Јас правев кај др.Илиевски од Чаир. Правев на 10-ти ден од циклус,а од 2-ри ден пиев микрогинон. Со спинална бев и добро минав. Дали треба да одмараш?! Хммм .. Па јас посекако одмарам веќе подолго време ( не сум враб. моментално )... Ама во суштина пожелно е првите 3,4 дена да си одмараш,сепак е чепкано внатре...
денес ми испитаа хормони естрадиол 1178 а лх 0,6...ми закажаа вечер стоп инекција во 22 и 30 и во сабота пункција... имам 6 фоликули од 17 и два од 20 мм... само нешто.ми остана чудно во очи...јас досега имам испитано овие два хормони на трет ден од циклус и денес...а во папката имам три резултсти од хормонсло испитување...како и претходнио преглед што ми веше во вторник да сум испитала хормони, а не сум ..и сега малку сомнеж ме бие да не се филуваат резултатите за нас дека есе ок за да се помине ваучерот како таков...инаку сум кај органџиски...
да и сестрата кажа као тој не е битен за нивни потреби бил и на тој лажниот естрадиолот ми е 853 а лх 0.3....и затоа сега ми е сумња дали денешниот резултат е точен..а и колку правилно треба да биде естрадиолот..што покажива..др столе кажа само дека сите услови се исполнети за пункција
@delvi 850 естрадиол за 6 фолекули е супер, според бројот на фолекулите и големината расте и естрадиолот, тебе и 850 да ти е е супер Без паники, ајде малку верба зарем сега пред крај на патот толку недоверба Среќно!!
Обично докторите ценат 150-200 естрадиол на фоликул. Има логика денешниот резултат со бројот на фоликули. Не се замарај со тој претходно @delvi, убаво вика @emkaemka стаса до крајот, па сега ќе си скептична. Среќно во сабота!
vi blagodaram me smirivte malku...i soprugot mi vika nogo dka analaiziram so gospod napred se nadevam se ke bide vo najdobar red
@spirkovski cestitki mila,da si imas lesna bremenost @Ѕвездички i @delvi so sreka i so lesno na dvete,pa nabrzo da ne raduvate so visoki beti
женски како сте.само да ве поздравам за оние што примаат клексан ве молам да земате и терапија за заштита на желудник, зошто мене никој не ми кажа па не можам да се опоравам. честито на сите новопечени трудници а на другите ви посакувам што побрзо успех.кисс
Што ти се случува со желудникот? Зошто примаш клексан?(поради генетски мутации...??) Јас имам таков проблем и не знам како ќе оди со клексан на следниот тренсфер со замрзнати ембриони.
Ajdeeeee za arno za ubavo samo neka e.Da si imas mnoooogu ubavi zdravi j.k za da si se oplodat i da si se vratat vo mese kaj mama so lesno stimulaciite.Ajdeee ovoj pat ke bide se vo red
Mila so sreka i so lesno Jas primam kleksan 3 meseci i nemam nikakov problem.Kakva povrzanost bi imal kleksanot so zeludnikot ne mi e jasno zasto toj si ima druga namena.Neznam za ova stvarno