Еве вака и јас да го споделам моето искуство. Втото ивф со замрзнати ембриони за второ дете - 13 ден бхцг 162. Терапија слична ко што пиша кукла без клексани и немав направено скречинг. Постапката е стварно гола вода,воопшто нема малтретирање со боцки секој ден , пункција и сл. Е сега морам да кажам дека мое мислење во врска со двете недели одмарање е следната. Значи керката е скоро две години , си идам од трансфер морам скали да качувам пеш 4 спрат,плус она си сака внимание да ја крениш и слично. Домашните обврски мора сама да си ги завршувам , воопшто не пазев а и не можев , си мислев ако треба да биде ке биде јас ако лежам нема нешто да сменам. Си размислував како оние кои се природно останати тие две недели се баш активни,имав пример братучеда вежба орбитрек,стомачни прави диети држи а уствари бремена,па фала богу си ја истера бременоста . Значи мое мислење е да правите како што се чувствувате,воопшто да не се оптеретувате со тоа лежење. Две недели исчекување се нај тешки,се изначитав и по наши и по странски форуми дека одмарањето нема врска,ембрионот нема шанси да "испадне" па макар се возиш и во авион- едноставно имајте нормален живот.Никако немојте грижа на совест леле како седнав,како станав,како требаше да лежам,значи како ви одговара така .Тоа е моето мислење и моето искуство . Поздрав !
posle punkcija kaj mene mi dadoa samo utrogestan 3 na den aspirin i folna...a kaj vas citam poveke terapija....dali sama da si pobaram...ovoj dekortin moze e dobro i jas da go koristam imav dve biohemiski bremenosti...
Органџиски не дава декортин. По него тоа било жива глупост да се клукаш со кортикостероид!!! Според него само утрогестан и аспирин и завршена работа. За сите исто. Се каам што не си зедов на своја рака декортин и некоја друга прогестеронска заштита... Не сакам да те скосам вака,извини,ама јави се,пак го препрашај дали да земеш уште нешто. Да не се нервираш после недај боже како мене Извини уште еднаш и ти ја пуштам цела среќа... Ајде се надевам ќе имаш позитивна приказна од др.Органџиски Зедооов... Вака и мекици да не частиш ♥♡
sega mi javija zasega 4jk bile dobri..drguite 4 nsto...se nadevam ke se razvivaat dobro...utre posigurno ke mi kazale...i najverojatno na 5 den transfer
Зошто се мачиш дури до систина. Јас си одам во Јане Сандански на дежурен, нит гужва нит ништо завржувам за 5 минути rabota. немаш некоја амбуланта со дежурен поблиску. Прво честитки. со лесно да си ја истераш бременоста. Сето ова што го кажуваш убаво звучи. И јас се изначитав, ама едноставно психа не ти дозволува и се оптеретуваш со секое движење што го правиш. И јас после третиот ден се раздвижував, прошетував, ама се тоа умерено. И како што вика кукле, првиот момент кога ќе видиш исцедок или не дај боже крв, легнуваш и уште попретпазливо додека не се стабилизира.
Ова среќен роденден треба да честитаме?! Да си жива и здраваи секогаш среќна и исполнета. Тоа си во право, Излагањето од дома е проблемот. Ама ништо страшно, не е секој ден.
Честитки кукле да си имаш најубава и најлесна бременост, ова ќе да се близначиња по бетата дојде твојот најсреќен период , уживај сега
А дома маже зошто неможе да ги пушта? Си прашувам за здравје следен пат Обавезно побарај си. Јас оти бев недоволно информирана не прашав ништо не ја прави истата грешка. За него и суплементите и исхраната се глупост, се каам што го послушав со суплементите и земав само витамин ц и тоа на своја рака...