vo dobri race si i se ke bide vo red. Za Ivanovski imam slusano se najdobro, a vo razmisluvanje sme so soprugot i nie kaj nego da odime za vtoroto in vitro po preporaka na maticnata. Ti posakuvam se najdobro i naskoro ubavi vesti da ni pises
Само позитивно и доверба во докторот .... се ќе биде во најдобар ред! Во последно време има многу жени кои со висок фсх и низок амх останале бремени и родиле здрави и прави бебиња! Така ќе биде и со тебе ... Голем е ГОСПОД!
Prekrasnoooo! Ajde za dve nedeli da se raduvame za tebe...ti gi posakuvam najubavite bliznacinja na svet!
inaku na kraj na transferot so doktorot imavme razgovor vo0 koj toj se mi obrazlozi-deka vo nasiot slucaj so normalni rezultati moi i na soprugot ocekuval deka problemot ke ni bide so jajce kletkite deka vo tie 12 izvadeni nema ni pola da ima jajce kletki ili deka naredniot den,polovina ke bidat oplodeni= nie imavme polni 12 i oplodeni 12, i isto taka delbata im bese na site dobra do transferot i ustvari doktorot dojde do zaklucok deka vo nasiot slucaj jajcevodite ne si ja vrsele svojata funkcija i zatoa do sega ni prirodno ni preku 4te inseminacii nemam ostanato bremena-drugo da napomenam mi rece da ne mislam deka treba bavno da odam,da stanuvam i sl.-bidejki embrionite nema teoretska sansa da ispadnat (slikovit primer mi dade kako 2 kriski leb namackani so marmalad se stavat 2 zrna oriz) -znaci osven ako ne gi prifati moeto telo pa so menstruacijata ke gi isfrlam.....................sto drugo da kazam ne se trudam da baram simptomi na bremenost ovie denovi,od mnogu drugi slucai sto mi gi ima preraskazano doktorot -se od tuka natamu e bozja rabota i sreka-nivniot del e sraboten perfektno i sega se nadevam deka del od taa sreka ke ja imam i jas
Eureka, konecno se javi nekoj koj neuspesnoto in vitro go prepisuva na dva faktori i toa: 1. Nesoodvetna endometrijalna podgotovka na pacientot 2. Nesoodvetno labaratorijsko tretiranje ...... da, ovoj ne veli deka "pacientot ne reagiral soodvetno na terapijata". Sekoja cest za newborn clinic, barem se dostojni na svoj racun da go prepisat i glasno da go priznaat eventualniot neuspeh.
Наташа а каде го прочита ова?? Имам јас едно прашање - почнав да пијам Јасмин нели од петокот. Од саботата наваму имам несоница. Немам некои грижи ниту причина да не спијам. Незнам зошто не спијам. Единствено си викам апчињава да не ми предизвикуваат несоница. Некој со вакво искуство?
Vidi dali ke ti otvori linkot...ova e najnovoto gostuvanje na Birol Ajdin vo 24vesti. Ako ne ti otvori od tuka, go ima postirano i na fb stranata na newborn clinic. Covekov se po interesen mi stanuva. Se javiv denes sakav da zakazam konsultacii kaj Ivanovsi vo Sistina i vo Newborn clinic, na isti mastraf sto se veli i vo dvete kliniki da otideme so soprugot. No Ivanovski bil na odmor, pa odlozivme. Za dve nedeli otprilika ke otideme, bas ke spodelam ovde mislenje i vpecatoci od kaj novive, nekako mi vlevaat doverba.
јас да си кажам ако смеам дека не сум многу задоволна од ивановски, значи тоа што зборат дека е позитивен шегаџија се е точно и во некоја мера ок , ама се на шала тера, не знам кога збори сериозно кога се зеза, ке каже нешто јас ке го сфатам сериозно тој ми вика се шалам бе цуро. Така да тоа не ми се допаѓа и исто многу ме брза кажав прошли пат ке се потеав соблекувајки се и дава коментари дека сум бавна а јас само сакото го соблеков секунда беше работа како мисли он да се соблечам целоносо за секунди, и ова е стандард веќе година дена како идам кај него ама не е само случај со мене туку со сите се некако гужва има на брзање што знам не ми се допага тоа повеке од 10-5 мин не сум се задржала. Така да сега планирам да појдам во ремедика или во нована клиника.
