Да не се лажеме, дополнителен трошок ќе имаш во секој случај. Другата терапија после трансфер (утрогестан, естрофем, на и пролутекс/прогестерон депо, клексан/фраксипари) се тоа се плаќа приватно за жал и кошта богами. Ама за ова од фондот што ти следи внимавај си. Има еден документ на страната на фондот каде пишува точно што ти е покриено.
Mojot organizam ubavo reagirase na terapijata so gonal f, izvadivme 11 j.k. Jas gi kupuvav od plodnost, cenata e ista. Pozz i ti posakuvam uspeh!
Ne mora da znaci, site razlicno reagirame na stimulaciite. Jas bev po dolg protokol, doplativ 9 merionali, 2 hormoni i edno eho, dopolnitelen trosok imav 14 800den. Ti posakuvam ||
Jas sum so dolg protokol, od edna strana bockam superfact od druga merional. Podkozno e super, tolku se ispraksirav sto ne pomisluvam drug da me bocne
devojki da ve prasam dali vi se slucilo da prokrvarite jas imam cista na leviot jajnik doktorite velat deka e mala cistata vodena od invitroto ima pominato samo dva meseca pa mislam deka hormonite mi se haos bidejki bev da zakazam za laporoskopija doktorot veli ako ne pukne ke ja vadel cistata sto mislite vie da cekam da mi se sredat hormonite bidejki ima pominato samo dva meseci ili da odam na laporoskopija vo haos sum celata do sega takvo nesto ne sum imala
А ги провери ти хормоните или само претпоставуваш?? Пред да се одлучи лапароскопски да се вади циста првин се дава терапија да пукне, па ако не бива тогаш се вади. А и од самите стимулации знаат да се створат, така да не паничи, не е нешто загрижувачко!
ne sum gi ispituvala sega no od invitroto ima pominato samo dva meseca zatoa velam deka seuste ne sum iscistena od niv i deneska so malku prokrvruvanje me fati panika
Крвариш или имаш добиено и ти иде оскудно?? Не те разбрав. Кај мене конкретно хормоните на вториот циклус по неуспешното инф си беа супер.
malku prokrvev da i zatoa se isplasiv a kako pricina za neuspesno invitro go smetaat zdbeluvanje na zidot na matkata kaj mene se zdebeluva mnogu pa na zakazuzuvanjeto na laparoskopijata mi ja otkrija vodenata cista i demek koga ke te otvarame ako si stoi cistata ke ja otstranime i posto nikogas sum nemala nekako me fati panika
Аха, ми ваделе лапараскопски циста и на мене пропратно, ништо страшно. Сега е битно другото да се среди за цистата мање више. Без паники и со лесно
Se zacitav po stranski forumi i naletav vo nekolku statii za ovie vitamini i sakav da spodelam so vas http://www.nourish.ie/p/nhp-fertility-support-for-women-60-capsules/nhpv001 Gi falat vo mnogu forumi pa si rekov da prenesam Ps. uste eden interesen podatok http://www.fertilethoughts.com/foru...ur-attention-very-interesting-worth-read.html
Мачиња, има некоја членка каде што сопругот има олигоастеноозоспермија и се боцка со Прегнил и Фостимон? Ме интересира бидејќи тука немам прочитано такво искуство, а по странскиве форуми гледам дека често практикуваат хормонска терапија за мажи иако хормоните на мм му се како по книга.
Ne znam be duso, sto slusam mislenja od drugi. Deka ovie zemji ne se clenki vo EU i demek se so poslab kvalitet. Iako i nasava zemja ne e pa od ovde kupuvame lekovi. Ne znam sto da kazam, lugeto kako da igraat na kartata da ti napravat shube i posle ako izleze nesto ne vo red ke ti kazat pa neli ti rekov gonal da koristis