Дури лежев на болница ме боцкаа секогаш различно ама им кажав дека сакам в стомак и така продолживме. Кога излегов од болница продолжив пак исто Не сум во тек,извини а за што ти го дадоа овие?
Ако може во стомак супер,гајле немам за таму Фала ти ми олесна Искрено немам појма Вчера имав пункција и ми рекоа да ги примам нив. Имам баш баш голема листа на терапија,што се мора не е тешко. Ти за што ги примаше?
Слободно можеш и во стомак. Јас ги шетав. Кога ќе ми се презаситеше стомакот боцкав во рака и обратно.
Заборавив да пишам,а ми помина времето за редактирање Знам дека се замена на клексан,а до сега ниту овие ниту клексан сум примала.Штом ги пишал веројатно имаат свое зошто
Прво ќе му закажеш на сопругот Уролошки преглед,кариотип ќе те упатат доколку не успееш со ИВФ,а ти можеш на држвно да направиш за 1400 ден .мислам беше не сум најсигурна за сумата за дваица партнери да си провериш.Микроделеција се прави во МАНУ ,сопругот само прави,откако се ќе добиеш имаш целосна слика за да знае лекарот што понатака.Ако ти треба помош слободно пиши.
Аха, А овие декортин за што се? И што користеше од прогестеронска терапија, дали утрогестан таблети, прогестерон депо.... ? И уште нешто со лежењево сега ми текна. Дали мора да лежиш на грб, или не е битно? Јас неможам да заспијам ако не сум на стомак или на страна во фетус положба и се си мислев дека неуспешно ми е поради тоа. Може сум стварала притисок на матката. Или нема врска положбата на лежење? Извини те утепав со прашања
И јас ги боцкав во рака. Одев ептен поткожно и не стискав со памук од кога ќе ја извадев иглата , кога ќе ја убризгав течноста оставав уште некоја секунда па ја тргав иглата. Не ме печеше воопшто , и само на почетокот имав една модринка.
Ајде ке пробам и така Не да печеше уф,а за модринка што да ти кажам голема како Македонија со сите соседни држави,баш така изгледа
прогестерон: кринон гел 1*1 и прогестерон депо една ампула на 4 дена декортин - ја намалува функцијата на имунитот за да телото не го препознае ембрионот како страно тело и да не делува автоимуно. Лежење. Искрено мислам лежењето не игра голема улога. За да ти смири психа, ете може да. Лежев секако. Преку ден најчесто полу-лежечка позиција, а навечер странично, како ми дојде. @Valentina888 можеш слободно во стомак. Тие се за подобра циркулација, а со тоа и матката станува поповолна за имплантирање. Никако после боцкањето не пребришувај со алкохол. Јас боцкам под агол од 90 како што е во упатството. Гледам тука боцкаат и под 45 степени. Најди си што ти одговара да не шеташ модра
Yuhuuuuuuuuuuu CESTITKIIIIIIIII @kukla21 nemama zence zborovi da ti opisam kolku mi e milooooooo.Imaj si ubava shkolska lesna bremenost.Mnogu mi e miloooo od se srce Te gushkaaaaaam i jas javno ti se zablagodaruvam za tvojata cezrezervna poddrshka* Sega galiiiiii meshkoooo i uzivaj si vo bremenosta
Јас цело време лежев на левата страна,најудобно ми беше,а навечер спиев и на стомак па фати.Не се секирај избери си положба која ти одговара и овојпат мора да биде.
Cela modrici bev vo racete. Gi stavav kako sto mi bese najzgodno za drzenje, sama se bockav sekogas so se.
@kukla21 и јас имам декортин ,само утрогестан наместо кринон гел. Сега уште да ми кажеш дека и прогестерон депо може во стомак ,или мора во дупе. И на четири дена како ке му дојде во Петок примив сега во Понеделник така