@delvi I @malena@ сега галете си ги мешињата и за две недели очекуваме да ни се пофалите и двете со високи бети
Јани на трансфузиологија,....би требало да има термини, почеток на месец е, а ако не, тогаш со приоритетен.
Па кај него сум.И ми даде двапати во денот од 0,4 пред транафер и трипати од 0,4 после трансфер.Имам мутација химозиготна на мтхфр и уште некои хетеро зиготни.Дд мери пред година дена нормални сега не сум проверила.Трајковски мисли оти е тоа многу,па сакав второ мислење,оти незнам кој да го слушам.
Абе трансфузиологот ама незнам досега некој волку многу да примал клексани. како нема термини.Така да си отидам?Каде е
Сакам да кажам нема термини, а мораш да имаш. На клиника е. Во воена нрзнам како е. Имам за таму упат јас, без термин, ама не сум била, да не те лажам.
Оффф незнам што да правам.Ако е неуспешно што и да одлучам ке си мислам ете другиот требаше да го послушам .
Оди обавезно на уште едно мислење. Смири си ја главата. Не е убаво со недоумици да почнуваш. Штом ти е за второ оди кај било кој кај кој ќе најдеш термин па ќе видиш до кого е поблиску
Edino da razgovaras so nekoj od privatnite bolnici makar i da platis bar ke si si mirna ti.Jani e megu najdobrite znam maz mi po sluzbena linija koga barase toj prv mu go predlozija...no moe mislenje e da proveris pak hemostaza i d-dimeri i pak odi mu so tie rezultatit...
Може да се консултираш со Дејан Трајков од имунилогоја. Многу е позитивен и полн со знаење. Може да земеш упат од матичен (одма се закажува) или така само појди побарај го. Срце е човекот. Тој е постручен за тие мутации.
После Јани, Герасимова од Систина ми е број 1! И вистина многу му верувам на Јани ама дозава 3*1 од 0.4 многу ми стои некако или пак има индикации.. Мој совет ти е со која доза и да почнете после неколку дена да ги проверуваш и на сред стимулации и на сред трансвер. Ми текнува на твојот случај инсистирај без Аспирин оваа постапка да ја водиш! Ако ти се качуваат и тоа е ОК само да не се премногу..
Јас за трансфузиолошки прашања не сум го користела. За имунолошки да, ама знам дека е трансфузиолог. Не би можела да ти кажам.