Mi se ima i mene deseno.Stavav alkohol.Togas vo Plodnost odev.Mi kazaa alergiska reakcija.Ama prodolziv so niv,posle nemase nisto
Девојки мене денес ми е 18ти ден од трансферот. Од синока забележав на тоалетната нешто бледо кафено розеникаво. Дали има некој со позитивен тест шо имал ваков проблем? Незнам да не е нешто лошо сепак и сабајле ке се јавам на докторот.
Javi se na doktor.Ne plasi se.Znaelo Nekogas so ivf da se sluci taka.Mnogu zeni imaat pisuvano ovde.Samo smireno.Utre pothitno se javi na dr.Primas utrogestan,progesteron?
Ne plasi se togas.Pokriena si so terapija.Samo ednas utrogestan e malku srcka.Jas do vcera primav 3 pati dnevno.Od denes 2pati i progesteron od 4 dena na edna nedela mi go napravi.Javi se utre sabajle na dr
Ti Blagodaram mnogu na odgovorot jas primav pred 2 godini no vo magla mi e kako bese togas.No i so Fraksiparinot isto mi natekuvase rakata mnogu nezna i osetliva koza imam
Само немој да се паничиш и да си правиш стрес. Јави си се кај докоторот или ако мислиш дека ќе ти биде полесно отиди на дежурен да те видат. Јас имав таков исцедок 3 недели, во кои еднаш ми се случи дури и како да ми се излеа свежа крв. Во тој момент се испаничив и директ на дежурен на ГАК. Мислев дека е се готово, а уствари кога отидов дури видовме и срцева акција. Дежурниот што ме прегледа ме праша што терапија примам и бидејќи примав 3*1 утрогестан од 200 и прогестерон депо ми рече максимално дека сум покриена со терапија и ми рече ако сум дисциплинирана и мирувам строго да не ме хоспатилизира, да си продолжам со мирување (станување само за до тоалет). После десетина дена ми се смири целосно и еве терам 15 недела. можеби имаш хематомче, или како кај мене да се чистел вториот ембрион што не успеа да се имплантира како што треба.
Дека немам свежа крв до сабајле секако ке мирувам, ке се јавам сабајле на др. Па може ќе ми зголеми утрогестан.. мислам дека е мн рано за ехо. Фала
Jas bev na eho posle 4,5 dena od pozitiven test. Se vide deka ima bremenost vo matka i gestaciski sakus.A srceva reakcija vidovme posle dve nedeli.Jas mislam deka ednas utrogestan e malku.No sepak ne sum doktor neli.Ke se javis ke ti kaze Dr so kako.Sega odmaraj si i ne misli negativno
Фала стеве мене ехо ми закажаа за на 20 март. Искрено сега ми е страв од ехо а инаку сум на работа до 5 па незнам дали ке има дејство утрогестанот ако го стаам и напладне. Работата ми е со седење па одма ќе ми истече ама ако каже докторот некако ќе се снаогам.
Utrogestan stavav 3 pati dnevno. I na rabota odev I stavav, sedev celo vreme I ok bese. Vazno e da ne se svizis 30/40 min. otkako se stavi vaginaletata.
Жени дали едниот од двата теста од спермограграм мора да биде од гак или може и двата да си бидат направени од приватни лаборатории. Ви благодарм
Може да бидат двата од приватна лабараторија но најмалце еден месец разлика помеѓу првиот и вториот да има.