUSTVO I KOJ ZNAE TOCNO ZA DA MI POMOGNE-inaku inekcijata ja staviv vo 5h sabajle i se snajdov so igla ,a inaku vo stip nema apteka sto rabote 24h osven brzata pomos,mene doktorot mi kaza kako i do sega soprugot me bockase i za stop inekcijata mi kaza toj da me bocne,problemot bese sto neznaev dali so edna voda da go pmesam 2te apmuli po 5000 ili kako sto si se so edna ampula eden prasok x 2

8. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    sto znam ,mene doktorot mi kaza nie da si ja stavime kako i do sega soprugot me bockase,e sega problemot bese neli kako sto pisav so vodickite na 2te kutivcinja so pregnil 2X5000 dali so edna voda se mesat 2ta prasoka ili sekoja so po 1 voda-ti blagodaram sepak za odgovorot

9. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Eve edno copy-past od fb, stotuku go dobiv i mi go razubavi denot, mi dade nadez i verba deka sepak, i koga se cini nevozmozno, ....so bozja volja, mozno e. Blagodaram Kate, se nadevam i jas ovde ke uspeam da vnesam pozitivni misli so postov :sun:

Patem, stanuva zbor za novata klinika za koja prasuvav vcera, eve gi i prvite rezultati :)

ПРИСТИГНАА ПРВИТЕ ПОЗИТИВНИ РЕЗУЛТАТИ ОД БРЕМЕНОСТ ВО NEWBORN CLINIC !!!
    Со Вас ќе споделиме неколку тешки ин витро случаи кои завршија со позитивен резултат на бременост!
    Случај број 1. Пацинетка од Косово која имала 8 неуспешни ин витро обиди. Пациентката е на возраст од 48 години со редовна менструација. Со правилна подготовка и успешна ин витро постапка во Newborn Clinic, пациентаката остана бремена. Newborn Clinic и посакува лесна бременост и среќни мигови.
    Случај број 2. Пациентка од Италија која имала 4 ин витро обиди без позитивен резултат на бременост. Пациентката е на возраст од 45 години со нередовна менструација. Нејзиниот партнер бил дијагностициран со Азооспермиа на неколку спермограми. По обработка на семениот материјал во Newborn Clinic беа најдени мотилни сперматозоиди. Следуваше соодветна подготовка за ин витро постапка која заврши успешно. Пациентката доби позитивен резултат на бременост. Тимот на Newborn Clinic и посакува лесна бременост и убави моменти.
    Случај број 3. Пациентка од Косово со 6 неуспешни ин витро обиди и 3 спонтани абортуси. Пациентката е на возраст од 42 години со редовен менстуален циклус. За оваа пациентка направивме ПГС (Предимплантационен Генетски Скрининг) и вративме два здрави ембриони. Целата постапка заврши со позитивен резултат на бременот. Тимот на Newborn Clinic внимателно ја следи нејзината бременост и и посакува убави моменти.
    Случај број 4. Пациентка од Македонија со 5 неуспешни ин витро обиди. Пациентката е на возраст од 40 години со нередовен менструален циклус. Според нејзината состојба беше извршена постапката на ендометријално гребење по што следуваше ин витро подготовка. По успешно завршување на ин витро постапката, пациентката доби позитивен резултат на бременост. Тимот на Newborn Clinic и посакува лесна бременост и радосни мигови.

Тимот на Newborn Clinic е максимално посветен за да се постигне посакуваниот резултат.

На podravka, kukla21, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    Дали има некој искуство со инвитро со модифициран природен циклус?

11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Да, јас имав такво. Успешно :)

На MADO, podravka и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  12. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    @darcy каде го правеше? Можеш малку поопширно да ми раскажеш? Тоа се прави како што читав на тие што имаат високо FSH и низок AMH

13. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Go pravev vo Sistina kaj Lazarevski. Se resivme taka da probame bidejki nemase fakticka pricina za neplodnost, rezultatite I moi I na mm bea dobri. Posle 5 inseminacii (4 neuspesni I edna hemiska bremenost), preporakata bese da probame I ova, za da ne se podlegnuvam na jaka hormonska terapija ako ne mora. Primiv 4 dena fostimon I citrotide, so punkcija mi ja zedoa jajce kletkata (edna, prirodno nastanatata) I ja oplodija. Sega se borime da zaspie :)

На meckicka, Mrs.Bass, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    Јас најверојатно следниот месец ќе правам. Во Систина кај Ивановски сум. Сега моментално почнувам со микрогинон, па со нареден циклус почнуваме со терапијата. Кажи ми после трансферот колку време лежеше дома?

15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Samo denta. Sledniot den trgnav na rabota (kancelariska mi e). Doduse se pazev I ne se dvizev mnogu.

На Стефани_5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    gi podnesov dokumentite vo fondot i mi vratija da napravam histeroskopija e sega odkako ke go napravam i ova , dali nekoj znae dali e mozno od fondot da mi pobaraat uste nekoi pregledi i koi ? Neznam kolku vreme ke se odolgovleci :(

На merry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. merry93

merry93 Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    15
    mozi a mozi i ne mene mi pobaraja samo brisevi i hormonski status gi podnesov tie i mi vratija deka mi e odobreno so sreka i tebe daj boze da ne treba nis drugo

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ne bi trebalo da ti baraat drugi, bitno e deka ne si odbiena. I mene prviot pat mi baraa dopolnitelni dokumenti, gi dostaviv i mi odobrija. So sreka :)

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Колку кошта ивф на природен циклус, се распраша ли ?

20. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    На природен модифициран циклус е околу 50 илј денари, и терапијата уште 13 илј ден. А само на природен циклус е нешто пониско.