Девојчиња, многу поубаво изгледа и се чита кога сите пишуваме на кирилица. Знам дека доста од вас користат смарт уреди (телефони, таблети и сл), а многу помалку компјутери, ама и таму има опција да се намести македонска поддршка без да се оптеретува телефонот со дополнителни програми. И јас најчесто сум на телефон (андорид). Со задоволство ќе ви помогнам околу ова.
@spirkovski со лесно, со убаво, со најубаво @pile30 постот ич не беше за лајк ама го доби како подршка, ме насолзи хоророт кој си го поминала, страшно
Драги дами, ве молам за мислење/препорака каде е најдобро да се прави хистероскопија. Кај кој доктор, во која болница? На HSG се виде септум на матката и треба да се отстрани. Искрено, се плашам од постапката, од анестезијата, но ако се мора и тоа ќе се направи.
Здраво на сите, Нова сум на форумов ама искусна од други форуми и со успешно ин-витро. Од таа постапка имам смрзнати ембриони и се мислам коаг да си ги искористам. Малото има 15 месеци и оред некое време решивме да пробаме дали природно ќе се фати ако не летово би оделе на трансфер. искрено сега ме фаќа некоја паника не знам ни сама зошто за постапката не ми беше ака па тука сум за поддршка. nadja_22 јас имам отсратнето септум во Ремедика кај Димитров. Тогаш ми го препорачаа како најдобар и ич не згрешив во изборот. Скоро 5 години по остранувањето на септумот кај него правев и ИВФ.
Ако си за на државно,топло ти го препорачувам др. Илиевски од Чаир. Нема ништо страшно,прават со спинална,операцијата не трае ни пола саат,утредента те пуштаат. Ако те интересира нешто друго пиши лп
Јас правев на ГАК кај Тофоски и сум задоволна. Не се плаши, нема ништо страшно, ништо не осеќаш. Се будиш после анестезија и за неколку саати си одиш. Утредента отидов на работа
Cestitki duso Jas pravev ivf vo Gak, kaj Tofofski za ginekologot nemam zborovi mnogu ubavo pominav me izvadia 16 folikuli ama nisto so biologot taa sama e i ne znae tolku vo vrska so ivf i nemat uslovi kako vo privatnite od 16 samo eden se oplodi. Jas ne prifativ punkcija bez anestezia. Od razlika od kaj Tase sto uspea da izvadi samo 7 folikuli ama biologot e super uspea da oplodi 4. Ako imase moznost jas pak ke odev kaj Tofofski ama biologot da bese od kaj Plodnos, mnogu baram hahahahah. Kaj dvata bese neuspesno ivf. Pozdrav
Mila jas pravev na GAK kaj dr.Spasova i Tofofski, super pominav istiot den me pustija doma. Ajde so lesno i bez gajle ne e strasno Ajde mila 3ta sreka no izberi si bolnica vo koja ke mu veruvas i na ginekologot i na embriologot, taka ke bides sigurna deka ke uspees, ti posakuvam uspeh vo brzo vreme site ve vlecam! I ne ve napustam dur ne ve izvadam od temava
I jas ti go preporacam Tofofski, mnogu ubavo pominav so histerioskopiata nemav septum ama mnogu dobar doktor e. Pozdrav
Здраво девојки и најхрабри јунаци, Ве пратам повеќе од 1 година меѓутоа сега решив да се вклучам на форумов. Се бориме со истиот проблем како и сите Вие, машки фактор е кај нас. Правевме две инсеминации и имаме едно неупечно ИВФ, сега сме во процес на подготовка за второво. Ни препорачаа да правиме хистеро во Систина иако септумот е премногу мал, сеуште неможам да се решам што да правиме. На првата консултација ни рекоа дека нетреба да се отсрани, бевме и во странство истиот одговор го добивме, а сега докторот смета подобро е да се отстрани зошто позади себе имаме едно неуспешно ИВФ. Ве молам за мислење и цени доколку некое знае колку е хистеро во Систина ? Гледам ги рангирате докторите и сметам дека тоа некако не е Ок, повеќе битно е клиниката кај што го правиш, барем тоа е мое лично мислење. Првото ИВФ го правевме во Ремедика и таму претходно бевме редовни пациенти со години, за да на закажан преглед пред утврдување на терапија која треба да ја примам ме праќаат истиот ден да правам дополнителни крвни проверки, секако резултатите ми каснеа, а веќе ја примав терапијата. За односот да не зборам во иста операциона сала и жени и мажи после пункција и трансфер, а и да останев таму бремена секако немаше после се што видов таму да се породам. Извинете за долгиот пост и Ви благодарам
Здраво Алеа. Секоја сугестија е добредојдена. После оваа анкета мислев да ставам за клиниките, сестрите, незадоволство.. За сите работи кои сме ги дискутирале тука. Добре дојде и побрзо во труднички да одиш
Добредојде,ама што поскоро да се префрлиш од тука. Во Систина хистеро е 55.000. А во врска со големината и мене др.Ивановски по хсг виде и процени дека е мал ( околу 2,5) ама после при операцијата се виде дека е дупло поголем. Плус испадна дека имам и полип,па и него го отстранив..
Ти благодарам многу искрено ми е страв, се правев ама ова хистеро мислам косата ми се крева нагоре, али што се мора, мора се... Кој ден откако доби закажа најверојатно утре би требало да добијам по мои проценки мислам 7 ми ден е најдобро, дали пиеше претходно некои пилули и дали мора да одмараш после хистеро?
Од денес почнувам со стимулација и со кирилица @kukla21 5 мерионали многу бе... ај за арно нека е не сум примала до сега мерионали... и чудно ми е, толку многу... сум примала еднаш Гонал Ф и вторпат Фостимон. Ај ќе видиме ...