Убаво е да се слушнат секакви искуства, бидејќи да бидеме искрени - идеално нема. Посебно кога лекарот има толку многу пациенти, се знае дека има и такви кои нема да бидат задоволни. А инаку да, и јас бев изненадена од гужвата во Систина. Навистина е хаос...
За гужвава, ин витрото и цела бременост ја водев во Систина, Лазаревски, па кај Петровска...значи гужва е, сум чекала ред на закажан термин и повеќе од саат (отишол Лазаревски на трансфер, отишол на пункција, итен царски Петровска, итен пораѓај...) и готово, џабе закажано, џабе ред (а нема љутиш, итно е) па ќе си се симнев доле на кафе, па сестрите ќе ми свртеа кога ќе ми дојде ред, за да се качам. И така си чекав, меѓутоа кога ќе влезев внатре во ординација и кога ќе се затвореше вратата, никогаш немав чувство дека се брза да ме прегледа (иако надвор цел ходник полн) никогаш не сум била третирана "на брзина"! Мислам дека тоа е и до човекот, Ивановски дека муабетчија, па најверојатно си дава за право да биде така отворен и директен као "не се влечи", "ај побрзај", "многу си спора".
не за чекањето е ок кога треба ке се почека не ми смета ама брзањето, еве коро правев муабет со една женичка што правеше инсеминација кај него вика абе дојдешприцна тоа и го снема викав по него да се врати да го прашам за терапијата нешто, на почетокот не беше така ама во последно време се е на брзање . абе јас го прашувам докторе мензисов нешто чуден ми е тој е ако де штедиш на улошки а мене ни најмалце до шала ми дошло при сета мака, не знам јас си кажав свое искуство.
а инаку јас стварно не сум воопшто спора гледам да се соблекам што побрзо за да имам време и да го прашам се што ме интересира, ама само што сум дошла оставила ташна и палто тој..готова си? и тогаш еве еве докторе, и ќе се потепам додека соблечам хулахопки гаки , па папучките се залепиле па од брзање неможам да ги раширам да ги облечам баш потепување е работава, еднаш врзував сандали пред масата негова пошто тргна да си оди не ме дочека и јас одам низ собата зборам и врзувам сандали, значи тоа со гужвава е страшно од сета таа гужва е тој притисок побрзо да завршат
Менувај го штом е така. Сепак, на секоја жена и' треба гинеколог од кој ќе добие соодветен третман, време и внимание. Ако ти не се чувствуваш убаво, ако немаш доверба во него, најубаво е да бараш друг...
Незнам, не ми се случило такво нешто, јас не би го трпела тој однос. Плаќаш, за да те удостои со 15мин внимание, а не да трчаш низ ординација да се облакаш/соблакаш. Штом он има таков отворен однос, имај и ти, па отворено кажи му дека не си дошла на трка за брзо соблакање и облакање, туку си дојдена на гинеколог, на закажан термин и залужуваш целосно внимание и одговори па макар и на банални прашања. И на нас жените е тешко да ни се угоди, овој многу зборел, овој не зборел, едниот арогантен, другиот незнам каков...меѓутоа кој и да е, каков и да е, гледање на брзина е не прифатливо, за обичен гинеколошки преглед, а не па за спремање за ин витро. И мене многу ми е ок, тоа што Лазаревски не дава мобилен, за "глупи" прашања ја имаме Анита за малтретирање, посериозните она одма му ги пренесува и одма се јавува со одговор. Човекот има бог знае колку трансфери, пункции, прегледи во текот на денот, замислете да му звони телефонот и он да одговара, епа ехо апаратот ние у рака и сами ќе си мериме фолекули и се остало
ааа да и тоа ке заборавев крева на телефон , еднаш ми се извини како некоја жена му звонеше со инвитро се исплашила прокрварела сосема ок и разбирливо, ама многу пати некои пријатели му се јавуваат и он крева, шема ми прави за боцкање и ја застанува шемата и си збори на телефон . ќе морам да сменам би сакала кај лазаревски ама незгодно ми е дека ме научија веке и сега кај друг така да ремедика ке идам најверојатно сепак работат со фонд овие новиве њуборн не работат сеуште мислам