Ај ако сакаш прашај го и за мене Оти мојава матична ни примети ни па ќе знае на се одговор и е би требало/можеби/прати сипробај си, ни па документите ми ги нареди како што треба по нејзино таму јас од дома повеќе знам како си ги прередив
Pustajte dvete so @Momichka i ic ne mu ja mislete. dokolku se javat za nova krvna slika ke im kazete deka ste bile na zabolekar (iako nikoj nema da se javi) baska vrednostite ne vi se tolku visoki za da se zagrizite.pustajte i za dve nedeli da castite za vaucerot
Леле еве што ископав. Ова е старо мислење од 2014та? Важи сеуште или го имаат поништено да не знае некој?
@ocicka2014 важи уште. Собирај документи и носи во фонд. Седиментација не верувам дека ќе прави проблем. Сум имала и јас покачена, ама брисеви уредни и не ми правеле проблем. Минатиот пат дадов крвна слика од кога бев болна. Еден куп параметри поместени, па никој проблем не ми направи. Очичка само не ги давај документите од ивф кое веќе го правеше.
@ocicka2014 сега се враќам од доктор. Матичниот гениколог ми рече дека за седиментација околу ~20 не прават проблем, и се нема случено да вратат. Да ги праќаме Јас сепак бев и кај матичниот општ лекар, побарав лекарства за во меѓувреме да ја средам седиментацијата.. Но, немам накачени леукоцити, и нема лекарства. Сепак и таа рече дека за ниски граници имаат разбирање од фондот, посебно доколку бројот на леукоцити не е значително голем. Т.е. станува збор за моментален вирус/состојба. Инаку да, @kukla21 , јас мислам дека сите приватни Ивф не треба да ги пуштаме, посебно НИКАКО ако се поскоро од 6 месеци. И после оваа нова колуминација, @Dear_Thing , ти навистина си многу мило нешто . You made my day Ти благодарам од се срце
devojki jas pijam uste mikroginon imam uste 4 pa treba da pocnam so stimulacii ama deneska bev kaj doktorkata i vide deka imam perzistenten folikul koj sto ne treba da go ima neli radi mikrogininot i mi rece deka mozi ke treba prvo da go punktira pred da pocnime so stimulacii oti ke ni smetal.imalo nekoja vakvo iskustvo oti malku me isplasi i plus sega ke odime so kratok protokol za razlika od minatitot pat.
I moevo histero bidna. Samo sto ne bese samo otstranuvanje na pregrada, tuku vidoa i polip pa i nego go izvadija. Ima nekoj vakvo islustvo. Ne znam kako do sega nikoj ne go vide toj polip.. Ama nekako krvaram baajagi. Normalno e?! A i me boli stomak kako jaki menstrualni bolki Na site koi se vo procedura im pustam srekicka...
И јас имав крварење по втората хистероскопија и големи болки. На крај испадна од преголема доза на хормонска терапија , прво микрогинон па циклопрогинова. Нормално е да боли , затоа што е чепкано и сечено деле. Одмарај и за две недели како нова ќе бидеш
Site sme cuvstvitelni pogotovo poslednite denovi pred beta hcg..Nemoj da si go stresiras organizmot toa bebule vnatre ne go saka toa..Bodezite se dobar znam simptomite ne gi baraj voopsto site sme razlicni i nema pravilo vo ivf.I jas koga bev so zamrznati imav uspeh taka da so Gospod napred ke se raduvame za nekoj den.So srekja
Placev deka nemav nikakov simptom, ama bas nikakov, a utre pravime 14 nedeli bremenost. Zdravje boze da isterame so ubavo do kraj.
zdravo zenicki jas napraviv histeroskopija ,sega da videme dali toa bese problemot za bremenost ,drzete sreka za sledniot ciklus da ne mi dojdi
Kakov simptom baras duso? Pa ti veke imas...gradite, bodezite...a sto drugo tolku rano. Nekoj voopsto nemaat ama bas nikakov simptom pa se trudni so 2 bebinja. Uzivaj, mislam deka za brzo ke ti cestitame, bidi pozitivna. I mene nikoj ne me znaese za ivf postapkata, nitu meseci po neuspehot, a I po uspehot. Toa e mn. licno, pravi kako sto te vodi mislata.
Na 2 pati mi se sluci, d-r. mi predlozi punkcija ili prirodno da pukni. Podobro prirodno zasto so punkcija sepak toj folikul peoizvedil hormoni koi nema da kazat vistinska slika za uspeh. Ova ne ti se dopaga sigurno, znam, no takov e patot do uspeh. Placev I placev, dusa nemav, sekogas se odlagas zaradi nova situacija, ah...no Bog znael zosto. Se ke se sluci koga nema ni da pomislis deka ke uspee.