Целосно се согласувам со @Amorce2 - ќе му кажеш и ти на шала. Мене никогаш никој не ме брзал кај Лазаревски. Ретко сум чекала и мислам дека со Анита се многу добро организирани. Мислам си имаат некоја шема, кога закажуваат пункции, трансфер, контроли.. Ти се чудам и тебе @alisijad - ќе се брзаш... Искрено не сум добила чувство дека на докторот му се брза. Тоа време што сум внатре, знам дека посветен ми е на мене. И тоа со телефонот - сигурна сум дека да почне да дава ќе биде хаос! Кој стигне ќе звони, па ти на преглед, а он на телефон и ќе има обратен ефект...
Taka e @kukla21 ептен се добро организирани со Анита и супер функционираат, јас кога и се јавував на Анита за нешто имав чувство дека со Лазаревски зборам, одма му пренесуваше и добивав повратен одговор од неа во негово име. А @alisijad не мора да го менуваш, ако му веруваш за инвитро процесот, едноствано штом е он толку разговорлив, можеш да бидеш и ти, ти дава простор да му кажеш следниот пат, па и ти како него "на шала" речи му -полека докторе, кај се брзаме, имаме време-! иначе и во Ремедика е хаос и гужва, јас пред да правам кај Лазаревски, имав една инсеминација кај Петановски, истата гужва е, меѓутоа неможам да ја споредам со Систина. Далеку од тоа дека Ремедика не чини, меѓутоа за мене Систина е посериозна болница, од пристап, услови, третман, ординација, сала за инсеминација, внес изнес од сала за операција (зошто и хистероскопија правев таму) некако Систина ми е посериозна болница, барем за мене. Меѓутоа секако односот на докторот ако те разочарува и прави да не се чувствуваш убаво е доволен показател за менување на истиот. А каде ќе се одлучиш е твое лично право, без разлика што те научиле кај Ивановски, не значи дека немаш право да се префрлиш кај Лазаревски ако не си задоволна.
iskreno i jas koga gi piev ,se budev mnogu cesto i spiev mnogu pomalku od prephodno,no ne obrativ vnimanie na toa,no verojatno e od jasminot stom i ti si imala nesoni9ca
imam edno prasanje do site sto go pominale patot posle transfer-od denes popladne imam bolki (verojatno od matkata) na momenti mislam epten mi se pojacuva bolkata,a vcera ;mi bese transferot(na 5ti den), neznam dali da zvonam na mojot doktor i da go prasam,sovet od vas???
зашто ми се чудиш кукла21 ? па зборуваме за двајца различни доктори, лазаревски можеби не ги брза пациентите ама овој ги брза, не само мене туку и другите правев мубает со повеќе жени низ форумиве истата ситуација. Значи влегуваш ти уште врата не си затворил тој почнува, јас се спремам да седнам на столчето да му кажам за терапијата ако не ми одговарала, еве за чудниот мензис, болки имав некои, ама нема седнување одма ти вика ајде рипај на ехо, па зборам додека ме гледа на ехо и додека се облакам се довикуваме тоа е така цело време. Самиот однос негов говори дека се брза. Инаку ја имам забележало сестра анита и многу ми се допаѓа како објаснува, како е посветена , сашка на ивановски за да закажеш преглед треба 2 дена по ред да звониш на секои 15 минути
jas vo posledniot period sum cekala i po pola cas na zakazano,no mojot doktor sekogas mi e posvetil vnimanie bez razlika dali nadvor cekat uste 10 ili 1 pacientka, iskreno samo za razgovor sto odam da prasam nesto sto ne mi bese jasno okolu in vitroto ,sigurno ke se zadrzevme pola cas, covekot ne gleda na vreme,nego gleda se sto ke pravi da vrodi so plod,plus kako privaten doktor site ispituvanja sto mozev preku maticen da gi napravam toj samiot insistirase,ednostavno na covekot ne mu e do pari-bidejki ima mnogu,i gleda na site da posveti vnimanie onolku kolku sto e potrebno i da pomogne dokolku moze(dr.Stojan Organdziski) the best
а пола саат научна фантастика тоа е тука инаку amorce2 имам правено и лапаро-хистеро кај него и да повеќе верувам на систина како болница ама еве ова ме кочи да продолжам понатаму
@alisijad Јас да сум на твое место би му кажала, онака пријателски, дека од што те брза, забораваш да прашаш што сакаш, дека не ти објаснува доволно за проблемот (ете тој со мензисот) и ред други работи. Меѓутоа, разликата во Лазаревски и него е што Лазаревски прави и води до 4 месец само инвитра (и е сконцентриран само на тоа), а он води колку што знам цели бремености и плус си има пациентки за редовни контроли пап, ехо...поправете ме ако грешам и нормално да сака да брза, што не му дава за право, а и неговиот "пријателски" однос јас мислам дека е ради тоа, као он е френдли и може да те откачи на брзина. До 4 месец ме водеше Лазаревски, после Гордана Петровска пријателски е настроена и она и е муабетчика, меѓутоа влагаме во ординација, јас одма се соблакам за на ехо, па после седнуваме со прашања и одговори. Ти кажувам чисто да знаеш дека кај сите е влагаш, соблакај се, па после ќе збориме меѓутоа збориме, прашуваме и одговараме, не се брзаме. И на неа и звонел телефон, зошто она дава мобилен ама е кратка, јасна и се извинува.
imam edno prasanje do site sto go pominale patot posle transfer-od denes popladne imam bolki (verojatno od matkata) na momenti mislam epten mi se pojacuva bolkata,a vcera ;mi bese transferot(na 5ti den), neznam dali da zvonam na mojot doktor i da go prasam,sovet od vas???
