Не се секирај. Имаш антибиограм, ќе ти препишат антибиотици и ќе се исчисти. Не читај глупости по интернет. Кажи ми само на микробиологија ги правеше испитувањата или.. ?
Со Уреоплазма не е паметно да отпочнеш било што, всушност и секој совесен доктор не би дозволил. Терапија антибиотик, вагиналети и по обавезно повторно да провериш, од лично искуство на 2 пати ја лечев со антибиотик 2-3месеци и под дифолт чим ти ја имаш сметаат дека е присутна и кај партнерот, па задолжително и тој антибиотик. За кандида ништо страшно
А докторот што ти вика? И јас ја имав, се лечи со антибиотици, а кандида се лечи со дифлазон и канестен вагиналети. Штом знаеш дека ги имаш ок е, ќе ги излечиш, ич да не се секираш
mi dade vibramicin I vaginaleti a za kolku vreme ja iscisti so edna doza terapija dovolno li e? me maci zosto hcs ke pravam za dve nedeli pa posle in vitroto I ne ke mozam bris da mi zemat da ja proveram .. of mi dadoa terapija za dve nedeli pa hcs ke pravam kako ke ispadne neznam ne mi rece da odlozam doktorot bas go prasav valjda ne e mn strasno hm?
Со Уреоплазма хсг да правиш?! Мислам кај Митко беше, најубаво консултирај се! Од мое искуство мене ниту матичен, ниту Боби, па и доктор од гак, ми дадоа зелено светло, а пред хистеро/лапаро бев, првин се чисто, ама ете за хсг можеби е инаку, сепак за инф со оваа бактерија не се почнува, само ќе речам не дај боже.. Еднаш ја излечив со 3 дози антибиотик, овој со 2, по завршување на антибиотикот 7-10дена па проверка, досадна е. И односи исклучиво со заштита да не правите нати го, дај ми го Течности многу, чај од коњско опавче..
dada hcs ke pravam radi toa I mi e makata a doktorot rece deka nema da odlozime terapija mi dade I po terapijata odma hcs a ke nemam koga da proveram bris pak ..hmmm maki
Најдобро прво излечи ја уреоплазмата,па после хсц. И јас ја имав, со две дози антибиотик и бетадине вагиналети ја оттарасив. И мажето да си пие антибиотик. И мислам воопшто не е добро со неизлечена бактерија да се оди на ивф. И јас како емка емка пиев чај од коњско опавче
Претпоставувам дека се надева ќе ја решите одма, ама некако наивно плус одма за инф ќе те спрема викаш..
Друштво, сакате некоја анкета да направиме - каде имав успешна ивф приказна, па доктор и сл. Секој предлог е добредојден. Ќе видиме како ги рангираме клиниките/докторите меѓу нас. Расположени сте?
Или е во вагина или цервикс. он го скока при хсц, влегува во матка. Претпоставувам ризикот е мал да се пренесе натаму. А до ивф ќе се среди. башка еден месец пауза.
На цервикс е кај Софија и кај мене исто беше, ризик мал/голем мене ме советуваа секаков да избегнам. Пауза до инф она нема да има колку што разбрав, а и само е претпоставка дека ќе ја среди..