Тогаш е друго , чим фалат работи пожелно е да се направи друго ХСГ, бе за друго може од комисија да те вратат и баш за тоа да се фатат дека фали. Јас цело време комуницирав со нив дур собирав документите и се си прашував, најубаво јави се и кажи им дека според матичната фали тоа и тоа , и дали е потребно ново. Мислам дека им се битни каналите и формата на матката , а со ехото ги гледаат јајниците.
Кои елементи фалеле? И јас имам проверувано со лапроскопија, немам ХСГ, и за двата ваучери ХСГ не ми побараа. За вториот пат само ново 4Д ехо, инаку поднесов нови 2 спермограми,и се што пишува таму не постаро од 6 мсеци. Ако си во можност оди до кај комисијата, ќе ти видат што имаш, ако треба уште нешто ќе ти кажат да донесеш.
На извештајот пишува дека каналите се исполниле со контраст по целата должина но со извесна задршка. Матичната вели дека ако биле проодни немало да има задршка. И дека фали баш тој дел дали се или не се проодни.
Znaci ako prais ivf ne e bitno dali se proodni kanalite posto ne se potrebni. Jas voopsto i ne pravev hsg samo so 4d dobiv 2 vauceri bidejki sme so tezok maski faktor i mora da se prai ivf
@CocaColla tocno ako e tezok maski faktor ne ti trebaat ni hsg ni inseminacii. Nie sme so toj problem I nikogas ne mi napravile problem.Za najsigurno javi se vo fondot I prasaj si. Eve ti brojce 023-289-010
Devojki dali nekoja od vas sto pravela Skreching i pocnuvala odma so stimulacii dali krvarela do ciklusot po malce ili imala prekin vo krvarenjeto se do doaganje na ciklusot.Dali mozebi moze da se utne tajmingot za 2 ri den od ciklus so kontracepcija???? Mn sum uplasena.Veke 5 dena krvaram ne obilno no ima sepak krv i na brisenje i na uloskata.A imam uste 2 tabletki i ke treba po prekinot da dobijam.Ve molam za iskustvo-odgovor
Srcka jas Imav samo prviot den mnogu malku krv.Dva tri dena nemav pa pocna kafeav iscedok.Vikam ke dobijam,poso pred da dobijam dva tri dena sum taka.Toa si prodolzi da si tece kafeavo pa krv malku.I se javiv na dr vikam vaka i vqka da ne promasam deka na vtor den treba da dojdam.Vika ke si znaes koga ke dobies ova ti e od skrecingot.Znaci na 12 January pravev a nq 19 dobiv.I stvarno se poznava deka e ciklus.Ne plasi se
мисламд ека не ти фали ништо, пишува дека со извесна задршка, значи по мое полупроводни Јас така го толкувам. Кај мене за едниот така пишуваше, за другиот дека промптно пропушта. Ако не е добар извештајот ќе ти кажат во фондот
Здраво девојки, дали некоја од вас била или познава некој што правел ivf во странство бидејќи после 3 неуспешни ivf повеќето менуваат доктор или клиника во државава но дали некоја била во странство? На српските форуми девојките што одат во Прага пишуваат дека запознаваат таму македонки а и нашиве доктори викаат дека пациенти им отишле за ivf во Софија на пример. Ве молам за информации, искуства.
jas poznavam poveke parovi od Bitola koi dolgi godini se borele so sterilitet i dobile decinja vo interbalkan solun. Licno razgovarav so dve zeni sto praveja tamu i dobiv preporaka za istiot doktor John Dzafetas. Poveli kontakt. Prasav i vo vrska so cenite, bi kostalo kolku na privatno kaj nas, so toa sto terapijata e poevtina.
Ова со одењево во странство ми е малку дискутабилна тема. Да се разбереме дека ова е само мој мислење, секој има право да си ја бара среќата каде смета дека ќе ја најде. Не е дека кај нас нема специјалисти. Знам две приказни кои шетале по европа и се обидувале за на крајот тука да успеат во својата борба. Од друга страна, кога одиш во странство имаш прво стрес од нова држава и околина. Докторите за искуство можеш да ги прочиташ евентуално од форуми, а не се сложувам дека би било поефтино. Самото патување повеќе пати во текот на постапката сигурно кошта. Плус како ќе му ја објасниш на некој странски доктро својата историја. Ниеден доктор во странство неможе да гарантира успех исто како што и ниеден доктор тука неможе да гарантира успех. Секој треба да го најдете докторот на кој ќе му верува во посветеноста сигурно ќе стигнете до посакуваната цел.
знам една двојка која исто правеше инвитро во Солун ... меѓутоа они прегледите што одиме на секој 3 или 4 ден ги правеше тука со тоа што докторот и пишуваше извештај што гледа и после она го праќаше на докторот во Солун и така и ја регулираше терапијата ... во Солун отишла првиот пат, после дирекно на пункција и после некој ден трансфер ... така што доколку некоја оди во странство нека најде начин така да се договори ...