Јави му се, ќе ти олесни јас мислам дека е нормално, искрено не ми текнува дали после трансфер ме болеше (после пункција да) ама јави се, прашај го, ништо не губиш, само ќе ти олесни и ќе се опуштиш кога ќе ти каже дека е нормално.
Ако сакаш да не му ја мислиш многу, звони му на доктороти кажи му. Иако е нормално да се чувствува болка само да не е многу голема! Дури мене ми кажаа дека ако почувствувам болка било многу добар знак, што беше и точно во мојот случај! Како и де е, известувај не што се случува оти многу добро знаеме колку бавно ќе минуваат овие две недели
Kaj mene nemase bolki posle transfer, ama nemase ni bremenost. Da se nadevame deka ova e dobar znak Inaku, ne e greska da se javis i da si prasas, ke ti olesni
Ne mislev vo negativna konotacija ti go plakas, tvoi pravila i ubavo ti vika amorce, on prijatrlski i na sala i ti isto
Ajdee..sega i za Ivanovski losi komentari. Covek da ne znae koj pat da go fati veke... A sto znam ova za zakazuvanje pregled, denes bas zvonev tamu i vednas dobiv linija, a isto taka i vednas mozev da zakazam... samo sto doktorot bil na odmor do 4ti.
Nataska, neznam kade si zvonela, ama na IVF obicno se zakazuva preku sestrite. Jas za Ivanovski imam slusano ubavi raboti. Sekoj so svoite pozitivnostini negatuvnosti. Nema idealno.
Tamu be kukla21, na in vitro zvonev, sestrata fino se javi i rece ako sakam da mi zakaze... Zatoa velam, neznam zosto alisijad veli deka dva dena na sekoj 15min trebalo da zvonis kaj sestrata pa potoa da zakazes termin za pregled. Uff... samo se nadevam deka nema da doziveam uste edno neubavo iskustvo.
Ne se grizi natska! Vidi 2,3 doktora. Koj najveke ke te bendisa toj odberi go. Bitno tebe da ti e pogoden!
првиот преглед можеш да го закажеш на фиксен ама понатака се оди преку сестрата, има службен мобилен и преку тој закажуваш а можеш да се заборавиш звонејки а и сега сетсра сашка оваа недела е на одмор и затоа може било кој да закаже затоа така ти рекле.
@Natasa. P мила, целосно се сложувам со она што ти го напиша Кукла... Пробај, ќе видиш кој ќе ти остави најубав впечаток и заедно со сопругот ќе си одлучите каде да го направите второто ин витро. Знам дека кај тебе се јавува страв заради неуспешното прво ин витро, но имај верба. Секој треба максимално да му верува на гинекологот кај кого оди. Како што пишав и претходно, колку повеќе пациенти кај лекарот, толку и поголема веројатност да има и незадоволни. Затоа јас уште веднаш и реков на Алисија да го смени ако не е задоволна. Никогаш до сега не сум напишала во ниту една тема кај кого одам (не сакам да наметнувам мислења), но еве сега јасно кажувам дека јас одам кај Ивановски и ова ми е втора бременост што ја водам кај него. Значи, неговата професионалност никој, ама буквално НИКОЈ не може да ја оспори. Да, човекот си е шегаџија, но јас тоа го обожавам кај него. И јас сум таква по карактер, па кога одам на преглед едноставно уживам. И како што кажа Аморче, он на шала, јас бетер , таква сум си . Но, кога работи, работи! И да, има многу различни типови на пациенти и оттука доаѓа неговото 'брзање', но лично јас скоро секогаш имам преглед по пола саат, така да - зависи и од ситуацијата (макар што гужвата си го прави своето...во Св. Лазар знаевме да си муабетиме и за приватни работи и да останам многу подолго, но таму имаше малку пациенти). За Сашка искрено жал ми падна што прочитав вака...2 дена да ја бараш за закажување...не знам. Еднаш ми се случи да ја побарам по втор пат во ист ден (за резултат) и бидејќи и стана незгодно самата ми рече дека ќе ме побара и така и бидна. И уште нешто за телефоните...секогаш Митко нагласува-по потреба да му се прати порака (или e-mail), ама не почитува секој таков договор. Телефонот знае да му ѕвони како луд, но додека ме прегледува никогаш, буквално никогаш не се јавува (ако не ме гледа се случува да се јави, но е краток и секогаш, нагласувам секогаш ми се извинува). И јас да се извинам за долгава порака, но сакав само да го сооделам моето најпозитивно искуство со овој тим - гинеколог-сестра, бидејќи во твојата порака почивствував страв дека иако пофален, ни тој не ок. Значи, нема да најдеш некој за кој буквално сите пациентки ќе имаат само убави зборови...секогаш има незадоволство. Ќе си разгледаш и ќе одлучиш. Најважно е да стекнеш доверба во тој што ќе го одбериш. Бакнеж за сите, добра ноќ! p.s. И јас кога закажувам кај Сашка, ја барам на овој број, но штом е на одмор ти се јавила некоја друга сестра