I domasen test ke pokaze,mene od najeftinite mi pokaza na 12 den.Nekoi doktori ne go smetaat denot na transfer,tuku od utredenta.Ti napravi si test od poubavite pa ke si zakazes pregled.
Preku krv za da se vidi kolkava e betata .. Inaku has napraviv na 10den I mi pokaza mislam deka ke pokaze kaj tebe dve ubavi crticki...
Nemav redovni ciklusi-PCOS, i plus maski faktor. MM imase astenoteratospermia. Ama imase dovolen broj i podvizni i zdravi spermatozoidi. Samo tesko odese prirodno i zatoa so IVF.
Zavrsi punkcijata, se e ok. 6 jajni kletki pa so Gospod napred se nadevam ke bide kako sto treba. Doktorot bese vnimatelen da ne se napravi hiperstimulacija pa zatoa primiv 1 stop inekcija (ampula). p.s. izgleda anestezilogot malce me preceni mi pusti malku poveke anestezija uste mi se lezi Ubav den na site!
So lesno da ti pomine celata postapka,da se oplodat sto poveke I da si sedat kaj mama vo mese celi 9 meseci
So srekjickaaaaa i so lesno da pominat stimulaciive da rastat ubavi j.k i posle da se olodat vo najubavi embrioncinjaaaaaa
Девојчиња после неуспешни ивф се решив за хистероскопија. нели се распрашував дали на гак или приватно, па се одлучив на гак и сега чекам термин од таму. Ми рекоа дека од втор ден микрогинон да почнам, а од документација што ви побараа вам,...прашувам за на ГАК?! И заборавив да прашам како иде интервенцијата, сабајле одиш и истиот ден те пуштаа? Колку време трае интервенцијата?
Intervencijata e kratka, okolu polovina cas, istiot den te pustaat doma. Voopsto ne e strasno da ne se sekiras. Od dok. mene mi baraa pap i brisevi, so lesno
devojki denes ispituvav 3 den hormoni kazetemi dali se vo red FSH 7.3 LH 3.7 PROLAKTIN 35.5 ESTRADIOL 54.8 TSH 5.16