Falaaaa ti mnogu od se srce na site samo ubavini da ni se slucuvaat site eden den da staneme majki so zlatni decinja
Zencinja imam heterozigotni Mthfr 677 i uste nekoj takov mthfr e sega veke pijam 7 meseci neofolik meta togas Petlickovski mi gi preporaca Folgard no nemozev da gi najdam golemi proceduri i rece ok pij si neofolik meta 800 mg.toa se 2 tabletki..E sega nekoja sto ima isto ko mene heterozigotni mutacii za vreme na posle ET kako piete po 2 ili po 1? Pa li ke treba da odam na konsultacii?
Srcka jas piev i pred ivf i posle ivf po 1 tableta.Od pozitev test femibion i plus pak po edna.Mene nikoj dr ne mi kaza da pijam metilirana,i jas imam mutacii i plus pozitivna afa i uste nesto tamu na ispituvanjata so izleze.Jas na svoja raka pocnav so metilirana
Zdravo devojki aj mala pomos pozadi mene imam neuspesno invitro sega go imam vaucerot od fond i sum vo dilema pred punkcijata dr mi kaza deka imam hidrosalpings i deka mozmo e da bide pricinA za uspeshno invitro dali e mozno da smeta ili e mozno i do embrionite da bilo da ne bile dobro razvieni,nz dali da odam na laporo ili direkno na invitro pomos...
I jas imav hidrosalping, mi gi otstranija jajcevodite. No kaj mene bese druga situacija.. da ne opsiruvam. Samo me potseti na mojot slucaj i sakav da ti recam... pred da resis da odis na operacija, osobeno ako stanuva zbor za celosno otstranuvanje na jajcevodite a ne samo cistenje (zavisi kolku se izobliceni i dali moze da bidat funkcionalni) otidi barem na uste edno mislenje. Vo koja bolnica si mila?
Dusicke mila, mozebi e rano za testot... ajde kako i da e glavata gore, ke bide. Te guskam silno sepak javi se da prasas za krv.
Во однос на витамините, јас сега пијам ovunorm, кои во себе содржат витамин е, q 10, мака,....така што од претходно што пиев поединечни витамин е, q 10, мака, сега ги заменив со овунорм (во овунорм количината на сите овие витамини е помала, но сепак др. ми рече пиј си ги овие)
Се ке биде,Господ го остава најдоброто за најсилните,а ти си верувам една од нив. Што е твое ке си дојде и што треба да биде кога најмалку очекуваш,нема откажување.
Ne se otkazuvaj odma proverisi i preku krv ,ima mn slucaevi domasni testovi negativni preku krv pozitiven, jas zatoa ne pravam domasni testovi...so sreka mila daj boze da se gresni..
Еве и ова е можно да знаете.. Добив тек 5 недели после инвитрото (неуспешно) и 3 недели после прекин на терапија. Докторот ми рече ќе чекаме да не ти давам ништо. Цело време, од инвитрото до денес градите ќе ми експлодираат, од хормонските терапии се одложи толку. А на прошлите добивав за 7 дена максимум @mac82