ХСГ нема рок на траење за во фондот ако треба да го поднесуваш. Само не те сфатив, ако правиш инсеминации што ќе поднесуваш во фоднот. Инаку инсеминации можеш да правиш и на ГАК, а и во било која од приватна линика. Само да знаеш в приватните е околу 10 илјади, а на ГАК нешто ситно. Е сега јас немам искуство како оди на ГАК постапката, во приватните докоторот што ќе ти прави ти дава и терапиј и те следи на неколку дена.
@mac82 neli punkcijata ti bese vo sreda? Jas kolku sto znam nedela ke ti bide 5 den za transver, ili gresam, popravi me
Aj da ne se mesas vo rabotata na dr. toj procenil kako treba. Ima bezbroj zeni sto otrudnele so 3 den od transfer I ti ke bides edna od niv
Еве јас, и тоа без никаков избор, две си беа само, двете ги вратија, а во вторник ќе видиме дали си останале двете или едно
vi bladodaram za sovetite na site. bitno e prodolzuvam so pozitiven stav i energija. pa neka bide kako sto treba. so bozja volja. sepak imam doverba i da ne se mesam vo nivnata rabota. pozdrav do site i ubav den da si imate
Здраво, Дали некоја од вас го има пиено "proxeed women"? Ме интересира искуство ... читав дека кај мажите имало добар ефект меѓутоа не можам да најдам за кај жените како се покажало... Ви благодарам!
Koga ti bese inseminacijata?? Po cija preporaka pravese inseminacija posle in vitro?? Tvoja ili na doktorot??
Epa toa e problemot imam zaboraveno koj den napraviv insiminacija 15. 2 mislam, pa napraviv insiminacinja i od preporaka moja i od doktorot. Jas i predloziv i tofofski rece moze da napravis insiminacija dodeka cekame da pominat 6 meseci za da podnesam dokumenti za 3 ivf. Ama imam mnogu bolki kako sekoj moment ke dobijam ama nisto dva dena imam vakvi bolki. Test ne pravam strav mi e.
Ако можеш кажи си ‘‘што е тука е, направила јас тест ли не, ако има бебе, има, ако не, не можам јас ништо тука‘‘ и направи го, јас така си реков, иако 100 ‘‘инфаркти‘‘ прежвеав додека го правев тестот, признавам .
Imas pravo ama ne sakam da vidam pak negativen test cekam sekoja minuta da mi dojde redot ostanav kupatilo samo proveruvam nenstop. Pozdrav
Po inicijativa moja maz mi napravi spremokultura a pred 7-8 meseci imase bakterija proteus mirabilis a i jas isto no sega povtorno po godina dena povtorno pak mu se pojavi ESERIHIJA COLI 100.000 koncentracija senzitivna na Zinat a eve treba da dobijam i da se bockam so stimulacii za 3 ti ivf i odma od panika se javi kaj Dr.i go smiril deka ne pretstavuva nikakov problem tie gi procistuvale gi gledale filtrirale znaci mu rekol ako pretstavuva problem ke ti kazev i ke prevzemevme nesto pij si go antibiotikot i nemaj gajle.Pa ke zene i origano maslo plus i uvin isto...Aman od kade se ovie bakterii vo spermata nemozam da razberam covek ne e raat.Pa utre i jas ke pustam za sekoj slucaj da ne nedaj Boze ja imam i jas.Se tresam cela uf....a i plus pa tatko mi ke mu pravat vo ponedelnik Koronorografija ke go stentiraat a stentiran e pred 7 god.i vise aman..aj neka se opusti covek...no mora da soberam sili zosto mnogu biten period me sledi... Kazete mi dali nekoja od vas pred ivf imala vakov problem so bakterija vo sperma i sto ve sovetuvale? Ve molam za odgovor
Слушај го докторот и верувај во него што ќе ти каже. Штом се нафатиле да работат во недела значи стварно сметаат дека треба тој ден. Нјаверојатно од тие 5 оплодени едно или две им се гледаат само како квалитетни и тогаш кога се волку малку преферираат трансфер на 3ти ден. Мене вака ми објаснија за трансфер на 3ти ден - матката е најдобар инкубатор за ембрионите.
А беше ли кај докторот,каде правеше ивф?Ти дадоа ли објаснување зошто ова се случува?И јас три инвитра и на трите предвреме прокрварував и никој незнае зошто со сигурност да ми наведе причина.Две кај Лазаревски,(првиот пат на 13ти ден,не примав клексани ни фраксипарини,второто на 8ми ден од трансф.со фраксипарини примање)он креваше раменици,третово кај Трајковски (10ден од трансфер)он се сомнева хормонален дисбаланс и премногу клексан од трансфузиологот( двапати во денот по 0,4)ова поради тромбофилични генски мутации примав.Се чудам и јас и како може да прокрварувам и покрај прогестеронската терапија,последниот пат дури и инекции депо примав и плус утрогестан по трипати на ден.Се надевам следниот пат ке биде успешно и кај вас и кај нас.