Абе и ова аптеките се уби боже. Некни естрофем ми го наплатија 310 ден,со фискална и тоа. Дома гледам на кутивчето цена 200 и нешто. Маж ми не даде да и се привратам на аптекарката. "Блиска" му била!! Ќе се увредела!!!
merionalite kaj organdziski se 1132 den...jas denes dokupiv uste 10...a tripotfenite 390 ili 490 ne se sekavam kolku mi kazaa bidejki nemam potreba od niv inaku kaj mene dostigna nekoj do 17 mm nekoj 12/ i se bickam denes i utre po 5 ampuli a vo cetvrtok kontrola na hormoni i ako e se vo red sabota punkcija...kakvi hormoni se ispituvaat i dali moz nesti naopaku da trgne..mi e strav od prlaktinot zasto eden period mi bese visok da ne i sega e da smeta nesto...
Nemoj da mu se sekiras za prolactinot ke vidi Dr.kako e i ako treba ke primas Dostinex jas primav a mi go ispitaa na posledniot pat treti pat za exo i hormoni.Ajde samo ti olabavisi se neka si rastat j.k i so pozitivna misla da si odis na punkcija.So lesno
Ако си веќе во постапка, под хормонска терапија за ивф не се секирај за пролактинот. Пролактинот се третира во нормални услови, кога си под хормонска терапија.
Значи само во Плодност мерионалите се 1400денари.. Јас и со рецепта го земам 260 денари Нема врска дали на почеток или на средина на месец
Имаш опција да си земеш рецепта од матичниот гинеколог и да си го купиш на рецепта. Од моето искуство квота има само на почеток на месец и ќе може да земеш на рецепта само првите 10 дена. Ете, ако баш тогаш ти се погоди да ти треба. Ако е покасно, и да имаш рецепта се е џабе - нема да има квота и пак 260 денари. А за лековите од кај Таше, незнам како ги продаваат. Јас како што знам, секој лек си има референтна цена и мора по неа да се продава. @Ѕвездички вчера стави линк.
Мора ама еве си продаваат од ракав изгледа. Ете и на линкот си пише мерионал 75 и.е. во малопродажба 1298 ден,кај органџиски е 1152. Ај ова ни одговара ,ама па некои си ставаат плус 10%...За 44 инекции( толку јас потрошив) разликата меѓу купување од Плодност и Органџиски 11.000!! Чудесна наша Македонијо!!
Здраво девојки јас најверојатно се префрлам во оваа тема ,прашањето го поставив во темата подршка па и овде да прашам некое искуство,вчера правев ХСГ кај Толовски, значи постапката беше некаде 5-10 минути, воопшто не болеше исто како микробиолошки кога зимаат брисеви,за 10 минути беа готови и снимките само резултатот не е баш најдобр денес ќе одам кај матичниот и ќе видам што ќе ми каже на наодот пишува после форсирана компресија на контрасно средство билатерално хидросалпинх, ми кажаа дека со ваков наод не може да се направи инсиминација,или да се оди директ на инвитро или отстранување на овој проблем,па ме интересира дали со вакава дијагноза можат да ми дадат ваучер преку фондот и кој се потребните документи за инвитро.позз
Може ќе ти побараат лапароскопија, ако има можност нешто да се направи. Види со доктор специјалист да се посоветуваш.
Женски кoнечнo и јaс ќе ви се придружaм.Вчерa бевме нa рaзгoвoр сo дoктoрoт и мнoгу сум пoзитивнo изненaденa.Дo крaјoт нa aприл требa дa ги нaпрaвиме пoтребните испитувaњa и сo сите резултaти кaј дoктoрoт дa ми дaде терaпијa.
Stevemila и кај мене најдоа генетски муации за MTHFR и PAI и трансфузиолог ми напиша мислење дека на следното ИВФ ќе треба да бидам третирана со метлирана фолна и клексан/ Дали оваа терапија ќе вроди со успех?
Колку време примаш (пред ИВФ)? Не сум била уште кај докторот да ги информирам за резултатите од генетските испитувања. Не знам кога ќе одам на втор обид со замрзнати ембриони и затоа и не знам колку време пред трансфер треа да користам метилирана и колку време ќе ми треба да го покачам витаминот Д зошто ми е под дозволеа граница/ Денес веќе ми стигна метилирана фолна од Бугарија.
Искуство со брис од цервикс -Ureoplasma Urealtycum (10.000 бактерии) исто и Кандида Албиканс ве молам..дали сте ја излечиле, колку време треба и како сте ја излечиле, за загрижување ли е работата на нет се и сешто лошо прочитав ..ќе ми смета ли ова при постапкава за да успеам ??? 15 год се било чисто баш сега се најде да ја имам !!