Jas mislam da si napravis preku krv Najsigurno ti e.Mozebi sum pisala,ama pak ke pisam.Bratucedka mi pravese doma nekolku testa,se negativni.Si napravi preku krv pozitiven.Istiot den pravese pak test doma pak negativen.Eve go mazeto 5 godinki ke polni za edna nedela.Ne se razocaruvaj bidi silna.Sto e toa e,nemozeme nisto da smenime.Kako Gospod nikoj ne e.Te
I mene posle transfer mi dadoa Prolutex, no nitu ednas ne staviv.Si stavav Progesteron Depo na svoja raka pa eve bremena sum. Ednas pisuvav, i pak ce recam se e biznis so Prolutexot ( ova e moe mislenje). Progesteron se 250 mg , a Prolutex 25 mg.sto e golema razlika vo dozata.
Бизнис или не, има некоја причина во толкавта разлика во цена. Не може лек од 80 денари и од 560 да се исто. На пример, јас одма осеќам разлика кога пијам витамини на Хелт Еид и други витамини. Некој ќе ми каже дека си замислувам, ама кога еден куп луѓе ќе ти кажат дека кожата ти е сменета, кога и козметичарката прашува што користиш што кожата е токку мазна и цврста, некој што не те видел ти кажува дека лицето ти е сменето а косата сјајна, знам дека не си замислувам. Прашањето е зошто не се соодветно ценовно позиционирани овие пролутексов за наши услови. Факт е дека тој што се боцка со прогестерон, не му е за едно боцкање, туку „хронична“ терапија. Па да ми извините ама 500 денари на ден и не е мал износ за земја каде најголемиот дел од луѓето живеат со 200 еур плата. Уште па и не одат на рецепт. Реално, државава ем сака зголемување на наталитет, ем освен фолната (од 30 денари) што ја дава бесплатно, ништо друго не е. Како може ниту една прогестеронска поддршка да не оди на рецепта? Не се криви докторите што ги препишуваат со мисла да ни помогнат, туку системот што воопшто не ги покрива под фонд овие или било кои други прогестерони.
Do vcera go nemase prolutexot pa neli "nemase ni bremenosti".Samo dobar marketing i za tie so dlabok geb kao poskapi inekcii i podobri.Poznavam najmalku 10 zeni so primaa progesteron nekoi od niv veke porodeni so zdravi pravi deca,a nekoi veke na pat.Eve dokaz si ti.Ti kazal dr za proluteks ti si primas progesteron.Pa ete Gospod cuval od loso i bremena si.Isto i jas i mnogumina ovde na forumov.Nema so da se filmame deka poskapi se pa moze i podobri.
Se slusnav so glavnata sestra za ivf i mi potencira da ja prodolzam terapijata uste 2 dena i vo nedela da napravam povtorno test. Ne mislam iskreno deka nesto ke se smeni, a daj Boze da gresam, ama ke ja ispocituvam za da ne mi e misla vo idnina deka ne napraviv kako sto treba. Pa potoa ke razmisluvame so ladni glavi. Fala ti za poddrskata
Девојки иако не сум за во темава ,искрено ве читам секој ден и се радувам на секој ваш позитивен тест и ви посакувам на сите што побгргу до бебенце. Сакав само и јас да ви кажам позитивно искуство во врска со прашокот Inofolic,јас го пиев 3 месеци пред да забременам,а и после до 12 недела во бременоста бидејќи го има потребното количество на фолна потребна во бременоста.Го земав од Бугарија,поточно Петрич, во секоја аптека го има и е околу 800 ден. Поздрав и убав ден на сите
Da mila, podnesov na 8mi Mart. Cekam odgovor, no ne mi se brza....sakam ovoj pat navistina da se pripremam psihicki. Osekam napnatost, strav(od neuspeh), strav (da ne ni se povtori) , nervoza,rastrevozenost...voopsto neubava podloga za uspesno ivf.
Ќотек! Отпатувај некаде со мт на кратко. Ќе ти годи и ќе се олабавиш малку. Повеќе шњтање, дружба и помалку седење дома!
Ќотек плус од оној на Кукла Штом зедеш ваучер во рака веднаш да си го реализирала!! Колку повеќе време ќе мине се понеспремна, пораздразлива, понесигурна ќе бидеш и само ќе се вртиш во круг, како очекуваш дека ќе се осеќаш? Како пред првото инф можеби?! Тоа никогаш нема да биде, па ни приближно. Штом ја ставиш првата боцка верувај се ќе мине, стравот ќе си стои за навек се додека не видиш со свои очи, а за да видиш ќе треба првиот чекор храбро да го направиш и само напред со убава мисла! Ти можеш, верувај во тоа
Zdravo na site.So sreca na site sto uspeja da go preodat ovoj pat ,a na nas drugite uste povece sreca.Vaka da ve prasam dali nekoja od vas pravela ivf ama na rati pr.od kreditna karticka ili drug nacin?vaka koga se dava tolku golema suma naednas potesko e ,ama pomalku mislam polesno.pozdrav
Ти и со кредитна картичка кога плакаш мора да ја имаш цела сума на картичка . Па потоа од плата ти одбиваат рати. Барем јас така мислам дека е.
Bev denes na pregled treti den hormonite bile vo red Lh 3,1 i Estradiol 38,3, zasega ke pocnam od vecer pa 4 dena po dve ampuli merional..pa na kontrola da se vidi kako i dali voppsto reagiram na niv..
A se konsultirase li so imunolog ili si prodolzi po 2x1...Zosto denes na punkcija mi rece sestrata mesto Tifol da si ja pijam metiliranata no da bide do 400mg znaci po 1 ...uf...sega sum ni tamu ni tamu neznam sto da pravam
Togas pij po edno.I jas taka pijam samo od pozitiven test plus i femibion.Po edno e sosema dovolno.Bidna li punkcijata?Kako pomina,kolku izvadija?
Pomina i mojata punkcija.Izvadija 19 od koe 15 dobri i mi pisa embriologot deka dala se od sebe 14 gi oplodila pa sega utre ke znaeme kako ke se odviva delbata.Gospod neka mi e napomosh da se delat dobro.Maz mi zborel so Petanovski i mu rekol da bide se kako sto treba ke terame do blastocisty Sega malce se boram so gadenje no taka ja pominuvam sekoja anestezija zeludnikot mi e mnogu osetliv.Bolki jaki imam bidejki mnogu e punktirano.So lesno i za ubavo samo neka e