Првата дијагноза и нас ни беше иста. Дали сте биле на уролог, дали има испитано хормони, на микробиологија дали имате испитано спермокултура(дали има бактерии во спермата, бактериите ги убиваат сперматозоидите),дали има прележано заушки, како мал? Има многу фактори што влијаат на лошиот спермограм. Кај нас имаше пореметување на хормоните, многу беа покачени женските хормони, му дадоа бромергон, се доведоа до граница ама немаше подобрување. Пиеше и спермотренд, профертил, некои шумливи таблети, витамини, мед со јаткасти плодови ,се подобри минимално само бројот а подвижноста иста. Многу морфолошки неисправни. Уште сме со истста дијагноза олигоастенотератозооспермија. Мое мислење е да си посетите добар уролог и да ви даде добра терапија за да се подобри спермограмот. Не е страшно, се додека имате живи сперматозоиди,имате и надеж за да си добиете здраво и право дете.
M Moj sovet ti e koga ke stignes tamu da pocnes da pies voda, pak ke ti se napolni besikata. Ako pies uste od doma ili po pat nema da mozes da dodrzis na transferot.
Dali na nekoja od vas Prolutex inekciite vi napravile alergija? Na mestoto kade sto ste se bockale? Sto curuk covek ke bev breeeej.Prosliot pat po 21 inekcija mi napravi prodolziv uste 5 inekcii i se napraviv plikovi i prodolziv so dabroston no se desija losi rab.i eve sega od punkcija se bockam skoro 4 nedeli i vcera mi se pojavija brumcinja ko vo pole da stisnam bar zabi da gi primam ovie 7 sto gi kupivme pa ke baram na progesteron depo da me prefrli ne sakam Dabroston
jas utre ke odam da ispitam hormoni na 3 den od ciklus vo strumica veke imaat reagensi za fsh lh i estradiol
Ако добро се сеќавам на денот на пунлција ми го проверуваа прогестеронот. Едит: изгледа и на почеток ми го проверија 2 или 3 ден и ми наплатија ако не се лажам 1500 Инаку кај долг протокол фондот не покрива. Јас баш проверував за ова и така си пишува.
@kukla21, @pile30, @spirkovski cestitki i lesna bremenost. @malenna so gospo napred i tvojata beta da bidi visoka. Jas pocnav so sobiranje na dokunenti ama mislam deka ke poludam, iste prvite razultati i odma problem TSH 0,005 referebtna vrednost 0,27_4,2 FT4 24,75 referentna vrednost 12,2_22,0. Ke poludam vponedelnik pap mikrobioloski i hepatit i hiv. Uste edna godina nema da mozam da se sredam. Ve molam za sovet za teroidnata. Dali e mozno da e losa od toa sto 15kg namaliv?????
Прогестерон исто 3 ден од како почнав со боцкање ми го проверија,инаку јас сум со краток протокол па ми го наплатија. Не го покрива фондот затоа наплакаат не е битно дали си со долг или краток протокол. Мое мислење што не мора да значи дека е така