Пред некој ден имаше дискусија за ампули од приштина и солун. И беа доста поефтини.Имаше цена за мерионал и фостимон. Но сигурно ги има и овие за поефтини цени.
Жени едно прашање дали ке ми ги вратат документите со пролактин 35. Живци искинав се да не си нешто раат.
Na koja strana da ja baram taa diskusija? Te molam kazi mi. Ovde se izgor cenive, nad 1500evra doaga.
на исти маки сме @cvekence 03. Кај мене е ~32. Наредната недела планирав да пуштам документи. За саат време ќе одам на консултација кај геникологот. Минатиот пат кога поднесувам за Ивф имав нерамнотежа кај хормоните, и матичниот ми рече дека со самиот процес на ивф ќе се стабилизираат хормоните(тогаш ми беше нормален пролактинот). Покачениот пролактин е отсуство на овулација. А со лекарствата за Ивф, секако ќе имаме овулација. Сепак за саат време ќе имам сигурни информации. + Овој хормон се покачувал, зависно колку повеќе сме се стресирале. Што и да добиеш стручен совет. те молам извести ме. И јас сум ни прашалници.
Te molam ke moze li da mi posocis koja zena go ima brojot na apteka vo Solun bidejki i jas treba da primam terapija, gonal f, cetroride i ovitrelle. Ovaa terapija cini nad 1500evra. No ako moze poeftino da se najde ke bide odlicno. Ps. Lesna bremenost tebe ❤
Незна дали ќе те вратат, ама јас ти препорачувам да си го намалиш додека чекаш за процедура. Пролактинот влијае и на овулација, ама и на ендометриумот, па подобро да ти се регулира. И како што ја посоветував и момичка направи си уште една контрола само на тој хормон. немораш да чекаш трети ден, И претходен ден одморена, без стрес, без секс.
Superrr.So sreka i so lesno.Dobredojde vo drustvoto.Mnogu se raduvam koga ke procitam vaka ubav post.
Пуштете си документи ништо не губите само може да си добиете, тешко дека некој ги гледа сите резултати. Ако ве вратат само за тоа по еден месец ќе им го пуштите новиот документ додека си примате терапија, секако,
Jas kolku sto znam vo sekoja klinika prvo go baraat vaucerot od fondot, pa potoa se pocnuva so terapija.Sto ako nekoj dokument fali I treba da cekas uste 2-3 nedeli a ti si pocnala so terapija?Ke si platis privatno, zatoa podobro dobij go vaucerot pa potoa odi si. Ajde so sreka.
Bas taka.Koj ti dava terapija bez vaucer.Prvo so me prasaa bese dali imam vaucer.Ne go dadod odma tuku na denot na punkcija.Ama nema sigurno da lazes