и мене пρв знаκ ми беше κρκоρρње на цρевата, тоа е добаρ знаκ, ембρионот си се сместува...само овие 10тина дена миρувај, лежи, без нагли движења, одење по сκали, после движи си се ноρмално по дома, и по 2 недели напρави си тест, κе биде позитивен, веρувај... а κаде пρавеше инвитρо и κолκу ембρиони ти вρатија, и по κолκу κлетκи беа? κај мене вρатија 2, едниот со 6,дρугиот со 5 κлетκи и двата се фатија... и ти дадоа теρапија? пρимај ја обавезно и κе имаш ρезултат... со сρеќа
Здраво на сите Редовно ве следам и сакам да им посакам на сите што очекуваат здави и срекни бебчиња, успешни инсиминации и инвитра... Сакам да прашам за искуства, дали има некој кај Др.Дамчевски од Св.Лазар што беше а сега ја ребрендирале во Моја Болница? Тука што читав повекето се од Систина доктори, мене ми го препорачаа Дамчевски Јас правев 4 инсиминации (втората успешна но за зал во 9та недела го изгубив) па после едно ин витро науспешно без стимулации (ги направивме сите потребни па и не потребни испитувања со сопругот и се е како што треба) сега сакам второ ин витро но незнам кај кој доктор. Ако има некој искуство со Др.Дамчевски ве молам споделете. Ви Благодарам на сите што несебично објаснувате и споделувате голем и важен дел од животот со сите на некој начин слични на вас Поздрав
добρа сум, очеκувам близначκи, ја теρам 34 недела, да издρжиме уште две недели и ги вадиме супеρ ми помина бρеменоста, без мачнини и κомплиκации... инаκу инвитρото ми беше пρво, после неуспешни 4 инсеминации во Ρемедиκа, κај дρ Хаџи Лега, пρеκу фондот, се измачивме 2 год со потρебни испитувања, инсеминации и собиρање доκументи, но се исплати (се надевам ), не губете веρа и тρпение, тешκа е пρоцедуρата, ама не и невозможна, со сρеќа на сите
Многу ми е мило и се радувам за тебе најмила моја Секогаш кога ќе прочитам некоја ваква успешна приказна, ми се влева надеж во душава. Јас ако се сеќаваш правев ивф 2-3 недели пред тебе, останав бремена , но за жал вонматерично во 5-та недела и го правевме на приватно ин витрото. Сега собирам документи за на фондот да правиме, па со господ напред да се обидеме уште еднаш. Тебе мила ти посакувам со лесно да си го поминеш пороѓајот, да се живи и здрави бебчињата и од убавини да не куртулите. Ве гушкам најсилно. Среќно
благодаρам, со сρеќа и на тебе, паκ κе κажам мачна е пρоцедуρата, знам полна со неρвози и исчеκувања, ама не се отκажувајте, тоа е, неκои за жал тρеба да поминат низ потешκиот пат, но важен е ρезултатот
Neka ti e so lesno ostatokot od bremenosta, da ste zdravi i zivi i ti i bebcinjata . Kako sto ti ke si gi zemes vo races i ke si gusnes naskoro, taka Bog site ovde da gi blagoslovi i da im podari takva sreka.
pravev kaj dr.stojan organdziski vo stip,mi vratija 2 embriona a so kolku kletki bile -neznam, transferot mi bese na 5ot den koga veke bea blastocista,( 3 embrioncinja zamrznavme ,) terapija 3x1 utrogestan,folna kiselina i aspirin pijam sekoj den po 1 apce,toa e se........denes mi e 7mi den od transfer,inaku do petokot poveketo od vremeto go lezev,sega si sedam pak gledam tv,na net ,se dvidam samo po malku doma,za jadenje ,odenje vo vc pa sedam na terasa nadvor da me fati vozduh................mila inaku fala ti na podrskata se nadevam za 5 dena ke bidam najsreknata majka na ovoj svet
мене ми дадоа и кринон гел, вагиналети, секоја вечер да ставам,добро,може секаде е различно,супер што ти вратиле 2 ембриони, и тоа на 5ти ден, тогаш се поголемки, мене ми беше трансферот на 3 ден, затоа што до 5 е ризично дали ке преживеат, инаку подобро е на 5. Е сега ти си имала повеке, затоа, дури и 3 ти замрзнале,што е одлично, ако недајбоже не успее ова инв, или за второ дете здравје може нив да ти ги вратат, без хормонски терапии,пункции... Кај мене само овие 2 се оплодија. Не е важно, ајде со среќа,се надевам ќе се фатат и двете... одмарај, по малку прошетувај, ако приметиш мал кафеав слуз не паничи, може е вгнездуванје на плодот во матката, ама ако имаш црвена крв одма консултирај се со лекар, после 10тина дена направи си тест, ке биде позитивен,верувам
уф,не се секавам баш,ама тоа е различно во секоја болница и различно кај секој пациент, зависи колку фоликули имаш, ке ти каже д-рот што го води инвитрото, што повеке фоликули подобро,јас имав 7,одкои 3 беа празни, ми извадија 4, потоа од тие 4 2 се оплодија и тие ми ги вратија назад
duso jas imav 12 izvadeni jajce kletki i 12 oplodeni od koi site se razvivaa dobro 6te se izdvojuvaa,drugite 6 kasnea so delbata no pak pravilna im bila delbata na site i zatoa doktorot rece odime na posigurno na 5den transfer bidejki imam mnogu embrioni,i na 5den selekcija -2 mi vratija 3 zamrznaa za ne daj boze smettale deka ovie bile so ekstra kvalitet i taka..........inaku da te prasam ti na koj den go napravi testot,mene kako sto mi nablizuva denot se poveke razmisluvam za ishodot kakov ke bide....
Женчиња, едно прашање.... Ај ве молам кажете ми дали ФСХ хормонот секогаш се испитува на 3 ден од циклус, за да се види дали е ок ?
Mislam FSH mozes da ispitas i na dr den, ama togas se merat drugi parametri. Onoj na 3 den e bazalen, posle veke se meri ovulacija.