Јас правев пункција во сабота, ми се јавија во понеделник поручек. На добро е немој сега лоши мисли. Каде правеше? Сега видов во Њу Борн, ке ти се јават во понеделник ќе видиш, ембриолозите се супер немај гајле. Колку јк извадија?
Ах мила одма мислиш на најлошото. Знам како ти е, кога си во исчекување. Ако утре сабајле не те побараат слободно барај ги ти. Ајде се ќе биде добро утре, ќе ни се пофалиш со добри вести.❤
Секако има дежурни доктори, ембриолози, лаборанти. Во Ремедика е така, се надевам и во другите клиники е исто.
Сега видов во Њу Борн, ке ти се јават во понеделник ќе видиш, ембриолозите се супер немај гајле. Колку јк извадија? Мене ми кажаа дека недела не се јавуваат да очекувам во понеделник, сабајлето им се јавив веке нестрплива бев, ми кажаа ќе ми се јави ембриологот попладне зошто има трансфери и така беше.
Исто и ние,сега кај и да тргнеме одговорот е не ми е до шетање,меѓутоа се ќе си дојде кога треба Честиткии само успеси и што поскоро во трудници да се најдеме☺ Фала ти за советот,закажав веќе,нема бегање, еден чекор поблиску до бебушот .Јаки борци сме ние,а искрено мислам дека само на јаки луѓе им се случува ова зошто можат да издржат.
@kukla21 честитки ептен ми е мило за тебе што успеа, имај си лесна бременост и јас точно на овој ден пред две години имав позитивен тест од бета од ИВФ,ви посакувам на сите да успеете. И јада сум жив пример.Слична ситуација и кај нас само со 4%нормална морфологија првото зачнато со ИВФ две години и повеќе не сакаше да се фати а ова природно од втор обид.
Cestitki, imaj lesna bremenost. Ne bev aktivna vo posledno vreme, so zamrznati embrioni li se obide ovoj pat?
@kukla21 ако може подетално што се разликуваше ова инвитро од предходните неуспешни? На што да придаваме значење најмногу за да имаме успешно? Некои суплементи користеше ли пред и после трансфер? Кои испитувања се ги имаше направено од оние покомплицираните, не како хормони, хсг и сл.
Ова беше трансфер со замрзнати. Цела постапка ја објаснив во посебната тема за тоа. Што беше различно. Друг доктор кој ментално многу позитивно ми влијае. Ти дава надеж, а не те утепува во старт. Ви јануари одев на акупунктура, а последниот период интензивно на релакс масажи Скоро па секоја недела. Идејата ми беше да се изрелаксирам максимално. За прв пат лежењето не ми беше мачно. дури и ми се лежеше. Ни грб да ме боли, ништо Витамини: истиве ги пијам од октомври/ноември. Метилирана фолна 2*1мг, б комплекс, б6,б12, вит Ц, вит Д, мака и Q10 кои подоцна ми ги замени докторот со Овунорм. Мислам тоа е. Кај Лазаревски не пиев декортин, а сега пиев 2*5 мг.
Браво....Честитки!!!! Со лесно и уживај си!! И секако, споделувај одвреме навреме дел од чувствата овде со нас Каде закажа? Кај кој доктор?
Јас во стомак ги ставав и немав модрици,додуша таму и не ме болеше ич. Во рака ме печеше и си продолжив во стомак