Па зато и го пуштив да прочита. Јас ова го разбирам ако се прима супрефакт или некоја негова замена дека не следи прогестерон туку само естрадиол.
мене прогестерон не ми ни испитале затоа прашав кој ден се сипитува и пак не сватив - од хормоните ми е ха ха ха
Mene mi ispitaa progesteron Na den na punkcija,i od toa zavisese dali ke imam transfer.Ne mi go naplatija(mislam)
а од кога се пие клциум и вирамн ц? нели пред пункција беше тоа... Дали на ден на трансфер ви ставаа дијазепам инекција? Мене на двата трансфери ми ставија, за овој не знам како ќе биде има време
Женички, каде се испитуваат хив и хепатити и за колку време даваат резултати? Дали има некаде попладне да се испита, освен во Адриалаб и Авицена?
Не мораш да даваш пари на приватно.. Државно: инфективна клиника со упат од матична, резултати за 2-3 дена, 8 Септември исто со упат, резултати за 1 ден
Во Систина пред трансвер, секогаш ми ставаа инекција дијазепам(за да се опуштел организмот) и само естрадиол ми испитуваа( 2 пати, еднаш на трет ден и вториот пат пред пункција) Калциум и витамин ц ми дадоа пред пункција 2-3 дена да пијам, за се спречи крварење после пункција.
Поликлиника Железничар ама за попладне не сум сигурна дали може. Без упат може и 300денари е испитувањето. Резултати за еден час.