А зошто сама не си ги носиш документите? Процедурата е многу едноставна и треба да обезбедиш БУКВАЛНО 2 документа и барање. Потребно е боледувањето кое ти го дава матичниот и копија од трансакциска сметка. Барањето го има на веб страната на фондот. Ти требаат 2 копии - една за тебе, една за нив. Во фондот за 2-3 мин завршуваш работа. Вака точно ќе знаеш кога си поднела документи и нема да чекаш. Јас поднесов на 31.01 за јануари.
Dobro fala,ako ni treba pomos dali bi ni pomognala da dojdeme do tie inekcii,znaes sekoj denar za na e plus od site trosoci sto gi imame.
@Paka , @Capricorn Taurus од работа ми поднесоа околу 10.02, ама колку што разбрав користат електронски систем и брзо добиле потврда дека е спремно за исплата.
И кај нас condensyl не даде резултат, да не речам полош од пред терапијата. A proxeed како е, ако може некој да сподели.
Maz mi koristi proxseed ni gi prepisa Trajkovski, no neznam kakvi rezultati dava bidejki nema napraveno sega nov spermogram.
I nas ni prepisa proxeed ama mi bea mnogu skapi ..okolu 3000 bese za dozs od dve nedeli . Condnzylot ne gi najdov i mu zemav spermotrend pie po 2 apcinja i plus mu davam eliksir na baza na trevki za sterilitet ..majka mi gi naraca od edni decki od prilep sto rabotat so caevi tinkturi ama uste nema napraveno spermogram ...se nadevame deka e podobreno
Na maz mi mu se podobri kvalitetot no ostana mala kolicina no mislam deka se dolzi na antibiotikot, a ovie sega gi pie pa se nadevame ke ima pogolema kolicina do transfer.
A zosto 3000 za dve nedeli? Edna kesicka se pie dva pati na den, polovina nautro i polovina navecer. Taman ima za cel mesec.
Devojki po kolku denovi imate bolki i custvo na naduenost posle punkcija?? Vo ponedelnikot pravev punkcija i uste imam bolki
Ако може одговор од членките што правеле хистероскопија на гак: Што всушност значи прегледот кај анестезиолог....обични прашања или има и испитувања?
здраво женички денес требаше да ги од несам дукмунентите во вондо ама дека бес печат од микрко биолошко ми рекоја дами удрат печат па да ги однесам дали и ивас ви праеја проблем дека бес печат демек во вондо скопје не ги признавале бес печат
да, обични прашања. колку си висок, тежок. дали имаш правено операции, дали си била под анестезија порано, дали си алергична. мерат притисок...
Anesteziologot kje treba da ti otvori istorija a za da go napravi toa ti kje treba da mu go odneses slednovo: 1. Hepatit b i c 2. Rengen na pluca 3. EKG 4. Komplet krvna slika Duri otkako toj kje ti.otvori istorija,togas kje moze da te zapisat i da se vidi koga ginekologot kje te vikne na operacija
јас полани правев хистероскопија на ГАК, ама убаво се секавам слика од плуча немав. за хепатити не сум сигурна, ама крва слика секако имав. екг ми е во магла, ама мислам дека си носев со себе.
Jas proslata nedela bev vo cair.bez rengen na pluca ne sakase da cue doktorkata. Posto ne sum od Skopje nekako se ubedivme snimkata da i ja pratime sledniot den.