Еутирокс се пие секое утро на гладно и во исто време. Не треба да го прекинуваш своеволно, за тоа треба доктор да ти каже. Продолжи да го пиеш и не забушавај.
А да, мој совет една година е долг период. Оди на 4 месеци сепак да видиш дали варира и дали терапијата ти е погодена.
i mene mie cudno zosto taka na prvo zabusavam mnogu jas,nemam odredeno vreme na stanuvanje sabajle nekogas 8 9 nekogas 12 1 ,nekogas ke se napijam kafe i potoa ke mi setam deka ne sum se napila apce abe ulajca
Аааа ќотек! И јас станувам секогаш различно, нели ние принцезите спиеме до кога сакаме ама затоа на мм му кажав секое утро кога станува во 7ч да ме буди, пијам апче и продолжувам да спијам и тамн кога ќе станам правец кафенце
mm odi na smeni ,ama treba jas da se zaangaziram,alarmot i apceto do tel ne si ja svativ rabotava ozbilno ama mora
Dobro utre na site, da ve prasam nesto, jas pravev insiminacija ovoj mesec, posledna menstracija mi bese 31.1 i deneska e 3. 3 ama zaradi februari sto e kratok mesec jas uste nemam napraveno test ama imam mnogu menstrualni bolki a nemam dobieno mozebi e zaradi utrogestanot ama vo dvete drugi ivf i ako primev terapija pak dobivav na vreme sega spored vas koga da pravam test ili da cekam moze ke dobijam deneska ili utre. Pozdrav
Da ti kazam pravo se plasam da pravam test veke mi e smaceno da vidam negativen test zatoa cekam da dobijam. Pozdrav
I uste nesto da ve prasam maz mi saka utre da odime vo Popova sapka ama ako ne dobijam do utre dali da odam vie sto mislite ke bide stetno, nie tamu mnogu pesacime. Sto da pravam?
Devojki mala pomos! Se slusnav so embriologot od 6j.k 5 se oplodija i mi kaza deka najverojatno et ke bide nedela (3den). Dali da si prasam samata dali moze na 5 den cisto da sme posigurni dali i ponatamu ke se razvivaat kako sto treba? Ili da ne se mesam, kako e posano, taka da bide? Kako bi postapile vie? Fala vi
Прашај си не е на одмет. Но секоја клиника си работи на свој начин. Зависи каде ти е правено ивф.обично систина ги враќаат на 3-ти ден.
Moj sovet e deka samo treba da im veruvas na embriolozite i doktorot sto te vodi zosto tie najdobro znaat kako se odvivala delbata i kako e podobro za tie embrioncinja...Zosto mn zeni znam sto duri i na vtor den im vratile ostanale bremeni i sega imaa zivi zdravi decinja...a pa i mnogu so blastocisti top na 5 ti den sto sum i jas del od tie ne bilo uspeshno ivf -to zatoa samo glavata gore pozotivna misla i verba vo doktorot i najmnogu vo Boga.So lesnicko neka mi ti e i navivam za visoka betaaa
Sto podrazbirate po tezok maski faktor?... Bi zamolila za predlog klinika za inseminaciii ... doktor ... cena .... uf nisto ne znam ... soprugot ima napraveno dva spermograma .. posledniot broj 6 milioni , nepodvizni 80 %, i normalni 80 % ... sega pravime nov... Jas napraviv minatata godina hsg ok bese se e vo red ... ke mozam li da go prilozam za komisijata za vaucer bidejki e praven minatata godina ...
Jas koga go pravev prvoto invitro prokrvarev na 9 den uste pred da napravam test,a primav po 3 utrogestani dnevno.
И јас би ти рекла да не форсираш. За се има причина. Штом процениле дека треба во недела да дојдат на работа за да ти направат трансфер, сигурно сметаат дека така е подобро. Јас сум со трансфер на 3 ден. Со лесно и позитивна мисла, па чекаме висока бета.
Јас чепкав по интернетов, зошто ме интересираше како паѓа одлуката за 3ти или 5ти ден, и наидов на две објаснувања од две различни клиники во Америка, едните чекаат до 5ти ден ако има повеќе емброни, а другите исклучиво враќаат на 3ти ден, без разлика колку ембриони се. Кај првите објаснувањето беше дека кога има повеќе ембриони, се чека да видат кои најдобро ќе напредуваат па затоа на 5ти ден се враќаат, додека кога има помалку, како во мојот случај само 2, тогаш нема потреба од чекање. Кај вторите објаснувањето беше дека е подобро што поскоро да се вратат ембрионите во својата природна средина и да продолжат да се развиваат во неа, па затоа практикуваат само 3ти ден. Тоа би значело дека зависи од политиката на клиниката. А за тоа која пракса е навистина подобра, веројатно е исто и нема значење кој ќе биде денот на трансфер, затоа што ембрионите немаат меморија, и кога ги враќаат во матката на нив им е исто како да сте ги нправиле во кревет