Ajdeeeee so srekja i so lesnicko da ti pominat ovie 2 nedeli gali go mesheto misli pozotivno i ke slavime za 2 nedeliiii
Ви систина обично секогаш пред пункција даваат калциум и витамин ц 2X2 , два дена. Прашај си може заборавиле, а ако имаш не е на одмет да се напиеш (ги има во форма на шумливи таблети)
ДА,и јас добив диезапам инекција пред трансфер,ама мислам дека ако не ја прашав сестрата што е тоа и зошто-немаше да ми каже. Да,и мене ми кажаат два дена калциум,витаминот Ц и онака го пијам дневно по 1000мг. Мислам дека мене воопшто не ме опушти-баш напротив веднаш после трансфер уште не пренесена во соба,нозете ми се тресеа како да ми седел некој на нив цел ден
E kako videle moznost a mi odobruvaat vaucer za ivf Nema logika.Zavisi kako se raspolozeni Ko so citam samo vo sistina stavaat.Sum bila 3pati vo Plodnost,1 vo Remedika i sega vo New born.Nigde ne sum primala.No ok mozebi e taka podobro.Ke se opustis.
Девојки, во систина при ивф на природен циклус, што документација бараат претходно, дали исто како за ваучер?! Ваши искуства... Вртев сега на фиксниот, ама изгледа касно е, за да ги прашам.
Се исто.... инфективен скрининг, пап, микробиолошки тестови, мислам треба и крвна слика.....значи се исто. Ќе ти каже сестрата.
Фала ти мила на деталниот одговор.....Чекаме резултати од микро, а хормони никогаш нема испитано. Ќе го послушаме советот за посета на уролог. И кај мојот сопруг морфологијата е 5% нормални....терапијата му ја даде доктор? Или тоа се суплементи, па може слободно да се купат?
jas denes ispitav hormoni na treti den i fsh mi e 8,96 lh367 samo estradiolot mi e na dolna granicaod 26,5 e normalno mojot e 28 dr mi rekoa deka ne e strasno tsh mi e 1,44 prl 7,37 ama si pijam redovno eutirox i bromergon mnogu se plasam samo za estradiolot prv pat e tolku sega mi ostanuvaat samo brisevi i spermogram mm da naprave i da gi podneseme dokumentite za tret vaucer i ivf ke praveme kaj dr trajkovski defitivno se odlucivme za kaj nego lh e potocno 3,67 greska sum napisala
Мило ми е што сте успеале да го подобрите спермограмот Кажи ми колку пари се,колку апчиња има во едно паковање и како ги пиеше,по колку на ден? Ти благодарам
Јас секогаш сум ги ставала мускулно,бидејќи примам 4 прашаци фостимони(мерионали) со 2 водички во еден ден.А доколку примаш по 2 или 3 прашоци на ден може во стомак.
Јас примав 5 прашок една водичка и се боцкав во стомак,сега ме стави на мисла дали требало така Ама кога доктор ке ти каже,слушаш тоа е
Imam i jas ostanato sega od fevruari. Celo vreme go cuvam vo frizider i vo Sistina ubavo mi go zatvorija...