@spirkovski super brojka mila, sto poveke da se oplodat, da si se razvivaat super I da si sedat kaj mama vo mese celi 9 meseci. So sreka
So sreka mila! Sega prvo odluci se vo koja bolnica ke pravis ivf,potoa so vaucerot I upat od maticen ginekolog ke si otides kaj izbraniot doktor. Stom dobies od vtor den ke si pocnes so tableti(mikroginone ili cikloproginova) I od 21 den pocnuvas so suprefact (podkozni inekcii). Na tret den od menzis si na proveruvanje na hormoni I ako se e kako sto treba od denta ke si pocnes so stimulacii (fostimon, merional, menopur) .Niv ke gi primas 8-10 dena, potoa sleduva punkcija I transver. So lesno do celta
Mila i ti pravese kaj Trajkovski neli? Dali imese tifol vo terapijata, gledam ne mi pisale, ili toa po transfer se piese?
Da srcka kaj nego pravev.Nemav pisano za folna poso znae dr deka pijam metilirana od 400.Jas godina vreme sekako pijam ako ne i poveke. Sega femibion i plus metilirana pijam
Stom si kaj Popovic ke pocnes so mikroginone,od 21 den so suprefact I od tret den od ciklus so fostimoni. Po kolku fostimoni ke odredi doktorot
Mene so fostimon ne mi rastat folikulite I neznam kako ke bide toa mn sum vo stres neznam ni samata zosto edvaj cekam da odam vo sistina vtornik
Zdravo zenicki , denes ja primiv 4 inekcija superfakt i mi se pojavi crvenilo peckanje cesanje kaj sto me bocnaa ..toa normalno e ? Sto da pravam ?
Ke mu ja kazes istorijata na doktorot I ke najdete zaednicko resenie,ti go kazuvam ova od iskustvo zasto I jas bev kaj nego
Lele i mene ni stanuvase vakvo uf se naeziv koga te vidov,se potsetiv i mene deka mi bese taka.Jas Stavav cist alkohol i pominuvase Za brzo.
Go prasav vladimir rece ne e normalno ,utre da me bocnat podaleku da se vidi dali e alergiska reakcija pa ke vidime sto ponataka
A zosto sama ne si se bockas? Mi se cini ,podobro od sam sebe si da si bides doktor,nema. Pod agol od 45 stepeni ke si ja stavis iglata vo stomak I gotovo, prviot pat e potesko,posle si se naviknuvas I nema strav. Bolkata e minimalna I se izdrzuva. Jas dosega sama si se bockav,i nikogas ne mi se pojavilo crvenilo ili da mi potecelo. Samo so fostimonite nemozev sama, zasto primav po 4 na den I trebase muskulno.Stavi si acidi borici I probaj si sama
Mi objasnuvase sestrata kako da se bockam ama ne mozam mi e strav mi e jezivo probav onaka zemav spricot i iglata da osetam kako bi idelo ama racete mi se tresea i mene mi e maltretiranje posle rabota trcam vo edna ambulanta za vikend trcam vo druga
soberi hrabrost, ne e strasno koga ke probas ednas. I mene prviot pat mi bese taka, se prepotiv edvaj se bocnav, ama potoa se bese rutinski. Pozdrav
Ako e alergiska reakcija ke bilo uste od prvoto bockanje.Neznam ete mene mi se smiruvase.Sama se bockav i iljada pati podobro mi bese.Mizerno e sekoj den da trcas na bockanje.Mene mi e mizerija ednas nedelno so moram za progesteron da odam Eve vecerva sum na bockanje pa moram na dezurno.Polno bolni luge kaslaat ko udaveni