Jas Ти благодарам многу на одговорот. Мојата историја е 9 ивф, од кои стигнавме до само 3 трансфери и сите тие неуспешни.... Самоиницијативно побарав да направам имунолошки испитувања. Значи, имунолошките тестови и тие на трансфузиологија се различни? Колку време се чека за резултати од трансфузиологија и од каде да земам упат (матичен лекар или матичен гинеколог)?
Za Sto sluzi omegazonot i jas ima ista sutuacija. Od 14 izvadeni jajcekletki samo 4 se oplodija od koi dve slabo se razvivaa i na 5 den mi vrarija samo 2 od koi ednata blastocista a dr samo sto ne bese stanala blastocista.
@Nadja_22 упат можеш од било кој матичен општ или гинеколог сеедно, за резултатите ако убаво паметам чекав 2недели, нека ме исправи некоја ако се чека подолго. Различни испитувања се секако.. И штом имате толкав пат Кариотип за двајцата имате/немате?? Тоа сега правите?? Ако не да си направите во најскоро време и тоа, упати ти од каде сакаш, маж ти од општиот матичен.
За Кариотип чекам резултати.....Ти благодарам уште еднаш на одговорот, многу ми помогна! Те поздравувам
Jas samo dva dena imav krvarenje,ama doktorot mi rece deka mozelo i podolgo da trae krvarenjeto. I jas prasav za brisevi sakam da gi povtoram,ama mi rece posle ciklusot da gi napravam,oti neli pa posle histetoto pieme i antibiotik 7 dena.
Eve jas bi ti preporacala vo cair. Dr Zoran Ilievski ili dr Bajalski. Predobri se. Se leze dve do tri noki
Fala duso jas veke 4 dena imam krv, jas ne pijam antibiotici ne mi dadoa, prasav kaj maticen ginekolog mi kaza nemat reagensi vo mikro i mora da cekam za brisevi, da te prasam ako gi pravam privatno dali gi primat brisevite vo fondot.
Kaj Organfziski bo Stip. Nisto ne mi kazaa. Si mislam kaj maticniot da odam da vidam dali ima nesto za pokvalitetni jajce kletki.
Sekako gi primaat od privatna labaratorija. A voopsto po intervencijata ne ti dadoa antibiotik? Cudno malku
Za pogolem kvalitet na jk pijajte omegazon, betaimune, zdrava hrana, bez: blago, gazirano, se od brasno i prerabotena hrana-salami i tn.
Па витамини се,ми ги даде ембриологот Бирол од њуборн пред да почнам со третото ивф бев на консултација кај него,тогаш уште беше таму.