Devojcinja, Ajde ve molam nekoe tolkuvanje na spermigramov...neznam veke i pokraj Tribestan, Profertil, zdrava hrana, sportuvanje, bez alkohol i cigari....dve godini skoro istite rezultati... Ima li sansi za prirodna bremenost?(iako jas veke si sobiram dok.za ivf) Kakvi se ovie imotilni?.. i dali se 5 000 000 ili 10 000 000 ??? Deka nema referentni vrednosti,a i nema napisano dijagnoza... A nemame koga da napravime vo drzavna institucija, ova e privatna laboratorija..
Kaj Organdziski pravev. Sestrite mi rekoa deka e rano da dobijam , vikat mos e pozitiven znak ova krvarenje a doktorot ne mozam da go dobijam.ke odam vo ponedelnik pa ke videme so ke kaze.
Извини оти ти пиша повеке срека следниот пат,затоа помислив дека си сигурна оти ништо овој пат,и ти го пишав мојот пример.А несакав да ти влевам негативност.Слабо ли ти е крварењето.Ти посакувам да е имплантациско кеварење и да имаш бебе/бебиња во мешето
Sigurna sum veke. Ne prestanuva a i ne e slabo. Daktorot samo mi pisa deka ne e na dobro ako krvarenjeto e poobilno. Ccccccccc. Ke odam da proveram preku krv za da go popolnat vaucerot deka ne e uspesno ivf.
devojki jas deneska bev da zakazam za laporoskopija i pri pregledot mi najdoa cista dokotor veli deka e vodena i deka dokolku mi pravi laparoskopija deka ke ja otstranat i cistata dali ima nekoja od vas vakvo iskustvo ?
Mene ednas mi se pojavi cista, vo ciklusot posle kiretazata, no mi dade da pijam kontracepcija, i na sledniot ciklus ja nemase. E sega ne znam dali e isto ko tvoevo ili ne ... A mi rece deka ako ne ja snema ke treba da se vadi...No kaj mene ja snema... Drugo sto ti kaza? PA ako treba da se vadi mislam podobro e da ja vadis...
samo deka misli deka e vodena ne bilo strasno znak deka ti rabotat jajnici no deka ako pravime laporoskopija ke ja izvadat pa pocna panika da me faka nekako se nesto novo se pojavuva
Neka ne te fakja panika, stom moze da se vadi ke ja vadat, podobro e taka. A laproskopija za sto ke pravis?
zad mene imam dve neuspesni invintra i zdebeluvanje na zid na matka imam praveno histeroskopija no laparoskopija odbivav i sega posle dve neuspesni invitra resiv da napravam i laparoskopija no sega i ova so cistata covek da nema mira se po nesto novo se javiva
Jas imav nekolku oatibi toa otkako ke pocnev so suprefakt, nekogas I pred toa. Sama si pukase, ne ja punktirav. Nekogas I po 2 meseci mi stoese I pokraj kontraceptivite. No ne e opasno, ke pukne sama vo ciklusot.
Имате 5милјони во милилитар, што значи вие имате 2МЛ и затоа имате 10милјони. Е сега имате доста имотилни што значи сменете терапија. Пробајте со Кондезил и Прохсид. Спермограмот правете го со 3 дена апстиненција, и 72 дена од менување на терапија бидејќи толку трае сперматогенезата. Ние сега почнавме да пиеме и јајца од препелица и полен. Нормално здрава храна и мед со јатки. А да и широки боксерици, точак никако, топла бања никако... Кај нас кондезилот не ја покачи бројката мегутоа од 90% имотилни сега се 30%. Бацки
Da, sekako. Slednata nedela imam zakazano kaj doktorot so rezultatite ke odam i togas ke mi odredi i protokol i doza i se. Posle moram da se organiziram da ja nabavam terapijata i da pocnam. Ti blagodaram sto mi odgovori ❤
Nisto od mojot rados, do deneska ne napraviv test dva dena imav menstrialni bolki deneska pocna kafeavo na brishenje, gotova i ova insiminicija. Pozdrav
Ova ne ti e tezok maski faktor za vaucer mislam deka sekako ke ti baraat inseminacii. Tezok maski faktor e koga edvaj naogaat saglam spermatozoidi za da pravat oploduvanje, znaci brojkata treba da e pod 1mil i pod 4% podvizni mislam deka taka nesto bese
Jas mnogu sum dosadna ama da ve prasam nesto, napraviv test domasen izleze negativen ama nemam krv samo kafeavo na brisenje ne znam sto da pravam dali da prodolzam so utrogestan ili da prekinam, mozebi od utrogestanot nemam krv, testot ne bese surechek. Pozdrav
Ne znam dali se tie slicni so crinonot ama i mene posle crinon mi trebase nekoj den dur da izleze...t.e. menzisot da go izgura crinonot