Јас исто имам хетерозиготна мутација на мтхфр и не испитуваб хомоцистеин или слично. Мене ми рекоа нема потреба зашто само хомозиготната мутација е пробнлематична. Пиев пред бременост и во тек на бременост фолна киселина (обична) и толку. Ако никој не ви кажал не испитувајте ништо на своја рака смао повеќе се оптоварувате со тестови и мислење. Јас така читајќи цела бременост ја поминав во страв дека не примам соодветна фолна и ништо не се случи. Само се паничев. Инаку клексани примав два пати дневно заради високи д-димери и ниски времиња на коагулација. Почнав со нив од 13 недела бременост во тек на ИВФ постапката пиев само Аспирин 100 и фолна. Со среќа и лесно на сите.
Ние само да дојдеме до бременост (тоа е главниот проблем), а потоа за терапија ќе е лесно. Како ќе каже доктотот, така ќе се прави.
Ако може да ми пишете во Албанија,во кој град ги купувавте мерионалите и колку пари беа? Барав наназад ама не знам на која страница пишуваше,стигнав до 1235 страница со читање и се откажав. Фала ви.
Не сум сигурна која членка беше мислам дека @ocicka2014 пишуваше баш за Албанија и дека таму инекциите се со бандерола. Ако грешам извинете, поправете ме
Во Урошевац-Косово пред 6 месеца мерионалот беше 10-13 евра. Кај нив уште има ценкање за цена дури и во аптека..
Па воопшто разликата не е за потценување,..скоро на пола цена. А докторите што коментираат на ова?! Следен пат на др. ќе му предложам од таму да си земам, ваљда ќе знае отприлика бројка да ми каже, колку ќе ми требаат.
Јааас пишував .Ама за Косово. И да имаат бандерола, истата швајцарска фирма како тукашните. Осичка беше скептик дали се со добар квалитет Па што знам како коментираат. Мојот доктор кажа дека се исти. Не би требало да им е проблем ако си на приватно се исплаќа. Башка и прегнилот беше многу многу поефтин.не запамтив цена оти не купував ама сигурно беше на пола. Јас лично не купував тогаш,ама моја блиска купи и колку за инфо има успешно ивф
Јас докупував Мерионали и баш Трајковски ми предложи ако сум во можност да одам од Приштина да ги земам. Таму се 10 евра инаку
Фала ви женички мои за убавите зборови и подршка. Сега останува да видам што ке биде до утре. Добро озбилна беше сетрата кога ми кажа денеска нема туширање или дека 1Април е утре
Јас правев пункција без анестезија и мене ми рекоа да не се туширам дури 2 дена по пункцијата. Арно беше зима
Ке се пие ама цедено сокче оти нели трудни алкохол несмеат Кардиопирин пиј ако неможееш аспирин.И јас исто мака имам на желудникот од аспиринот,па ми дадоа кардиопирин.
И од кардиопиринот немаш мака?! Зошто сепак аспирин си е аспирин Јас за мене си реков дека ќе се пие на велико во име на многуте кои ќе имаат ||...Април сигурно ќе смеам најрано до 20-ти... после може да се крепам