Фала ти душичке на одговорот...Ме интересира уште дали имаше резултат после операцијата? Дали остана бремена и како (по природен пат или ифв)? Читам за Ремедика дека сите пациенти се во една соба......дали беше така и за оваа процедура? Малку ми е хаотично во таа болница, но може вреди поради докторот. Зошто чекаше 5 години за ивф?
Не сум уште за жал, имам 3 неуспешни ивф... ама се надевам ќе биде Не може природно, каналите ми се прекинати, па мора со ивф.
Хомоцистеинот е аминокиселина и неговото присуство е поврзано со концентрација на B12 и фолна киселина, односно при недостиг на овие витамини тој се создава во поголеми количини и може да биде токсичен. Затоа треба да се провери. Поврзано е со метаболизмот на фолната киселина. Ако имаш генетска мутација, метаболизмот на фолната се прекинува некаде на половина пат и не се создава активната метилфолна киселина, а се формира хомоцистеин. Во таков случај се препорачува да се зема метилирана фолна, но дозата се одредува по анализа на хомоцистеин. Те молам, кажи ми каде ќе го испитуваш? Со упат или на приватно? Колку што знам, хомоцистеин уште не се испитува на биохемија на клиника. Треба и јас да го проверам. Тогаш, проблемот не е само во септумот....Имаш се испитано? И јас имам 3 ембрио-трансфери, сите неуспешни. Дури сега го видоа септумот, после второто HSG!!! Мора да сме трпеливи, но и многу да се чита за да се најде проблемот. И секако, да се земаат суплементи.
добро утро, денес бев на фоликулометрија , има 6 фоликули кои се издвојуваат ( 10, 9, 8,мм) на 6 ден од циклус и со 4 инекции бемфола, продолжувам до понеделник со суперфакт, бемфола а за викендов додавам плус мерионал. Во понеделник повторно на преглед. Крв ми земаа , сега останува да си ги примам инекциите и во понеделник да видиме каква е ситуацијата и кога пункција
Точно, очигледно не е.. само обавезно го отстрануваат доколку има оти прави проблем. Имам се испитано друго, генерално се е ок.
Браво!! Сега позитивни мисли за да продолжат да растат фоликулчињата! И AMH? Тогаш зошто нема позитивен резултат? Земаш DHEA? Каков е квалитетот на ј.клетките? Ти ја посакувам сета среќа за да успееш.
Vo remedika sega imaa skroz nov del izgraden bev pred dve nedeli i e mnogu sredeno za ivf so sali i samo tamu ima zeni sto pravat punkcija ili tranafer ne se mesaat ko porano vo dnevnata bolnica...e sega da imaat dve golemi prostorii so kreveti i vo edna prostorija sobira 4 kreveti no pak ke kazam site se za ivf.
Ја ќе пробам уште некое време дали ќе се фати природно ако не после септември ќе пробам инсеминација во систина бидејќи првиот пат ја правев таму кај слободан лазаревски но сега кога ја гледам листава на гласање повеќе гласови гледам има митко ивановски чинам така се викаше дали некоја има искуство кај него?Дали е подобар од лазаревски
И АМХ беше ок последно, нормално паѓа бројот на јајце клетки со тек на време, се трошат од инвитрата.. Земав и ДХЕА пред последното, Мака, фолан.. Појма немам да ти кажам зошто се неуспешните. Како да треба моментот да се погоди, опуштени да сме, да не се запнуваме дека сега мора да биде.
Уфффф....колку ме нервираат тие совети што ги даваат. Е ај не се нервирај....како да е некој лесен и неважен проблем. Во слична ситуација сум и јас....но мора да успееме.
И мојата мутација е таква. Направи го обавезно. Тогаш, и јас ќе земам упат...веќе што не испитуваме....