Наредниот месец со замрзнати,не знам дали да брзам.И покрај тоа што се е во ред,а не бидна ништо,ќе правам некои испитувања за антитела,колку да ги тргнам сите сомнежи,а докторот вика дека не верува дека има нешто-сепак го правам и тоа па да не мислам.Дали некој од вас правел вакво испитување????
Delvi јави се кај сестрите кај докторот нека го прашаат што да правиш зошто да закажуваш за едно прашање. Според мене ќе ти даде дабростон истиот ефект го има како примолут нор само што е безбеден за трудници во случај да има нешто. Мене ми го даде да гопијам од 11ден од циклус.
Se uste ne primam fostimon 5 dena po Edna vo cetvertok ke odam za merenje folikuli uspesna Li ti bese inseminacijata
@Alejna moras da mu veruvas na doktorot,stom kaj nego si odlucila da pravis inseminacija. Jas imam sin od kaj nego ama go dobiv so invitro,nemam praveno inseminacija.Iskustva mozat da pisat drugite feminki sto pravele.So sreka
Џабе прашуваш кога нема правило за ин витро, а камо ли за инсеминација. Секој организам е различен и нe мора да значи ако некоја имала неуспешно дека и ти нема да имаш и обратно. Ако те посака среќичка и кај нај непрочуен доктор ќе имаш позитивен резулат. Отпушти се иуживај
Здрaвo нa сите дaли имaлa некoјa пoлип нa мaткa дaли е зaпoзнaенa некoјa сo oвa јaс имaм пoлип ги пиев примoут нoр зa пoвеке дa искрвaрaм дa се исчисти мaткaтa дaли некoјa имaлa пoмoш ве мoлaм
Јас имав полип во матката, и во Октомвири 2015 год ми го извадија со хистероскопија. Резултатот беше добар. Инаку ми го виде најпрво матичниот, па после го потврдија уште неколку доктори. Ама не се гледаше на секој преглед, некогаш се гледаше некогаш не. И пред третото ИВФ ми рекоа дека треба да се вади. Тогаш матичниот ми рече, може да пречи ама и не мора да значи. Вика има жени и со полипи остануваат бремени. Ама подобро било да се вади. Така и направив, со хистероскопија ми го извадија. Ништо страшно... Зависи што ќе те советува докторот. Послче тоа пиев циклопрогинова. А пред тоа пиев некои апчиња ко жолти капсули, во систина ми ги дадоа, ми рекоа дека се да не расте ендомертиумот многу за да може да биде попрецизно вадењето. Мислам дека се викаа данасин или така нешто, навистина не се сеќавам точно...
Мој совет е да не брзаш толку, месец два одмори, затоа што мислам дека неуспехот делува на психа... а тоа е доста важно, треба да бидеш оптимист за новиот трансфер... испитај се што ќе ти каже лекарот, јас имам испитано еден куп антитела на имунологија, преку крв, само јас се изначекав за резултати, 3 недели мислам ... И само позитивно и следнот пат ќе бидне