Кај секој различно. Јас и за инсеминациите и за првото ивф добива точно на ден без разлика што сеуште бев на терапија. @@nn@ искрено јас добивав точно на ден, така да изгледа кај секој различно. Ако не добиеш за некој ден да си појдеш на лекар најубаво.
Здраво јас имам едно прашање за поискусните од мене.Со мм решивме за ин витро и сакам да прашам за ехографски преглед со морфолофија на матка и јајници каде можам да направам..поззз
Mozes I vo drzavna I vo privatna bolnica da napravis 4D. So toa sto na drzavno ke pomines so 150 den a vo privatnive e poskapo, kaj nas vo Ohrid vo drzavna bolnica neznaat da pravat 4D pa morav na privatno da si platam 1500 den. Tvoj izbor e kade ti ke si odlucis so sreka da ti bide.
А можам со упат од матичен или ќе треба специјалист да ми закаже не ми е јасно и ова матичниве незнаат да те упатат кај треба и како. Како и да е ти благодарам lalapo
Мене многу малку ме болеше како благи менструални болки и тоа не траеа долго еден ден дали.После тоа пиев циклопрогинова плус естрофем и антибиотик.Во чаир ли ке правиш.
И јас ќе правам ама на ГАК, И ЕПТЕН ме фаќа паника, а не сум паничар у принцип. Чекам термин. Истиод ден те пуштаат, така?!
Незнам на гак како е.Во чаир една нок пред операцијата и една нок после операцијата спиев.И подобро што е така оти таму практикуваат спинална анестезија,а за да има помалку последици од неа најдобро е да се мирува и лежи само на грб после тоа.
А може да се направи било кога или треба на одреден ден од циклус.Уф ме фаќа паника уште ова ми остана од потребните документи и да ги предадам ви фондот,се надевам ќе биде се ок
4d ехо пожелно е да се направи во вториот дел, по овулација. Тогаш ендометриумот е подебел и може да се добие подобра слика од самата структура на матката. Можеш да го направиш секаде каде што има 4д. Пример јас сум од Струмица. За претходното IVF го правев кај др Гетов во Валандово, на приватно 1.000 денари. Овој пат го направив во државна болница, во Струмица, за 80 денари. Може да се направи и преку стомакот и вагинално. Најважно е да се даде убава претстава како изгледа матката и каква е нејзината структура. Исто, пожелно е да има убав описен опис, малко подолг од две реченици, како изгледа матката. А другото ехо може да биде обично. Да се покажат јајниците, фоликулите... Мислам дека ова може да ти го направи матичниот. Среќно
Доколку е вагинално мислам дека може да биде било кога. Минатата недела правев 4д преку стомак, ми беше 8ми ден. Докторот ми рече, среќа бешиката ми била полна, и сме успеале да извадиме нешто. Инаку со толку тенок ендометриум не можеме да извадиме добра слика. + ако бев малку подебела, дека немало да успееме да извадиме преку стомак 4д слика.
Затоа рекова ако добро се секавам. За првото 4Д знам дека ми потенцираа после овулација, за вториот пат не сум сигурна. И двата пати ми правеа на ГАК со вагинално ехо.
Мене докоторот пола саат ми го правеше ехото. Му требаше куп време да ги погоди контрастите. Мислам дека настинав толку време без гаки. Ама за време од пола саат ми даваше по некоја корисна информација. Научив по нешто.