Ајде девојчиња. Која е најблиску до тест? Која е најблиску до пункција? Пријавете се, раздвижете се, да се бодрите. Малку сте се успале. Ајде секој ден ве пратам и чекам да видам некој позитивен тест
Falaaa ti na poddrshkataaaa... Jas sum denes na 7 mi den od stimulacija denes na exo prvo i vtori hormoni ideme dalje Imam bolki vo jajnicite pri sednuvanje/stanuvanje me boli i priodenje no se izdrzuva.Vcera imav duri gust providen iscedok pri brisenje.Cetrotide se bocnav vcera.Denes ke vidime sto i kako ke e pustete mi srekja
Болката е добар знак, си растат значи фоликулчињата. Ти значи до крајов на неделава ќе имаш пинкција и многу брзо трансфер. Ајде
Eve sum i jas 6ti den od stimulacija, denes bev na eho 11 folikuli od edna i 4 od druga strana dr e zadovolen, sreda pak na eho i uste malce punkcija
Така бе, јавете, се пријавете. Вие две значи ептен се бркате со терапијава. Дај боже да се бркате така до порагај за отприлика 9 месеци.
Дали некоја била на преглед кај др. Дамчевски на ГАК (мислам дека порано беше во св. лазар) Ваше искуство со него?
Hello world. I need help. Покачена седиментација, 15ка. Ми остана уште крвна слика за ваучер. Сугестии, препораки... Ќе поминам после работа кај геникологот да го прашам за мислење...
Zdravo na site jas sum nova na forumov denes se zacleniv i imam potreba od vasata podrska se nadevam dobro ke se druzime...Denes mi e 12 den od transver so zamrznati i epten sum nervozna i ovie tri dena samo placam za se..nemam nikakvi cuvstva nit simtomi za nisto samo bolni oteceni gradi i odvreme na vreme kratki bodezi vo matka i jajnici drugo bas nisto ne cuvstvuvam ...prvo mi ifv mi e pa mn sum zagrizena so ke se sluci..test neam napraveno vo sreda vo 9 kidam za beta ,domasen test neam namera da naraam zaso nemam hrabrost...pozzz zenicki i cestitki za site so uspesni invitra i mn sreka i trpenie na onie koi se vo procedura..
So sreka neka ti e mila, uste malku imas do raduvanje Ne si baraj simptomi samo opusteno, bodezite se ubav znak
@Momichka ако ти е само седиментацијата, јас мислам да пушташ документи. И онака ќе чекаш за одговор, ќе ја средиш во меѓувреме, а и не ти е страшно покачена. @@Samovila@ точно знам како ти е. Последните неколку дена до тест се најтешки. Шетај, оди на гости каде можеш да се опуштиш, за да си ги оттргнеш мислите и само позитивно. А за симптоми ич не ги барај, сите тие се исти замо ќе се оптеретуваш. и ајде за два дена чекаме висока бета.
Ти Благодарам @Ano, се обидував да си го кажам истото во главата, ама некако ми требаше барем малку поддршка Папката ми е спремна, после работам одам кај матичниот. Ќе видам дали ќе ме најави во фондот или ќе ме врати. Сега си размислувам... сигурно ми е накачена седименцијата заради болките во јајниците/матката. Оваа промајата што ми направи
Mnogu teski prvata nedela mi bese pesna ama ovie poslednive godini crknav crknav ..za po gosti ne sum srcka ic zaso nikoj ne znae deka pravevme ivf i nesakam zatoa da odam nigde...
Јас на докуметите што сакам да ги пратам ми е 25. Зарем може да не ми одобрат или да ме вратат поради седиментација Во истата недела кога испитував крв правев заб ме болеше и најверојатно поради тоа тогаш така ми покажало крвта уште не била средена од болниот заб