Јас имав купено фостимон произведени во Лугано, абе исти како нашите до точка до запирка. Имав ставено и слика тука за споредба
Бокаче почнавме да се боцкаме душо, резултатите Лазаревски рече дека ќе се видат по 3-4 месеци, иначе спермограмот малце ни се подобри во подвижност на сперматозоиди но не и во бројка. А на вас ви немаат ли предложено вакво нешто? Иначе ова се викало емпириска терапија и давала доста позитивни резултати, а често е употребувана и кај азоспермија.
@Miss G за други ампули искрено незнам, само за прегнил и фостимон се распрашував и тоа ми донесоа. Сега во план ми е од Турција да купам е таму нема место за сомнеж, турците ми се врвни во медицина башка купуваме во огромни аптеки, а не по тезги на пазар хахах а разликата ми е по 400ден од ампула, мене ми требаат 30 ампули...што значи заштеда од 12.000 денари.
A sto mislis nasite od kade gi nabavuvaat i stavaat dupla cena?Jas kupiv suprefact od Grcija identicen bese so nasiot so razlika sto prodavacot mi go zavitka vo folija so se freon i mi podari cela kesa so igli i spricevi,a vo Sistina me poducija da si kupam limenka da drzi ladno.Zavisi organizmot kako ke ti deluva na terapijata a ne od kade e kupen,doktorite koga ke ja zgresat terapijata mora da se vadat na nesto.
Koj vi ja dade hormonskata terapija za maz ti? I jas mislev deka ke treba ama i na mojot site hormoni mu se vo granicite a rezultatite od spermogram katastrofa
Здраво девојки...одамна немам пишано но морам да ви кажам што пиеше мм пред ин витро.Порачавме мед од кај Андон точно село не се сеќавам ама имам број ако сакате.Мене само 2 јајце клетки ми извадоа(имам слаба овариална резервс)а мм има слаба подвижност и повеќе неподвижни отколку подвижни.Не верував дека ќе се оплодат двете јајце клетки,но на трет ден вративме осумклеточни ембриони и сега сум 17 недела со близначиња...Господ сегде рака да стави,но кај нас мн и медот поможи...Некој можеби скептик е но на последниот спермограм резултатите беа мн добри...Еве број 076/263-170 (не е реклама да знаете,само искство наше ви кажувам)позз и имајте убав ден
dobro utro , mi javija deka mi odobrile vaucer za invitro, denes ke odam da go zemam od republicki. koja e sega procedurata? minatiot mesec dobiv na 23 i od 5 den pocnav so cikloprigonova, sega na 15 imam zakazano pregled na 21 den od ciklus kaj trajkovski a rece od naredniov ciklus toa e sega na 23 mart ke pocneme so postapka za in vitro..
So sreka I so lesno Sega ke ti treba upat od maticen ginekolog za vo Newborn,vaucerot I so site dokumenti kaj doktorot Stom doktorot ti kazal da pojdes na 21 den,znaci ke si pocnes so suprefact,ke si ja dopies cikloproginovata,ke si dobies.Na tret den ke si ispitas hormoni I ako e se kako sto treba ke si pocnes so stimulacii, ke si porasnat folikulite I posle 8-10 dena ke ti pravat punkcija.Ke si se oplodat sto poveke embrioni I na 3 ili 5 den ke ti gi vratat(ke ti napravat transver) i na kraj ke ne raduvas so visoka beta
Др.Лазаревски, се е ок кај мм, значи хормони, брисеви,кариотип, микроделеција....а др.Лазаревски е единствениот што ни предложи ваква терапија затоа што иако е се ок имаме под 1милјон. Другите доктори креваа раменици и ми викаа тоа е нека пие витамини и пак одете на ИКСИ. Е сега каков ќе биде резултатот ќе чекаме да видиме терапијата трае 2 месеци, на два дена се боцка со фостимон 75, а на четири дена со прегнил 1500. Резилтати тек во мај видиме
И мене прегнилот ми го ставија во фреон и ми кажаа да го чувам во фрижидер, а во ремедика кога ми го дадоа од фиока си го извадија и не ми ни кажаа во фрижидер да го чувам
Stom se hormonite ok, pricinitelot e od druga priroda zatoa ne davaat hormonska terapija. Taka ni objasna doktorot. Vo sekoj slucaj ne e na odmet i mislenje od urolog. Pozdrav
Пријателки мои. Јас го завршив денеска мојот краток протокол со 30 инекции MENOPURE и 4 инекции CETROTIDE. Утре вечер имам суперфакт и стоп инекција. Во недела одмор и во понеделник на пункција. Докторот е задоволен од целата терапија како реагура на мојот организам, па сега со господ напред... Пуштете ми ваша среќа ќе ми треба мили мои❤ Убава вечер