немат врска едно со друго за тсх ке посетиш ендокринолог ке ти даде терапија и за брзо време ке се симне во нормала за пролактинот ек те советувам да си го изпиташ уште еднаш два пати било која ден се изпитува он е хормон на стрес уште го нарекуваат па може моментално од стресна ситуација или од возбуда да рипнал Кога ке го изпитуваш повторно предходната ден да немаш секс стрес и нервоза гладна ке си отидеш некаде часа од кога ке станиш Ако и тогаш е висок ке ти пишам кој чај од билна аптека да го земеш мене 68 ми беше за месец го зимнав
Moram da prasam neso...neli seksot e za opustanje a gledam pisuvate ne treba seks pred da meris prolaktin...ja bas bi mislela deka togas najdobar ke bide
Нема врска тоа опуштање При секс се зголемува лачењето на пролактин. Тој хормон е многу осетлив и нетреба никакво буричкање таму доле 24 саати пред проверка на пролактин,па дури ни брисеви нетреба да ти зимаат 24 часа пред овква проверка.Не треба ни физичка активност преголема неколку часа пред проверка.
@pokahontas83 Не е лошо и ТСХ да го провериш уште еднаш пред да почнеш со терапија. Ова од лично искуство ти кажувам. Јас пред неколку години исто имав покачен и ми препишаа терапија. не почнав да ја пијам и за неколку месеци повторив излезе дека е нормален. Секоја контрола после тоа нормален, значи првиот пат резултатот погрешен ми бил.
jas pijam terapija za tsh mi varira ali najmnogu mi bila 4.5 ,koga mi dadoja terapija mi bese okolu 3,i endokrinologot mi rece deka e vo red,ama ete ke ti dadam terapija zosto ti sakas,deka spored novo za da zabremenis treba da bide pod 2.5
може ли да ми кажеш кој чај? инаку @pokahontas83 мене ми беше ~30 па ми дадоа терапија да се намали. нема да ми дадат ваучер со вака висок. ама искрено задоволна сум сега за сега од Бромергон-от. поопуштена сум и по релаксирана. само што имам акни на лицето + малку потешка столица. почнав со пола апче наутро и навечер, сега по цело пијам.
i mene da mi kazete koj caj jas pijam eurotiroks po 1 na den sega nekolku dena ne gi piev i op se krena
чај од билна аптека Стојанови Куманово имаат и во Скопје мислам чајот е 300 ден се продава рефус како тревки побарајте го како чај за женски хормони за три недели ми со смири 02/321-4313
Isto i jas imav takva situacija.dojde do 1,44 i si prekinav sama i za edna nedela ripna.sega sum redovna
istiot slucaj jas mislam deka odkako ke se pocnat apcinjata ne smee da se prekinat ,i da nemas visok tsh ako gi pocnis da gi pies ne smees nikogas da gi prekines, duri sega go svativ toa
ако бил 1,9 требало да се консултираш со др постепено ке ти ја преполовел дозата па после некое време ке ти мја намалел оти бе вака си играте играчки како мали деца се правете ај сега пак јово на ново
koga mi dade terapija da pijam po edno apce ,mi pisa vo izvestajot kontrola po 1 godina ,i sto da pravam
ке си побараш приоритетен упат и ке одиш кога ке мислиш дека имаш потреба јас лично би ја сменила неможе на почеток ан терапија и контрола на 1 годиниа се додек ане се одреди точна доза која ти одговара се оди често на контроли