те разбирам, и јас бев исто, од втор ден циклус почнував со терапија, само што бев со замрзнати ембриони
@Pacient srna Еве прочитај: https://forum.femina.mk/search/17743937/?q=стојаково&o=relevance Сите имаат доста позитивни и негативно коментари. Доста често ги имаме спонувано во минатото Еве го и телефонскиот број - Антоние и Блага 075 754 604, Стојаково Спојлер
https://grouper.mk/deal/amedela-tes...tm_content=image_link&utm_campaign=25-02-2017 go vidov ova na grouper pa rekov da spodelam, moze ke treba na nekoja idna mamicka
Не се секирај и јас крварев како менстр. па ми запра и тој месец циклусот ми доцнеше неколку дена.Нема да ти дојде сега со ова крварење.За ден два треба да се смири.
Конечно купив све што ми препорачаа овунорм, кондесил, фемибион, ку10, ама нешто не ми е баш јасно како да ги пијам... кондесил и ку 10 се за сопругот а овунорм и фемибион за мене... ама ќе почекам до понеделник и ќе препрашам...
По скречингот на втор ден циклус почнав со естрофем 2х2 и аспирин 100. Имав само еден преглед на кој ми го мереа ендометриумот и ми закажаа трансфер на 20 ден. Пет дена пред трансфер почнав да се боцкам со пролутекс и декортин по шема 5 дена х3 5 дена х2 и 5 дена х1. По трансферот продолжив да се боцкам со пролутекс ставав кринон и пиев аспирин. Тоа беше. Ти кога ќе правиш? Ти посакувам успех
Фала ти.Незнам кога вајда нареден циклус.Сега хистероскопија правев пред некој ден.Пијам сега естрофем и плус естрогенот од циклопрогинова.Кога ке ги допијам сите од циклопрогиновата пред да ми дојде ке одам да ме види така ми рече Трајковски.
Zdravo devojcinja, Kazete mi dalj imate iskustvo so kandida vo spermokultura kaj vasite mazinja?!...moite brisevi site bea cisti i pap testot isto. Se plasam da imame odnosi,bidejki poleka se pripremam za vtoro ivf. Inaku pie caj od divo origano i doktorot mu prepisa Diflukonazol. Sakav periodov da se obiduvame(i se obidivame) prirodno,ama ovaa kandidava kaj nego,sega me zagrizuva..
.Ништо страшно.Штом кај тебе ја нема значи имаш појак имунитет,но сепак со заштита имајте додека не му е чиста спермокултурата.Еве природен лек против габични инфекции и промена на исхрана е битно кога лечиш кандида http://vesti.mk/read/news/4977151/1875240/kako-da-se-spasite-od-dosadnata-kandida
@Nina 2014 bi te sovetuvala,dokolku imate odnosi do mazle,da si koristite prezervativ. Toa e najsugurno,posebno za tebe,bidejki se spremas za invitro da ne ti ja predade tebe kandidata,pa da treba da ja lecis posle I ti, I da se odlozi invitroto za nekoj mesec. Sto e sigurno, sigurno e. A vo vrska so kandidata na soprugot, sega brzo procitav pokraj caevite I lekarstvata sto vi gi prepisal doktorot, ubavo bilo da se pie jogurt ili kiselo mleko. Jogurtot ja ubival kandidata I pobrzo se cistela. Od moe iskustvo kaj maz mi mu iscezna kandidata so lekarstva koi gi piese 3 nedeli, pa posle 2 nedeli otkako gi ispi lekarstvata pak proverivme I bese ok. So sreka I se najdobro.
Здраво девојки, да се пријавам и јас Ми ја продолжија терапијата уште 3 дена, најважно естрадиолот расте, понеделник сум пак на мерење фоликули. Се ближи времето за пункција. Се надевам се ќе биде ок. Поздрав до сите и убав викенд!
Eden sovet okolu diskusijata za medot...jas imam zemano od prilep kade go prodavaa po 3.000den zatoa sto ke im kazes deka e za sterilitet, a inaku vo normalni uslovi ako prasate kolku e edna tegla ke vi kazat deka e maks. 900 den...stanuva zbor za med, maticen mlec, polen i perga i se preporacuva za podobruvanje na imunitet. Od moe iskustvo rasprasajte se kaj pogolemi proizvoditeli na med dali imaat kombinacija na ovie proizvodi za da ne davate tolku pari.
Жени во средата правев хистероскопија ми извадија септум 2см.Дента ми течеше крв,но од наредниот ден се до вечерва скоро па ич не ми течеше,мн малку розовко а денес жолтко кафено.Арно ама вечерва еве пак ми се засили крв свежа како кога ми дошло не преобилно но сепак појако и свежа крв. Ви се случило ли на тие што сте правеле хистероскопија?Втора ми е хистеро но првиот пат си крварев недела дена констснтно,сега ова ме буни.Се израдував прво што овојпат помалку крварев а сега.....Незнам утре дали да звонам на Трајковски или Зоран Илиевски што ме правеше операција.Инаку одмарам цело време оти имам главоболки кога седам или стојам подолго од спиналната анестезија,така да не е дека сум се преоптеретила па ајде од тоа е крвта.
Devojki pred 4 dena pravev Skreching prviot den ne krvarev voopsto 2 ri skoro ic i treti i cetvrti sveza jaka crvena krv na sekoe brisenje ima krv ko vtori den od ciklus duri i koga gledam vo dnotot se plasam kako kapki pagaat krv sveza i nekon ko sitni parcinja lebdat vo vodata.Kicmata me zdoboluva bolki menstroalni cat pat imam i poske tie bolki poveke krvaram...A pijam Ya3 imam uste 5 rozevi tabletki pa posle od prekin za 2-3dena treba da dobijam zs ne mi e redoven ciklusot i so ovie mi doaga normalno.Strav me fakja da ne dobijam zs od 2 ri den so stimulacii treba da pocnam i merenje hormoni a se plasam isto ko @Melinda85 zosto ist den ne pravese ist doktor i isto nekako ni se odvivaat rabotite...Dali da vrtam utre kaj Doktorot ili...? Uf aman veke se nesto da me maci i so nekoj strav sum da ne utnam so tajmingot za stimulacii zs se ke mi se prolongira a do april mi vazi vaucerot