@brm_brm прашуваш за отпусна од гак за хистерово сега што го правеше?? Ако да, ќе си почекаш малку повеќе, еден збор еден ден им одзема, моето беше готово по 3м Ти дале сигурно потврда кога те испуштија, па тоа е тоа, 2-3збора плус ќе пишат во отпусното, ако ти треба за во фонд за ваучер потврдата пушти ја, само заверија ја даваат без, заверка се прави долу на шалтерите
мораме да бидеме јаки, како што кажа и @spirkovski да не гледаме тажни видеа туку позитивно да размислуваме ,мораме позитивно да размислуваме .Тешко е ама и ние сме јаки .
витамин д 40, а хомоцистеин 5,5 не се вратив кај докторката, само си ги земав, пошто гужва ме фати. Ама се во границите а нормалата. Ќе и пишам покасно, ако ми одговри - арно...
brm_brm отпусното јас го земав по месец дена од интервенцијата. Кога ме отпуштија и мене ништо не ми дадоа, само ми објаснија што правеле и терапија што да земам и потоа на вадење на конците докторката пак ја видов и ми кажа што и како правеле. Ако не сакаш да одип да проверуваш може да пробаш да се јавиш на телефон кај сестрите па да ти кажат дали е готово отпусното или не.
Ке се обидам мила дај боже да успее кај сите. Поздрав Фала за одговорот, изгледа така е после мене си па јас да не се надевам за џабе значи од апчињата немам добиено. Поздрав
Немам зем3но уште опусна листа и не прашав ич за тоа не ми треба опусната листа кога ке ме однесе патот таму ке го земам. И мене ништо не ми дадоа само терапија и ништо ама за срека мене не ми требаше опусна листа.
Од оваа приказна и јас се испорасплакав, се растревожив. Никако не гледајте вакви судбини, не смеете, нели се надеваме сите на најувбавото, на бебенца. Надеж има за сите, ајде попозитивно малку...колку само труднички има во почеток на април, сите еден ден ќе споделите убави вести. Има време за среќа, кај некој порано, кај некој подоцна, како Бог одлучил така нека биде. И јас како и сите на форумов имаме иста цел, да се родат здрави и живи бебенца. Ајде малку оптимизам, јас ако гледав вакви судбини не ни требаше да се обидам 42г. имам....ееееј бројка е тоа.
На потврдата имаше еден број и по тој број проверуваа дали е готово, кога беше тој доле по тој број го најде.. Како регулиравте тогаш боледување??
И јас само терапија добив и тоа на обичен бел лист без печат без потпис Тогаш ми ги вратија и документите што ги поднесов пред операција,ПАП,ХСГ,крвна слика,крвна група и толку беше чао пријатно.А отпусна листа ја зедов за две недели.
Како бе така?! Потврдата си беше уредна, кога ме примиле, колку ме држеле, што ми правеле, терапија, доктор, печат, потпис, факсимил.. Еве и @Anetaoh имаше иста..
Не знам искрено што и како,ова зборам за Декември тогаш правев. Еве баш сега проверив да не сум грешка,ама немам таква потврда,а листот со терапија највероватно сум го фрлила.
во петок во 10.30 часот пункција ...и возбудена и исплашена и срекна сум ...ме фака страв како ке биде што ке биде
Каква потврда мене никаква потврда не ми дадоа, ниту ми кажа да земам болодување јас немав боледување зедов 2 слободни денови и толку