Drugarki ve molam za konsultacija i soveti: denes 9ti den od transfer(a 14ti od punkcija) i sabajlevo mi se javi embriologot i mi rece test da napravam.sestrata i doktorot mi rekoja najrano na 12ti,ama ovoj insistirase denes.napraviv bhcg i izleze 7,5 sto e mnogu malku.se slusnav so setrata i mi rece deka 9ti den e mnogu rano za da znam dali e uspesno ivf i isto i vo laboratorijata kaj sto pravev.mnogu sum down a letav od pozitivnost.site mi rekoja deka ke se zgolemi do petok (12ti den od et) ama se cuvstvuvam uzasno.nekoja iskustvo slicno nesto?sovet?
Бидна и моето прво боцкање уф измешани чувства возбуда,страв,неизвесност,срека не знам да опишам. Само знам дека ке успеам ...многу оптимистички така треба,НЕЛИ Пошто сум од мобилен не можам да најдам па би ве замолила некоја од вас најбрзо што купувала Оргалутран и Мерионал(ваљда ги напишав како треба ) да ми пише ПП да не ја трупаме темава. Ако сака да ми објасни што како и од каде да ги набавам
Plafonska cena za zal no toa sto go znam go spodeluvam...zatoa i mi ostana vo glava zosto e strasno mnogu ...Uzasno srcka no na makata nasa ni se bogatat...no ke dademe se so imame za decinja
Ne ocajuvaj predvreme ne e nisto izgubeno doprva ke se zgolemuva obicno od 11 ti den od ET se preporacuva da se napravi test neznam zasto tolku insistirale no kako i da e ne se razocaruvaj pred vreme ima duri i na 14 ti den bila niska pa za 2-3dena se duplirala betata..Ajde glavata gore i stiskam palci za da se duplira pravilno i za visoka beticka
Совет е да се смириш и во петок да повториш бета, 9ти ден е рано, можеби подоцна се имплантирале ембрионите па и затоа бетата е толкава, но и се што е над 5 е бременост
I jas taka mislam.se cuvstvuvam isto kako koga bev trudna i toa mi dava nadez...fala emce,Gospod site da ni gi napolni racete so bebusi ovaa godina
Fala ti duso. 100 % sum sigurna deka ke odam vo Newborn,tamu ke si go pravam invitroto ,znaci so vreme treba da si ja fatam rabotava.
Rano e duso, 9 den e mnogu rano,petok pak povtori si.Nemoj da se razocaruvas sepak 7.5 e nad 5 sto znaci postoi golema sansa betata da si se duplira pravulno I da si bremena
Uste na transferot mi rece moze da napravam na 14ti den od punkcija,ama jas sakav na 12ti od et kako so mi kaza sestrata.i denes mi se javi da me prasa dali sum napravila,koga rekov ne mi rece odi napravi bhcg i javimi se.
Извини, а каде правеше ивф? Не сум сретнала до сега ситуација ембриолози да се јавуваат на телефон за тест, освен кога е оплодувањето.
^^ претпоставував дека е Плодност, не е прв случај Лавица, само таму бројат од ден на пункција, во сите други Клиники ни викаат да броиме од ден на трансвер, па дури и денот на трансверот е дискутабилен!
Se vrakam pd pregled denes 5 ti den od koga pocnav so inekcii,dve ampuli i imam reakcja samo na lev jajnik 4 folikuli od 7 mm...mi ja zgolemina dozata na 3 ampuli...kakvo e vaseto iskustvo za prvite denovi od bockanjeto...za pritisokot mi kaza deka ne e vo red no deka ne treba pravo so terapina da se pocne treba da se sledi....
Mojot transfer bidna mi vratija 2 srcinja majkini, 5 zamrznavme. Embriologot Burak rece deka se so mnogu dobar kvalitet i dr e mnogu zadovolen. Sega so Gospod napred beta na 04 april
Ajde sega neka uzivkaat vo meseto na mama i so lesno da ti pominat ovie dve nedeli, dur ja cues najprekrasnata vest..
Не дека не можам да се расфрлам со бројки, ама најдобронамерно не прави споредби секој е приказна за себе. Со самото тоа што ти ја зголемиле дозата се очекува да се поголеми, но без паники има уште недела дена ќе ги пораснете За притисокот пробај со релаксирање, помалку замарање и Б6, а не се исклучува и можноста од времево да е, доста е шашаво