Цело време ме боли и пецка потоа. Јас прво се боцкав во стомак. Некогаш влегуваше иглата од прва некогаш нејќе и не. Примети дека на некои клексани иглата им е потапа на некои поостра може затоа. Веќе 5 ти месец се боцкам, сега ме боцка мм во рака. Ќе се навикнеш.
Ne e strasno ne se plasi i mene istoto mi se slucuvase prethodnoto ivf jas imam duri i ko bockanje strecanje no ne nonstop i nisto drugo nemam simptomi nekako ne sakam da si gi baram i sum opustena..Duri i na moment zaboravam deka sum po ET i ko griza osekjam
OK fala mnogu, mene isto me strekaat jajnicite i mi zezat, no ova so matkava rekov da ne e strasno, bukvalno kako da mi potskoknuva od vreme na vreme Me smiri malce
Сама? Јас лежев со 4 жени а карши нас имаше маж што лежеше и ни ги слушаше муабетите, не делеше само една завеса....
На клиника да разберам дека се повеќе жени во една соба, но во приватна клиника?! Дури на ГАК бевме само две жени во соба и тоа со истата проблематика, башка соба со wc . А во систина, сама во соба, нормално за цената што ја плаќаме.
Да мила и јас сум така. Кажи ми отпусната листа кога ти рекоа дека треба да ја земеш,...во тој дел малку ме нервираат
Ic nisto ne mi kaza vo vrska so toa, i jas ne prasev ic go napraviv histerioskopia zatoa sto sakav sama nema da go podnesam vo fondot zatoa sto imam hsg. Utre prakam dokumenti vo fondot za 3 vaucer. Pozdrav
Ајде со лесно тогаш и брзо и успешно да си го реализираш ваучерот! Но сепак сакам да видам што ми пишува во отпусното писмо, што правеле, како правеле за време на интервенцијата. Ти се виде со д-р по интервенцијата?!
Fala mnogu, da se vidov rece deka sve bilo ok, nemalo nisto ama sepak imat seceno malku i rece ke probame so insiminaci ili prirodno ama jas ne mozam da cekam ne bidnele 7 insiminaci i 2 ivf pa ke bide sega.
Biohemiska bremenost. Poveke sreka sledniot pat, se slucuva i na prirodno zabremenuvanje samo sto togas zenite ne znaat. Inaku i mene mi se ima sluceno. Sakam da te prasam dali proverkata na beta hcg e vo ista labaratorija, zasto sekoja ima razlicni referentni vrednosti. Trebalo sekogas vo ista da se proveruva. Prvo jas ne znaev i vo razlicna proveriv, ete isto kako kaj tebe se namali bhcg i prekinav so terapijata, a moze i ne trebase. Vtoriot pat isto napraviv neznaeki, no vrednosta bese povisoka i preprasav zosto ne se duplira pravilno, togas doznav deka mora vo ista labaratorija da se proveruva.
Ne proveruvav vo ista ama razlikata bese golema.od 28,5 na 8,5 .kolku da se razlicni vrednostite razlikata e golema a i veke ne se cuvstvuvav isto,po toa znaev.fala za poddrskata. Sega imam nekolku prasanja: Dali so vakva vrednost treba da odam na kiretaza ( zasto mnogu malce krvarev,nisto ne izleze od mene-se plasam dan si napram problem za ponataka) i dali so biohemiska bremenost mozam da zemam drug vaucer?