па најверојатно во четврток на петти ден..денес пак ми се јавија 4 јк ниле уште добро, но демес плус уште една се вратила во игра...значи 5 ке следат до четврток ...како е можно тоа незнам ама ембрилогот си ја знае раб...нека се делат правилно до четвток
Се е можно со ембриончињата, некои може порано, некои подоцна да се разбудат и почнат да се делат. Мене сабајлето пед трансфер ми беа 7 убави ембриончиња, пред да си одиме кога се договаравме за замрзнување уште едно стигна и на крај 2 вратени 6 замрзнати
Нормална е болката бидејќи те боцкаат со иглата повеке пати. Пивеке одмарај, пиј течности, па за некој ден ке ти помине болката. Градите болат од хормонската терапија,со среќа да се оплодат што повеке ембриончиња и да си седат во меше до крај на бременост
Се слушнав..и него му беше чудно рече да продолжам со терапијата а во среда ке ме прегледа он вагинално да не има некоја раничка полип или слично...рече да не се секирам дека процедурата ке си продолжи
Исто и кај мене, беа 6 па на крај 7, 2 вративме 5 замрзнавме Супер, ајде не се секирај штом ти кажал докторот така. Само биди си позитивна и со Господ напред
Da ve prasam koga pravite test zosto ne pravite pozitiv/ negativ tuku visina na betata?sto oznacuva visinata na betata?
Cestitki i so lesno I ovde da ti cestitam.Ti posakuvam mirna i lesna bremenost.Uzivaj i gali mesko.Poubavi vesti denes nemozev da procitam.Se raduvam za vas ko i za sebe Da si imas ubavi embrioncinja i kaj mama vo mese da se toplat 9meseci.So sreka
@irencule1980 Затоа што вредноста на бетата покажува колку напредува бременоста, ако е <25 или е многу рана или е биохемиска и тестот треба да се повтори за 2 дена. Ако грешам нека ме поправи некој
cestitki i do dvete trudnicki na site da ni se ispolni zelbata jas da se pozalam mene ciklusot mi docni veke 14 dena mi kazaa imam vodena cista se spremav za laporoskopija i sega mi prepisaa dobraston tableti da gi pijam10 dena mi e strav se da ne se porametilo od hormoni od inf ima pominato 3 meseci vo panika sum ne znam kolku e opravadano ili ne dali nekoja ima vakvo iskustvo
@Valentina888 ме израдува со трансферот, а за 2 недели уште повеќе де ме израдуваш. И мене и на други девојки на форумов пи едно ни вратија па тоа ни било среќа. Само позитивно, јуначето е во мешето
Немам вакво искуство, ама верувај на докторот. Обично велат дека водените цисти не се проблематични. Толку мина до сега, од ова ли ќе се плашиш. Ако веќе те има видено доктор, немој да се грижиш, ако имало нешто ќе си го знаела до сега.
@ana 2015 Не се плаши, јас имам пишувано многу пати за тоа. Мене ми се правеа цисти често пред ивф, па по ивф, се е тоа од лудување на хормоните и ако при испитувања си беа ок. Ке пукне цистата, ништо страшно.
mene me plasi toa sto ne mi doaga nekoi velat cistata pravi problemi nekoi velat nema vrska cistatta so ciklusot i ludost me faka dosega mi nema taka zakasnato
Девојчиња, деновиве како да прочитав некој имаше напишано дека ивановски не е на работа периодов, или грешка сум?