Abe jas kolku sto se sekjavam stop inekcija se bocnav sama vo gaz pozadi, muskulno znaci i toa bese pred punkcija...
devojki da ve prasam nesto da mi kazete ako moze kolku dena pred punkcija treba mazot da ima apstinencija znaci kolku dena za da spermata bide ok 3 ,4,5 kolku e najdobra neli?????
mene na 2 den od menstruacija mi bese 20, deneska mila najdovme golema igla i kako sto mi pisa ti -ja otvorivme pravta voda ja pomesavme so prasokot,pa vtorata voda so prasokot i sega zaedno ja udarivme inekcijata
mila ne se nerviraj tolku,jas NAPISAV KOJ IMAL ISKUSTVO I KOJ ZNAE TOCNO ZA DA MI POMOGNE-inaku inekcijata ja staviv vo 5h sabajle i se snajdov so igla ,a inaku vo stip nema apteka sto rabote 24h osven brzata pomos,mene doktorot mi kaza kako i do sega soprugot me bockase i za stop inekcijata mi kaza toj da me bocne,problemot bese sto neznaev dali so edna voda da go pmesam 2te apmuli po 5000 ili kako sto si se so edna ampula eden prasok x 2
sto znam ,mene doktorot mi kaza nie da si ja stavime kako i do sega soprugot me bockase,e sega problemot bese neli kako sto pisav so vodickite na 2te kutivcinja so pregnil 2X5000 dali so edna voda se mesat 2ta prasoka ili sekoja so po 1 voda-ti blagodaram sepak za odgovorot
Eve edno copy-past od fb, stotuku go dobiv i mi go razubavi denot, mi dade nadez i verba deka sepak, i koga se cini nevozmozno, ....so bozja volja, mozno e. Blagodaram Kate, se nadevam i jas ovde ke uspeam da vnesam pozitivni misli so postov Patem, stanuva zbor za novata klinika za koja prasuvav vcera, eve gi i prvite rezultati ПРИСТИГНАА ПРВИТЕ ПОЗИТИВНИ РЕЗУЛТАТИ ОД БРЕМЕНОСТ ВО NEWBORN CLINIC !!! Со Вас ќе споделиме неколку тешки ин витро случаи кои завршија со позитивен резултат на бременост! Случај број 1. Пацинетка од Косово која имала 8 неуспешни ин витро обиди. Пациентката е на возраст од 48 години со редовна менструација. Со правилна подготовка и успешна ин витро постапка во Newborn Clinic, пациентаката остана бремена. Newborn Clinic и посакува лесна бременост и среќни мигови. Случај број 2. Пациентка од Италија која имала 4 ин витро обиди без позитивен резултат на бременост. Пациентката е на возраст од 45 години со нередовна менструација. Нејзиниот партнер бил дијагностициран со Азооспермиа на неколку спермограми. По обработка на семениот материјал во Newborn Clinic беа најдени мотилни сперматозоиди. Следуваше соодветна подготовка за ин витро постапка која заврши успешно. Пациентката доби позитивен резултат на бременост. Тимот на Newborn Clinic и посакува лесна бременост и убави моменти. Случај број 3. Пациентка од Косово со 6 неуспешни ин витро обиди и 3 спонтани абортуси. Пациентката е на возраст од 42 години со редовен менстуален циклус. За оваа пациентка направивме ПГС (Предимплантационен Генетски Скрининг) и вративме два здрави ембриони. Целата постапка заврши со позитивен резултат на бременот. Тимот на Newborn Clinic внимателно ја следи нејзината бременост и и посакува убави моменти. Случај број 4. Пациентка од Македонија со 5 неуспешни ин витро обиди. Пациентката е на возраст од 40 години со нередовен менструален циклус. Според нејзината состојба беше извршена постапката на ендометријално гребење по што следуваше ин витро подготовка. По успешно завршување на ин витро постапката, пациентката доби позитивен резултат на бременост. Тимот на Newborn Clinic и посакува лесна бременост и радосни мигови. Тимот на Newborn Clinic е максимално посветен за да се постигне посакуваниот резултат.
@darcy каде го правеше? Можеш малку поопширно да ми раскажеш? Тоа се прави како што читав на тие што имаат високо FSH и низок AMH
Go pravev vo Sistina kaj Lazarevski. Se resivme taka da probame bidejki nemase fakticka pricina za neplodnost, rezultatite I moi I na mm bea dobri. Posle 5 inseminacii (4 neuspesni I edna hemiska bremenost), preporakata bese da probame I ova, za da ne se podlegnuvam na jaka hormonska terapija ako ne mora. Primiv 4 dena fostimon I citrotide, so punkcija mi ja zedoa jajce kletkata (edna, prirodno nastanatata) I ja oplodija. Sega se borime da zaspie
Јас најверојатно следниот месец ќе правам. Во Систина кај Ивановски сум. Сега моментално почнувам со микрогинон, па со нареден циклус почнуваме со терапијата. Кажи ми после трансферот колку време лежеше дома?
gi podnesov dokumentite vo fondot i mi vratija da napravam histeroskopija e sega odkako ke go napravam i ova , dali nekoj znae dali e mozno od fondot da mi pobaraat uste nekoi pregledi i koi ? Neznam kolku vreme ke se odolgovleci
mozi a mozi i ne mene mi pobaraja samo brisevi i hormonski status gi podnesov tie i mi vratija deka mi e odobreno so sreka i tebe daj boze da ne treba nis drugo
Ne bi trebalo da ti baraat drugi, bitno e deka ne si odbiena. I mene prviot pat mi baraa dopolnitelni dokumenti, gi dostaviv i mi odobrija. So sreka
На природен модифициран циклус е околу 50 илј денари, и терапијата уште 13 илј ден. А само на природен циклус е нешто пониско.