Ke pobaram obavezno...A ima li vrska so trombocitite mi se pokaceni postojano ne mnogu ama se nad granica.. Nikoj ne go primeti toa do sea .
So lesno da ti pominat denovite i pobrzo do srekjniot den.Navivam za visoka betaaaaa Gali meshko i da si rastat vo zdravi ubavi decinjaaaaa
Zenski, ajde koj pravel histero neka mi kaze koja doza estrofem primala? Jas pijam 2×3... Nekako kako mnogu da e,ili?!
Mnogu mi e zal mila,no ke dojde i nasiot najsreken den,po poteskiot pak,no ke dojde,ostani takva kakva sto si,borbata prodolzuva i za tebe i za site nas ...te guskam
Dobar den devojki, kolku dena posle histerioskopia imate krv, jas 2 dena nemav sega pocna kako da mi dodje ciklusot od pocetok, Dali e ova normalno? Ili da odam na maticn ginekolog? I da ve prasam dali moze da pravam bris i ako imam krv, zatoa sto treba da gi podnesam dokumentite vo fondot za 3 ivf, nemam praveno uste brisevi a pominaa veke 6 meseci.Pozdrav
Feminki jas od sto bev zanesena prostete ne vi go kazav nasiot problem...Inaku veke denes sum pribrana opustena i cekam da dobijam Vaka jas sum Tezok oblik na policisticni i drug problem nemam nikakov, samo ciklusi nekogas podolgi od 60-70 dena znaci poveketo bez tarapija ne dobivam, hormoni super se super ama ete toa e, mazmi ima dijagnoza oligospermia so ne e neso bogznae sto ko so znam .,Na Hsg proodni kanali matka se super ama nesto nejkit,Imam praveno 2 insiminacii za treta ne izreagirav na tarapija i mi dadoa preporaka za invitro....Otidov da mi gi busat jajnicite kao da ima podobar rezultat invitroto tie pametnite samo dijagnosticka laparaskopija mi na pravija i mi go kazaa istoto sto i na Hsg se e super...Na invitroto bev stimulirana so slaba stimulacija,iskoristiv samo 13 puregona a vo jajnicite nastana bum nemozev da odam od bolki od so bea zgolemeni i prepolni so folekuli strasno ,od 13 jajce kletki se oplodija samo 2, koa prasav zosto sto e pricinata ,mi rekoa ne mi bile kvalitetni i deka pola ne bile zreli ..Jas iskreno se somnevav i vo kvalitetot i na ovie dve so mi gi vratija ama aj ziv covek si se nadevas, prasuvam kako se odmrznaa kakov e kvalitetot ,izbegnuvaa da odgovorot...Iskreno me razocaraa maalku ama toa e sto e nema nazad zatoa za narednoto ke ideme poleka so ladna glava i spremni a ne ko prvovo se bese na brzina...Inaku veke 4 god se obiduvame ..Toa e toa feminki moi dragi cisto da imate prestava za mene da ne mislite nejkam da kazam nisto...Sekoj sovet znaete deka e dobrodojden..
Мила најдобро прашај си го матичниот гинеколог, кој што ќе ти зема брис, најдобро ќе ти каже кога ќе може да земе. Плус минус 5-6 дена не ти вршат ништо работа.Ако не почекај да добиеш и после тоа некој ден да ти земат брис. Јас обично за брис одам 8-11 ден од циклус. А што се однесува до хистероскопијата во Систина ми кажаа дека обично ја прават до 10-ти ден, додека пак на ГАК ја прават до 20-ти ден, со тоа што даваат микрогинон за заштита и подобро да се гледа матката. Малку ме замислија, ама ај, ваљда знаат што прават. На вас обично на кој ден ви прават хистероскопија и ме интересира колку следи боледување за хистероскопија.
dobro utro, jas da prijavam deka od vcera pocnav so superfakt 0,5 znaci ja zapocnavme procedurata, vaucerot od fondot e zemen . malku me faka strav kako ke gi izdrzam inekciite ne gi sakam voopsto ama znam deka zelbata za bebeus ke mi dade sila da pominam se sto e potrebno za pozitiven rezultat .
Те молам за информација кој е твојот трансфузиолог? Јас сеуште чекам резултати од имунологија, а потоа со резултатите ќе одам на консултација кај др. Дејан Трајков. Дали тој може да одреди доза за клексан (секако доколку е потребно согласно резултатите) или треба да одам и на трансфузиолог? .... Малку сум збунета од целава постапка.... Благодарам однапред на одговорот. Кисче
Vo Gak jas pravev na 10 den od ciklusot, a za boleduvanie nisto ne mi spomna jas sama na sebe zedov od rabota 3 dena slobodno i deneska pocnav na rabota, deneska mi e 4 den od histerioskopia.
Krvta sto go imam ne mi e od ciklisot pa od histerioskopiata zatoa prasav dali moze da mi zemat bris.
Јани Ангелоски е мојот трансфузиолог. Дејан ако не се лажам е имунолог, резултатите кои ги чекаш ќе ти ги објасни во целост и ќе те упати, но тој не пишува шеми за Клексани, тоа е работа на Трансфузиологот, всушност ако ги примаш само со негов извештај ќе можеш подоцна да ги рефундираш сретствата од Клексанот. Не ја знам твојата историја и зошто ги правиш имуномошките тестови, но кога веќе си пошла по тие врати направи ги и Трансфузиолошките, зеди си упат за на Трансфузиологија кај Јани ли или кај кој сакаш, добро е да ги имаш.
Женички, ми треба совет/искуство/препорака од тие што оперирале миоми. Каде правевте, дали сте задоволни, колку време лежевте на болница... Прескапо е во Систина, ќе морам на државно да одам Thanks!