Севкупно само терапијата башка,значи со пункција,ехо прегледи,мерење на хормони,естроген и прогестерон.
јас па ич нејќам да сум сама у соба, јас па барам да има некој со мене, ама додека бев у систина немаше таква можност, ама па го викаа сопругот внатре со мене. Да имам некој да ми брбља нешто било што
Инаку бидна и мојот скречинг,не ме боли ништо сега. Само што ми беше многу ладно кога ме вратија во соба, мислам дека настинав, ме боли грло сега.
Edniot negativen,drugiot vtora bleda linija,skoro nevidliva...mislam deka moze da se proglasi neuspesno..
Dusicko dve linii se dve linii, kolku I da e bleda vtorata linija,sepak e pozitiven rezultat. Najdobro e beta da si ispitas I ke bides sto posto sigurna.
Па нормално дека има шанса и тоа огромна штом има и втора бледа линија трудничко си ,ајде израдувај не со висока бета ти ја испракам сера среќа од овој свет и да знаеш чекам од тебе убави вести
dobro utro , sakav da prasam kolku dena posle ispiena terapija cykloprigonova dobivavte? Jas posle site inseminacii iako stavav utrogestan dobivav na datumot koga dobivam voobicaeno duri i 2 dena porano a sega posle cykloprigonovata mi kasni 2 dena a gi zavrsiv na 19 ( znaci veke 5 dena ne pijam ). primam superfakt cekam da dobijam za da pocnam so drugata terapija za invitro .ciklusite mi se sekogas redovni a sega nemam ni simptomi za dobivanje , ne znam dali superfaktot moze vlijae na ciklusot Za site vo postapka so lesno i so sreka
Facule napraj si test za bremenost,mozda se mali sansite ama mene mi se sluci pozitiven test da imam.
pa sega citav deka se pravi 7 dena pauza i vo tie denovi treba da se ocekuva ciklusot, ama koga zborev do doktorot rece za 3-4 dena deka bi trebalo da dobijam i na 2 den od ciklus da odam na pregled. Jas toa epten si go svativ seriozno i racunav deka ke dobijam i denes deka ke odam na pregled i psihicki se spremav za drugata terapija bidejki inekciive ic ne gi sakam
Mene taka mi kazaa vo sistina za zamrznuvanje na j.k se naplaka 80.000 den za prvata godina na zamrznuvanje i cuvanje, plus sekoja godina cuvanje po 150evra. Cena za punkcija so anestezija e 13.600 denari.
Може има нешто поспецифично за ј.клетки. Ние тука зборувавме за цена на ембриони. Ние плакавме во декември и толку беше сметката.
Чудно, голема е разликата, освен ако е за јајце клетки толку поскапо од некоја причина. Ние во февруари во Систина за замрзнување на ембриони плативме 42.700 ден