Vo upatstvoto taka pisuva da ne se istisnuva vozduhot zasto ostanuvalo tecnost i da stoi vo frizider za da ne te boli.
Немаш потреба да одиш на дежурен. Исто како поткожно боцкање, Ама сега под агол од 90 степени. Нема филозофија.
Da vi kazam pravo vaka koa ve citam i mene me zaboluva a ne sum vo procedura. Samo da moze da pocnam ovoj pat so bockite neka boli kolku saka samo da se zavrsi rabotata
Bockaj se sama, najubavo e. Jas nekolku meseci go stavam vo ramo I malku pod ramo vo rakata, ne e bolno. Sega 1 mesec pravam pauza I moze ke mi go prodolzat, zavisi od rezultatot.
Jas se bockam kleksan.Nema da go istisnuvas vozduhot.Ke go izvadis toa ko kapace ke cuknes na mestoto kaj tecnosta za vozduhot da se kaci gore,i ke bocnes Mestoto nemoj da go tries.Vo stomak ili vo ramo stavas?
Vo ramo mi rekoa od vecer ke pocnam, zosto vo stomak stavam protulex. Toa so vozduhot ne mi bese jasno, fala mnogu.
Jas vo stomak stavav superfact,merional,proluteh 6 dena pred transfer i kleksan.Mozes da zamislis kakov mi bese stomakot
I jas gi stavav superfaktot i merionalot vo stomak isto, ama od pregnilot si dobiv cvor a protulex bolat utredenta pa rekov ovie vo ramo da gi stavam
za fraksiparinot agol od 90 stepeni?Oti clexane go primav sestrite od bolnica mi objasnija epten podkozno duri i samo vrvot na iglata da go stavam i agol od 45 stepeni za da se napravi kako papula (meurce) i toa postepeno ke si go prima organizmot.
Jas Prolutex bockav nasabajle ne boli na apliciranje no posle toa stomakot cel den nemozam da si go svitkam dopram...uzasni se...a Fraksiparinot se stava pod 90 stepeni ne vadis vozduh ja bockas i vrakjas malce nazad da ne e cela igla vo koza.Maz mi na rab.nonstop bockaat fraksiparin i ova mi go ima kazano i jas taka se bockav i nema meurcinja i modrici.No cisto da vidis kako e odi na dezuren i od utre samicka bockanje.
tret den stavam merional a veke izbiv akni na liceto kako edna nedela pred dobivanje...moze li da e reakcija i da e pocneno da se pravat folikuli vo vtornik sum na pregled ama sum ispanicena da ne ne reagiram na dvete ampuli merional...
Me bocna majka mi ne bese strasno. Ti do kade si, koga odis na et,? Ti pominaa li bolkite od punkcija, jas denes sum ko balon i bajagi me boli jajnikot
Jas zdravje Boze vo sreda ET vo vtornik ke mi se javat pak.Mnogu tegobi imam vo zeludnikot od mnogu apcinja neznam dali smeev no se napiv Ranitidin pa me smiri malce.Sabajle mi se slosi temnica pred oci,tresenja na racete ko da ne gi osekjav ko svoi,prepotuvanje zestina vo glavata i po celo telo i dodeka ne legnav ne mi se smiruvase. Nekako i zapek me fati a sakam da se procistam pred ET za posle pak ke bide poteshko so napreganjeto nesmeeme uh...a bolki denes pomalce no sepak se prisutni no tamu do sreda sigurno ke se smirat
Da znam oti taka pisuva i bas se chudev sho taka mi pistaa i taka mi objasnuvaa,a i Gerasimova od sistina mi rece podobro bilo pod 45stepeni za da se napravi meur i pobavnoda se apsorbira vo organizmot.Oti od 90 step ako bide ke otoslo pobrgu vo krvotokot i dejstvoto pokratko ke traelo.
Da ne ti padnal sekerot? Za zapek jadi suvi slivi, mozes da gi ostavis od vecer vo voda ili taka da gi jades, mislam od progesteronot se dobiva zapek, taka imam procitano @pile30
mozes da probas so solja topla voda i med da se napies na prazen zeludnik , suvi slivi , kompot od suvi slivi ili kako caj svari gi tecnosta ispij ja i slivite izedi gi . Jas pocesto imam problem so zapek pa ovie raboti mi pomagaat . So lesno neka e ET i neka zavrsi so pozitivni rezulatati