Zenicki kolku vreme pred punkcija imate apstinencija so soprugot? a dokolku e kratka apstinencijata, na primer 2 dena pred punkcija dali nesto zemaat?
Znam i nas taka ni kazaa, ama 2 dena valjda ke e ok. taka ispadna,prethodno e apstinencijata 6-7 dena i e mnogu.po konsultacija so sestrata ni rece podobro 2 dena otkolku 7.i sega ni e sube ni da imame odnosi nitu da nemame,neznam kako dozvoliv vaka...ke mu davam maka vo prav rastvorena so voda,zema cink,selen,evitol i tribestan.
Не се паничи. Нас и за инсеминациите и за ивф ни викаа доволни се и 2 дена. Витаминизирајте се и се ќе биде во ред. Со лесно.
zenicki, tie sto ste piele ciklo proginova, posle kolku dena dobivte? Vo ponedelnik go ispiv poslednoto apce i abee nema
Nekogas odma,nekogas po pet dena,posle skrecingot po destina dvanaeset dena.Moze pa i tridno si,oti tie ne sprecuvaat bremenost tuku poddrzuvat bremenost.
Ne sum, pravev test , nikogas ne mi kasni, sega deka odvaj cekam da dobijam za da pocnam so terapija izgleda
Mene uste koga odev na merenje na folikulite mi rekoa da nemame odnosi, nekade okolu 10 dena pred punkcija, bidejki mozelo da nastane nekakvo si uvrtuvanje na jajnikot od sto bil zgolemen od folikulite, duri mi rekoa i da ne vezbam nesto mnogu aktivno, poveke miruvanje i samo setanje, bas zaradi moznosta za uvrtuvanje. Jas bev malku neposlusna i imavme odnosi, ne me bolese nisto nitu pak mi bese neprijatno Ne bev ni svesna vo kakvo rizik sum vlegla koga doktorot mi objasni kolku e opasno toa uvrtuvanje. No toa ne se slucuva cesto...odnosno se slucuvalo samo ako se dosta zgolemeni jajnicite. Pa za vzaemno zadovolstvo si najdovme i drug nacin
jas ednash sum piela lani, i sum dobila mislam posle 5-6 dena. Znam deka se sekirav isto ko tebe, ama si dobiv ... Sega od utre ke gi pijam pak ...
a da si napravis i test tie ne se kontracepcija ...a porcitav deka si napravila i test... ke ti dojde ...
Девојчиња заврши нашиот трансфер, од 3 ембриони, едниот престана да се дели и ми вратија 2. Па сега релаксирано колку што се може ќе чекаме за тест Убав ден и држам среќа за сите што се во очекување на убави вести!
So sreka mila.I samo relaksirano.Bez da mislis i simptomi da baras.A najmalku da brzas testovi da pravis.Uzivaj kompletno.Od iskustvo ti kazuvam