Utre sum pred punkcija vcera vo 15h.primiv 3 Menopur vo 21h Suprefact 1ml i vo 23:30 Pregnil od 2500 edinici.I denes eve od 14h sum ko cuknata me boli zeludnikot mi se tresat racete bolki imam vo jajnicite veke 4 dena.Se osekjam topla pa meram 36.7 i jaki glavobolki zosto nagoni za povrakjanje imav od bolka.Ne sum koristela Suprefact pred stimuplacii i neznam kako reagiram samo den pred punkcija na vtoroto ivf.Aj ve molam pisete mi vase iskustvo.I mnogu sum osetliva auuu nemozam da se podnesam
Прво Трајковски, сега исто и Ивановски. Мада на клиника Алулоски лани ми рече као не сметале. Ќе ги вадам деф. 2 се на надворешен зид по 15 мм, еден негде внатре помал. Ништо не ги разбирам ова надвор внатре, ниту на екран гледам нешто
Moze znaete veke ama aj pak da vi kazam jas moze na nekoj ke pomogne za podobar kvalitet na jajce kletki bil dobar prasokot Inofolik ,jas sum u plan da go zemam i da si ja probam srekata ,go ima vo srbija .
За внатрешните имам читано дека влијаат. Прават некакви контракции на матката и го отежнуваат имплантирањето. И навиатина е прескапо во Систина!
Ве молам да споделите, доколку имате, искуство со др. Татјана Узуновска, трансфузиолог од Градска болница.
Ti Blagodaram od se srce daj Boze se da bide vo red i da se izvadat zdravi j.k.Inace pred 3 dena imav gusta providna sluz i ove dva dena isto no potecna e veke ...se nadevam deka e normalno toa.Fala ti na poddrshkata
Jas gi piev za 4toto ivf so go pravev kaj Petanovski.Od Bugarija gi kupuvav.I mislam nema vrska.Samo pari frlanje.
ме заинтересира ова. Главно се препорачува за ПЦОС колку што гледам бидејќи има соатојка која делува на инсулинот. Ме потсети на овие овунорм што ми ги дадоа мене. го има истото иноситол плус витамини мака, ку10, витЕ.. Види може ќе ти одговара, а нема од србија да треба да носиш. http://inofolic.org.uk
@facule размислувај позитивно и дека е за убаво и полесн ќе ти помине цела постапка Ако зборуваш за Скопје една пријателка денес ги нисеше и само за кламидија немало реагенси. Не си ги давај парите за сите на приватно. @pile30 со лесно утре и да извадите убави ј.к. Инаку да разменам искуство за витамините. И јас пред ова ивф пиев Омегазон и Бетаимуне, ама по две на ден. Испив две дози, значи отприлика еден месец пред ивф. Чисто информативно. пред првото не пиев ништо освен фемибион и од 13 едвај 2 стигнаа до втор ден, наводно лош квалитет на ј.к. За ова ги пиев витаминиве, фемибион и променив исхрана. Јајца скоро секој ден, повеќе протеинска исхрана. Исфрлени шекери, тестенини, компир и ориз и овој пат од 12, 6 се замрзнати на 3 ден со добар квалитет, а од другите две едното расте во мешко, веќе сме 15 недела. Неможам да тврдам дека е до витамините, ама во комбинација со исхраната очигледно имаше позитивно влијание кај мене.