Јас дадов копија ос боледувањето и трансакциска. Не го дадов извештајот од комисија. На самото барање пишува дека се дава комисиското мислење за предмети пред 2014 година.
[/QUOTE] Ако ви е лош спермограмот прашај го докторот дали ја ја појачате дозата пример по две апчиња дневно, тамн до ивф да има супер резултат.
Ако ви е лош спермограмот прашај го докторот дали ја ја појачате дозата пример по две апчиња дневно, тамн до ивф да има супер резултат.[/QUOTE] aa srce od odma pocna da pie po 2 apcinja edno sabajle edno navecer , si procitav na upatstvoto i taka si pisuva. edna feminka mislam imase pisano deka maz i piel po 3 apcinja dnevno duri, ama maz mi pocna so 2 i plus pie edni kapki od bilki za sterilitet pa sega so Gospod napred se nadevam deka ke bide vo red i ke bide uspesno
Grebenje na endometriumot na matkata.Za polesno implantiranje na embrionite.Obicno Se pravi kaj poveke neuspesni in vitra.Kaj mene mislam deka toa pridonese za uspeh.Prv pat pravev,a 5to in vitro.
Мила јас имам едно неуспешно ин витро и др.ми кажа дека ќе правиме скречинг бидејки ги направив сите потребни испитувања и се излезе во ред бидејќи ние сме со машки фактор. При Скречинг се подготвува матката за подобро вгнездување на оплодената јајце клетка со таканаречено гребење на нејзината внатрешност.Со овој зафат се зголемува шансата оплодената јајце клетка да се вгнезди. Ова објаснување го добив од др.Петановски. Убав ден
ama ova si se plaka posebno? ako dobro se sekavam okolu 20000-30000 se plaka? da si pobaram jas sama da mi pravat ili ???
Denes terame 5 den. Nisto posebno ne se desava Samo mnogu mi se jade corba. Utre ce kupam gjiger i ce napravam edno tengere Malce mi e tesko so malata da se pripazuvam ( oblakaj,soblakaj, narani, igraj...) Imam odmor samo koga MM ce dojde od rabota.
Внимавај со џигерот. Не сум сигурна дали е препорачлив затоа што содржи многу Витамин А. За трудници знам дека не го препорачуваат. Или внимавај да не претеруваш со количини. Ајде сега значи тебе те чекаме за висока бета.
Штом си во њуборн,скречингот таму е 12000 без анестезија и 15000 со анестезија.Јас издржав и без анестезија,лошо поднесувам анестезии па пре би издржала 5 мин јака менструална болка(оти така ме болеше) одколку цел ден лошење и повракање.Ако трпиш болка можеш и без анестезија.
Jas vo Remedika plativ 17.000 den.so anestezija celosna.Mi preporaca doktorot bidejki imam dve biohemiski i eden missed abortus vo 6 ta nedela a pred da ostanam bremena togas pravev dijagnosticka Histeroskopija so Skreching i ete bese uspeshno a i so zamrznati odev posledniot pat.Se zgolemuvaat sansite mnogu.Petanovski pred nova godina bese vo London i Beograd na simpozium i kazuvase deka sega pocesto ke se praktikuva skreching za polesno implantiranje na embrionite i deka posle 6 meseci imalo etekt a ne ko sto kazuvaa eden mesec i mozelo da se napravi pred 21 vi den od ciklus.Eve mene na 18 ti den mi napravi i sega od 2 ri den od ciklus pocnuvam so stimulacii so kratok protokol.Zborni si obavezno nema da izgubis nisto samo mozes da gi zgolemis sansite za uspeh.So lesno
Покачен пролактин Граница: Фертилни: 1,2 - 19,5, Пост Меноп: 1,5 - 18,5 Јас - 31,09 Читав, хипофиза, тумор, дотинекс... Мислам дека едвај ќе издржам до понеделник за консултација.
Ne se sekiraj nisto strasno.I jas imav mnogu visok prolactin.Piev bromergon i se sredi.Nemoj odma na najlosoto
Добредојде во клубот, веќе 4 години си пијам Достинекс, ми го држи пролактинот во граници на нормала, ако беше нормално според тие мерни едиици од 100-500, мене ми беше 2600. сега ми е стално околу 200. А ја снимав и главата и немам ништо, не знаеа да објаснат од што ми е толку висок, тој хормон се покачува од стрес, и еден ден може да рипне плафон а другиот да се нормализира, затоа ќе треба да си провериш уште еднаш за секој случај. Немај гајле