Знам дека имаат исти состав. Ама јас претпочитам да му давам предност на "оригиналот и изумителот" . Сепак мое мислење е тоа.. А плус алкалоид спрема баер ?!?! Што знам,можда грешам
Знам и јас имам,не ме кине толку ама си имам мака. Ама со ранитал гајле немам.сметаат дека смее ранитал во прв,втор месец.. За андол да го прашаш Митко?! Како подобра солуција бил од кардиопиринот
Најдобра е за: забременување Мацината трава одамна се користи за лечење на неплодност кај жената. Во народот е позната и како очајница,што сликовито ги опишува жените кои не можеле да станат мајки. Нејзно основно делување е нормализирање на лачењето на полови хормони и урамнотежување на хормоналниот циклус,кој е предуслов за бременост. Помага при менструални тешкотии и други женски болести. Како се користи: мацина трева се зема во облик на чај,две лажички треба да се прелијат со 2.5 дцл врела вода и да се процеди 3 до 5 минути. Се советува земање од 3 до 5 шољи на ден. Поради лошиот мирис,на некои полесно им е чајот да го испијат изладен. Може и да се заслади,но со многу мала количина мед. Оваа трева добро е да се комбинира со вирка,бидејки во комбинација многу позитивно делуваат. Се пие три месеци,па се прави пауза,но не се пие за време на циклусот. Предупредување: Доколку приметите дека сте бремени,веднаш се прекинува со чајот! nekoja vakvo iskustvo ima li .
[/QUOTE[/QUOTE] Јас имам пиено Здравец и "женски чај" (микс од повеќе тревки, но во моментов немам за да проверам кои) скоро цела година. Не забележав подобрување...за оваа трева немам слушнато, а и не ја би пробувала.
Јас имам пиено Здравец и "женски чај" (микс од повеќе тревки, но во моментов немам за да проверам кои) скоро цела година. Не забележав подобрување...за оваа трева немам слушнато, а и не ја би пробувала.[/QUOTE] citav mnogu pozitivni iskustva i po srpski forumi pa zatoa me zainteresira
Да сите,жена крвава од ИВФ, до нејзе маж гол спремен за интервенција...тоа нема ниту на државна клиника.Во декември немаше греење туку греалки внесуваа внатре,сите инсеминации една интервенција за ХПВ и едно неуспешно ИВФ...2 год.таму ги поминав и пред ИВФ докторот не прашува дали сум бремена...замарање никакво.Негативен тест никој не ми крева дали да престанам со постапка,за да на закажаниот термин за консултација Петановски ми кажа дојди на преглед да видиме каква колатерална штета сум направил.Немам коментар....знам дека процесов е тежок,долг ама лекариве у Мк треба да прекинат да не гледаат ко банкноти.
Ти благодарам многу со убаво да се враќа кај сите...сестрите се понедостапни од лекарите тука се сите на негативна листа ...
Jas go pijam ovoj caj veke 2 meseci ne znam kako ke deluva uste ne sum bremena, sum namal problem so hormoni ama mi imat kazeno zeni deka mnogu pomaga mi go donesat od Bosna velat deka kaj nas nema.
Moe mislenie e ako ti imat kazeno da ne se banjas togas nemoj, posle ke ti sedi na mislite zosto ne gi poslusnav ke velis. Pozdrav
Јас ја пиев, ја имас во билна аптека Стојанови кај рампа во зелената зграда. Иначе чајот е многу горчлив и не е баш пријатен за пиење. Јас го пиев краток период бидејќи установивме дека кај мене е се ок.
@AleaM добредојде и што побрзо да ја напуштиш темава! Иначе со АлеаМ се запознавме токму во Ремедика, делиме иста мака и исто искуство, се што кажа она за Ремедика е точно бидејќи заедно го преживеавме хоророт. А заборави да каже дека сите 8 жени што правевме тој период од два дена разлика имавме неуспешно ИВФ!
Еееее тоа не му се допаѓа таму....Цели 2 години остана кај Петановски? Не помисли да смениш доктор, болница?
И сега мора да додадам сме многу добри пријателки кои заедно чекорат по овој тежок пат .. Борбата е долга веќе 4 години,почнавме во Систина кај Попвиќ,секое одење само не испраќаше на одмор.Тогаш на сопругот му беа многу подобри резултати,правевме ХСГ и сите други испитување и само јас бев иницијатор да се прави ИВФ или било што понатака.Врв беше ме гледа на вагинално ехо и збори за скијање,ми пукна филмот отидовме со препорака кај Петановски.Се одпочеток повторно,1 год. иста прикаска,одете на викенд се додека не виде дека спермограмот ни е лош.